A háziorvosomnak mondtam, fogyni szeretnék. Azt mondta 'Rajta! Kértem utaljon be Dietetikushoz. Válasza ennyi: nem tehetem. 160 centi, 90 kg és 59 éves vagyok... Most mit tehetek? Pénzem nincs fizetősen. Hova fordulhatok?!?
Ez nem akkora súlyfelesleg, ahol indokolt lenne a dietetikus. Mozgás, kevesebb bevitt kalória. Az eredmény hónapok múlva lesz látható.
Neten rengeteg fele étrend van fogyókúrázoknak. Ki tudod választani a megfelelőt.
Kerülj képbe legalább alapszinten a táplálkozással és a kalóriaszámolással, és nem lesz szükséged dietetikusra, ha a túlsúly mellett egyéb kórképpel nem rendelkezel.
Dietetikushoz úgy utalhat be, ha előzetesen a véreredményedben gond van a cukroddal.
Egyébként ha nincs, tehát orvosilag indokolatlan, akkor magánúton kell menned.
Te magad is utána tudsz olvasni a neten, vagy ha meg akarod ezt spórolni, akkor fizetned kell magánúton elérhető dietetikusért.
Én támogatnám hogy álljon pár dietetikusi konzultációt a tb, mert sokat javítana a népegészségen ha sikerülne lefogyni több embernek, de nagyon sokan belebuknak, és egy dietetikusi konzultáció nem igényel drága műszereket vagy ilyesmit, szóval nem olyan mintha egy mr-t kérnél "csak úgy". De jelenleg nem állja.
Egy sima laborra viszont beutalhat a háziorvos, remélem oda elküldött, ha nem voltál az elmúlt 1 évben.
elég szar a háziorvosod...súlyfelesleged van, ami számos betegséget okoz a Te korodban pláne.Mindent meg kellene tennie egy orvosnak, hogy fogyjon a betege.
én kinyomtatnám neki ezt a cikket, kijelölve szövegkiemelővel, amit a háziorvosokról írnak:
negyedik pillér a sikeres testsúlycsökkentéshez, mely akár háziorvosi szinten is megvalósulhat, hiszen ők jól ismerik a pácienseiket, azok állapotát, szükségleteit. A megkérdezettek 65%-a látja úgy, hogy az orvosnak tanácsadó, felvilágosító szerepe lehet a sikeres súlycsökkentés érdekében.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!