A lányom 21 évesen 99 kilós 176 centihez. Ez a testsúly egészségtelennek számít már vagy csak egy kicsit túlsúlyos ? Mennyi lenne az ideális testsúlya kb és hogyan tudnám elérni hogy fogyjon?
"Szülőként valószínűleg vastagon benne van a kezed, hogy ide jutott"
A szülőknek mindig van felelősségük, de ez a kijelentés erős. Egyetemista koromban azért híztam el, mert keveset mozogtam, és rohadt sokat ettem. ÉN mozogtam keveset, és ÉN ettem rohadt sokat, nem a szüleim. Ők csak abban voltak felelősek, hogy nem szóltak rám, hogy vegyek vissza a kajából, mert kövéredek.
Szar példa, szar kaják, hozzá nem értés, szar szokások...
(+ gyerekként mindenhez "edd meg a kurwa kenyeret is, ne pazarolj"... "Addig nem állsz fel, amíg nem üres a tányér"...) A szar szokások sajnos beleégnek az emberbe.
Azóta nem ettem pl krumplis tésztát, meg sok más egyebet, amiktől mai napig a belem fordul ki...
(És pl én nem kényszerítek a gyerekeimre olyat, amit a macskám elé sem tennék.)
Érdekes, én fogyókúra alatt is ettem kenyeret is meg krumplis tésztát is...
Takán nem kellett volna két adagot zabálnod.
Egyél, én megutáltam...
Valóban nem kellett volna, még felet sem, csak kötelező volt, mert mindig ment a fillérezgetés, "Nem dobunk ki semmit, meg kell enni", stb.
Akkor is, ha már jött volna visszafelé.
Meg kenyeret a rántott húshoz, a krumplihoz, meg minden foshoz.
Örültem, mikor ebből kikerültem, hogy nem kell mások beteg megrögzöttségeivel élni együtt.
Te főzöl rá? Mert akkor főzhetsz több zöldséggel, kevesebb zsiradékkal, kevesebb gyors szénhirtáttal, sütemény helyett lehet gyümölcs. Próbáljátok ki ti a bulgurt.
Ha nem te főzöl rá, akkor ne célozgass a súlyára, esetleg 1x vesd fel neki kettesben, hogyha magánorvosra lenne szüksége, akkor szívesen besegítesz anyagilag.
Az EXTRÉM dagadt pl a testvérem, aki 155 cm és 130 kg - azaz LEGALÁBB 60-70 kg túlsúlya van!
A szóbal forgó lány még CSAK elhízott, a 20-25 kg még nem extrém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!