Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A háziorvosomnak mondtam,...

A háziorvosomnak mondtam, fogyni szeretnék. Azt mondta 'Rajta! Kértem utaljon be Dietetikushoz. Válasza ennyi: nem tehetem. 160 centi, 90 kg és 59 éves vagyok... Most mit tehetek? Pénzem nincs fizetősen. Hova fordulhatok?!?

Figyelt kérdés
szept. 1. 11:14
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
84%
Dietetikus nélkül is le lehet fogyni tökéletesen, 59 évesen is.
szept. 1. 11:18
 2/32 anonim ***** válasza:
94%

Ez nem akkora súlyfelesleg, ahol indokolt lenne a dietetikus. Mozgás, kevesebb bevitt kalória. Az eredmény hónapok múlva lesz látható.

Neten rengeteg fele étrend van fogyókúrázoknak. Ki tudod választani a megfelelőt.

szept. 1. 11:23
 3/32 anonim ***** válasza:
90%
Kalóriadeficit, egyél kevesebbet, mint eddig és mozogj rendszeresen. Egészséges vitamindús étkezést folytass.
szept. 1. 11:36
 4/32 anonim ***** válasza:
92%
Nem kell hozzá dietetikus. Meg kell vizsgálni, mitől híztál meg. Érdemes naponta írni, mit és mennyit eszel, mert fel se tűnik menet közben, ha sok. Általános tanácsként nagyon kis mennyiségre csökkenteni a lisztesárut, a lehetőségekhez képest teljesen kihagyni az édességet, alkoholt, csökkenteni a nagyon cukros gyümölcsöket (pl szőlő, banán), fokozni a zöldségfogyasztást. Amit veszel, annak nézd meg a kalóriatartalmát, és ahhoz igazítsd a mennyiséget. És mindennap legalább fél órát mozogni ízlésed szerint: gyaloglás, nordic walking, úszás, biciklizés, torna, tánc. Ha 10 kiló lement, akkor már közösségben is.
szept. 1. 11:51
 5/32 anonim ***** válasza:
91%

Kerülj képbe legalább alapszinten a táplálkozással és a kalóriaszámolással, és nem lesz szükséged dietetikusra, ha a túlsúly mellett egyéb kórképpel nem rendelkezel.

[link]

szept. 1. 12:08
 6/32 anonim ***** válasza:
93%

Dietetikushoz úgy utalhat be, ha előzetesen a véreredményedben gond van a cukroddal.

Egyébként ha nincs, tehát orvosilag indokolatlan, akkor magánúton kell menned.

szept. 1. 12:11
 7/32 anonim ***** válasza:
71%
A dietetikus sem fog lakatot tenni a szádra...
szept. 1. 14:33
 8/32 anonim ***** válasza:
89%

Te magad is utána tudsz olvasni a neten, vagy ha meg akarod ezt spórolni, akkor fizetned kell magánúton elérhető dietetikusért.

Én támogatnám hogy álljon pár dietetikusi konzultációt a tb, mert sokat javítana a népegészségen ha sikerülne lefogyni több embernek, de nagyon sokan belebuknak, és egy dietetikusi konzultáció nem igényel drága műszereket vagy ilyesmit, szóval nem olyan mintha egy mr-t kérnél "csak úgy". De jelenleg nem állja.

Egy sima laborra viszont beutalhat a háziorvos, remélem oda elküldött, ha nem voltál az elmúlt 1 évben.

szept. 1. 15:33
 9/32 anonim ***** válasza:
59%

elég szar a háziorvosod...súlyfelesleged van, ami számos betegséget okoz a Te korodban pláne.Mindent meg kellene tennie egy orvosnak, hogy fogyjon a betege.

én kinyomtatnám neki ezt a cikket, kijelölve szövegkiemelővel, amit a háziorvosokról írnak:

negyedik pillér a sikeres testsúlycsökkentéshez, mely akár háziorvosi szinten is megvalósulhat, hiszen ők jól ismerik a pácienseiket, azok állapotát, szükségleteit. A megkérdezettek 65%-a látja úgy, hogy az orvosnak tanácsadó, felvilágosító szerepe lehet a sikeres súlycsökkentés érdekében.

[link]

szept. 1. 15:33
 10/32 anonim ***** válasza:
24%
Keress fizetőset, azok segítenek amúgy is, vagy nézz utána neten diétás étrendeknek és kezdj el kardiózni és lefogysz. Én is diabetikus nélkül fogxtam már le nem egyszer. Amúgy meg kilótól független lehet menni diabetikushoz, a sportolók is tőlük kapnak instrukciókat az étkezéshez nem csak a kórosan elhízottak, cukorbeteg vagy egyéb betegek! Csak szólok. És a 90 kiló az igen is sok!
szept. 1. 15:58
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!