Sokadik ismerősöm fogy le úgy, hogy koplal. Neten ezek az írások a "raktározásról" meg egyebekről mind csak azért vannak, hogy ne fogyjon le senki?
8-as.
Ez a lényeg, mások vagyunk :)
1400-1500 kalória nekem a bőven elég kategória volt.
1200-1300-nál sem éreztem azt, hogy éhezek de ehhez kellettek a megfelelő ételek.
Rengeteg zöldséget ettem, sok gyümölcsöt és rostot.
Próbáltam azokat az ételeket kiválasztani ami mennyiségre sok, kalóriában kevés és lehetőleg egészséges.
Nem tartott túl sokáig ez az időszak, kb 2 hónap volt, kibírtam :)
11
Mondjuk ha nem sportolnék ennyit, akkor valszeg kevesebb kcal is elég lenne. A pihenőnapjaimon érezhetően kevésbé kívánom a kaját, olyankor 1700-1800 körül is elvagyok.
Amúgy én vagyok az is, akinek kilyukadtak a fogai a fogyás alatt... De ha neked jó volt így, akkor szuper. :) 2 hónap valóban nem olyan sok, gondolom az alatt nem tesz kárt a szervezetben a koplalás, de mondjuk ha valak így akar leadni mondjuk 40 kiló felesleget és ezt csinálja egy évig, akkor ott már lehetnek gondok.
Hazudtak. Vagy csak neked vagy maguknak is.
És igen, tönkremegy a metabolizmus. Nekem tönkrement 1200 kaloria mellett. Lehef nekik nem most van tünet hanem 5 év múlva. De ezek bizony örök kárt okoznak a testbwn hogy ideiglenesen éhezik
Igen, tényleg le fog fogyni, aki koplal.
Csak ugye ezt nem tudja tartani, mert ez éhezés.
Amikor elkezd újra rendesen enni, vagy legtöbbször nem is rendesen, hanem sokat, akkor még több kiló jön vissza.
Ebből lesz a gond.
Meg fog bolondulni a szervezet, ha extra sok kalória után éhezik. Utána már nem úgy fog reagálni, mint ahogy kéne.
Én is ismerek ilyet, aki 100 kilóról lefogyott 50-re, utána 120 lett.
Raktározás nincs.
Ha valaki keveset eszik, fogyni fog.
A mai ember számára persze rohadtul elképzelhetetlen, hogy milyen az amikor nincs tele a pocó...ha visszaugrunk egy kicsit az időben már nem is olyan furcsa és ördögtől való az éhezés.
A szervezet egészen jól ki lett találva.
Megemészti azt a sok élelmiszernek nevezett szart amivel tömjük.
Ha eltörik egy csont, mint ha mi sem történt volna összeforr.
Ha elvágod a kezet, begyógyul.
Ha levágod a hajad, visszanő.
Persze ha eltöröd a grinced lehet, hogy meghalsz.
Ha hosszú évekig!! éhezel, koplalsz meghalhatsz.
Ha hosszú évekig szarsz arra, hogy 150 kg vagy akkor meghalhatsz.
Egy kis/időszakos éhezéstől azonban rohadtul nem fog tönkremenni a szervezeted, a metabolizmusod és semmid. Végérvényesen meg pláne nem.
Ha csúnya lett a bőröd mert koplaltál pár hónapig? Hát akkor kezdj el normálisan enni és probléma megoldva.
Ha tönkrement az epéd? Nyugodtan okold azt a sok feldogozott hulladékot amit megeszel, az epe feladata pont ez, kiszűrni a lehető legtöbb "rosszat" előfordul, hogy bemondja az unalmast. De nem azért mert keveset ettél.
Lefogytál koplalással és szeretnéd megtartani a súlyod? Ne zabáld kétpofára a hamburgert és nem lesz semmi gond. Állj meg a koplalás és a zabálás között a normalitás határán és nem lesz semmi gond.
Ezzel csak arra próbálok rámutatni, hogy mennyire deformált és káros az emberek felfogása e téren.
Ha meghallják, hogy te koplaltál ahhoz, hogy lefogyj már küldenek a temetőbe sírhelyet bérelni.
Az nem baj aki év tizedeket él le kövéren és szépen lassan teszi tönkre magát, az biztos kevésbé káros. A lényeg, hogy nehogy picit éhes legyél mert az rossz.
Nem csoda, hogy 10-ből 7 ember kövér.
8-as jót írt.
Egyébként itt az emberek hallottak már a homeosztázis kifejezésről?
Át lehet szoktatni a szervezetet kis adagokra és a koplalás valójában nem létező fogalom.
Azért találták ki, mert pl. egy orvos nem mondhatja hivatalosan azt, hogy "ne egyél" különben rossz tanácsért ki fogják rúgni, meg rendőrségi ügye is lehet belőle, ha bárki rossz tanácsot ad az interneten!
De ha belegondolunk az emberi szervezet bármihez képes alkalmazkodni.
Azok miatt az emberek miatt (mert a többség ilyen) lett kitalálva a "koplalás rossz" téma szerintem, akik képtelenek utána betartani a lefogyás után a diétát és nem mozognak semmit, majd visszahíznak. ilyeneket is ismerek, de nyilván azokat írtam bele a posztba, akikről tudom, hogy rendesen csinálják utána is.
Egyébként én nem írtam a kérdésben sehol, hogy kövér lennék vagy le akarnék fogyni, nem tudom honnan szedték és miért írták, hogy "dögölj meg" :D
én csak kíváncsi voltam, mert nézek bizonyos testépítésről szóló videókat és témába vágó volt a "böjt" és kíváncsi voltam random fórumozók álláspontjára a témában.
Egyébként ne higgyétek, hogy nem konyítok hozzá. vércsoport alapján és gyerekkor alapján is figyelembe kell venni, hogy kinek mi a hatásos. pl ha gyerekként sokkal kevesebbet ettél, akkor ehhez alkalmazkodott a szervezet gyökere. Sokan kényszerevők, akik kövérek, elhízottak és ezt valami trauma váltja ki az esetek többségében ahogy megfigyeltem, vagy csak szimpla kényelmes modern életmód. DE tényleg nem csak ennyiből áll a téma..
Viszont a kalóriadeficit a lényeg, de tényleg... ennyire egyszerű
Persze hogy 8-as jót írt szerinted, mert megerősíti a véleményedet.
De igen, ha hosszú távon nem juttatsz megfelelő mennyiségű tápanyagot a szervezetedbe, az bizony koplalás, szépítheted bárhogy. És nem, nem tud bármihez alkalmazkodni az emberi test, nem tudom ezt honnan veszed... Ilyen erővel hozzászokhatunk a fényevéshez, vagy mondjuk a sugárzáshoz is szereinted? Hát nem. A testünknek szüksége van az üzemanyagra, anélkül nem fog menni.
Egyébként 8-as is írta később hogy csak két hónapig koplalt. Ez elég kevés idő, így megúszta problémál nélkül, de hosszútávon biztos hogy problémákat okozott volna neki is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!