Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Egészségtelen e a nagy testsúl...

Egészségtelen e a nagy testsúly, ha az ember nincs elhízva és sportol?

Figyelt kérdés

A háziorvosom szerint fogynom kéne.Figyelnem kéne a testsúlyomra,hogy ne emelkedjen,mert magas vérnyomás lezs belőle meg ilyenek.De nem vagyok elhízva.167 cm vagyok 77 kg,még így is elég vékonykának érzem magam.Hamarosan versenyezni fogok erőemelésben

19/F

2017. febr. 27. 23:38
 1/8 anonim ***** válasza:
77kg nem sok.Bocs,de az orvosod h.lye. Emellett ha sportolsz,izmaid is vannak,amik szinten nehezek.Ilyenkor lehet a BMI erteket nezi,ami alapjan nem lehet megallapitani a testzsir es az izon szazalekat.
2017. febr. 27. 23:44
 2/8 anonim válasza:
terheli az izületeket bokát lábat szivet stb stb. a számokhoz hozzászólni nem tudok, s nem is csak az számit. nincs kizárva hogy a háziorvosod a teljes alkatodat látva jutott erre a megállapításra. esetleg keres fel még két orvost s kérd ki az ő véleményüket is. ha mindhárom ugyanazt mondja akkor érdemes elgondolkozni, hogy mégiscsak igazuk lehet...
2017. febr. 27. 23:49
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha nem vagy zsíros, akkor semmi gond. A súly csak egy szám.
2017. febr. 27. 23:50
 4/8 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy testképzavarod van és ezért akart befolyásolni? Mert nem vagy vékonyka, az biztos, tehát nem kéne felszedned súlyt, pedig erre készülsz.

Fogynod nem kéne szándékosan szerintem se, de ne is szedj fel súlyt!

2017. febr. 28. 00:37
 5/8 anonim ***** válasza:

Vékonyka nem lehetsz, szálkásan ez úgy a max., amit elérhet az ember a te magasságoddal (persze a genetika miatt ez egy kicsit szór). Egy férfira nem kell sok háj, bár persze kinek milyen az ízlése.

Ha eléggé izmos vagy, akkor még nem egészségtelen, ha felszedsz némi felesleget is (csak pár kilót), ha neked ez kell, hajrá. De bizonyos testzsírszázalék fölött igenis ártasz az egészségednek.

Igazából arra kéne figyelni, nem a súlyra.

Ha szedsz valamit, az más lapra tartozik, de ami a naturál max. fölé visz, az nem egészséges.

2017. febr. 28. 00:55
 6/8 anonim válasza:

Szerintetek 19 évesen; 3 hónaposan; 2 hetesen; 6 naposan

181 centiméter 90,1 kilogrammhoz sok?

2017. febr. 28. 18:57
 7/8 anonim ***** válasza:
Mind a kettő sok. Akárhány kiló is vagy mindig kevésnek fogod érezni ha gyúrsz, ez már csak ilyen, mert mindig van nálad nagyobb ember. Különösen igaz azokra, akik az átlagosnál alacsonyabbak.
2017. febr. 28. 19:56
 8/8 anonim ***** válasza:

Egészségtelen, mostmár én is rájöttem. 21 évesen elértem a 201 cm-t, és hozzá voltam 142 kg. Sportoltam, futottam, úsztam, eveztem, edzőterembe jártam. Nem voltam kövér, sem zsíros, a sporttal sokat fejlődött az izomzat, ami nyomta a súlyt. Még nem voltam 40 éves, mikor a térdem, bokám elkezdett fájni, eleinte elviseltem, mert csak időszakos volt, de aztán egyre sűrvebben, majd állandósult a fájdalom. Még ekkor is 140 kg körül voltam. Az orvosok mondták, hogy adni kell le a súlyból, nem volt egyszerű, de 2 év alatt sikerült 100-105 kg környékére mennem. Fájdalmak enyhültek, de nem szüntek meg. Fájdalomcsillapítókon nem akartam élni, tehát jöttek a műtétek. Most 95 kg vagyok, árnyéka régi önmagamnak, jelenleg nem fájnak a lábaim, de ki tudja meddig nem.

Neked szerencséd van, mert nem vagy annyira magas, viszont mázsa alatt állj meg súlyban, ne öld meg a lábaidat, izületeidet.

2017. márc. 8. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!