Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyi idő alatt lehet lefogyn...

Mennyi idő alatt lehet lefogyni 12-15 kilót így?

Figyelt kérdés
165 centi vagyok, kábé 72 kiló, 12-15 kilót szeretnék fogyni. Úgy tervezem, hogy beszűkítem a gyomrom és átállítom a fogyasztásom a következő mennyiségre: napi egy adag leves, egy adag második (tehát mondjuk egy szelet hús körettel, szóval ilyen nőies adag) plusz gyümölcs a nap maradék részében . Arra odafigyelnék, hogy lefekvés előtt 5-6 órával már ne egyek semmit. Folyadékot csak vizet és kávét iszok. És a lényeg, hogy nem vonnék meg magamtól semmit, tehát jöhet bolognai vagy rántott hús is a lényeg, hogy a fent említett mennyiségre figyelnék oda. Mozogni nem mozgok semmit. 39 éves vagyok. Hosszú távra tervezek ezzel, mert csak így van értelme. Mennyi idő míg beszűkül a gyomor és mennyi idő alatt lehet sport nélkül így lefogyni?

aug. 27. 12:48
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
14%

Azért nem jó így, mert a mennyiség nagyon kevés lesz, ráadásul egysíkú lesz az étezésed, ami meg egészségtelen. Sokkal jobban járnál ha megfelelő ételeket ennél, és akkor mennyiségre ehetsz többet, sokkal könnyebb betartani, és még egészségesebb is. A gyomrod nem fog annyira összeszűkülni moint gondolod, de ha mégis, attól még a szervezeted éhezni fog, szóval ez egy rossz terv.

Természetesen le lehet fogyni sport nélkül is ha megelégszel azzal hogy csak kisebb lesz a súlyod. Viszont ha nem csak vékony szeretnél lenni, hanem jól is szeretnél kinézni, akkor érdemes sportolni és figyelni a magas fehérjebevitelre, hogy ne izomból hanem zsírból fogyj.

Ha tartasz egy normális mértékű kalóroadeficitet egészséges étkezéssel, akkor olyan 6-8 hónap alatt kényelmesen le tudssz adni 10-12 kilót.

aug. 27. 13:09
 2/21 anonim ***** válasza:
37%
bocsi, 12-15 kilót akartam írni a végére :)
aug. 27. 13:10
 3/21 anonim ***** válasza:
33%
Amíg fogalmad nincs a táplálkozás és a kalóriaszámolás alapjaival se, addig nincs miről beszélni.
aug. 27. 13:12
 4/21 A kérdező kommentje:
1: Miért lenne egysíkú az étkezés, ha mindennap más levest és más másodikat és gyümölcsöt eszek? Emellett egyáltalán nem vetem meg az egészséges ételeket, sőt. Szeretem a teljes kiőrlésű kenyeret, tésztát, barna rizset, párolt zöldségeket is. Azért írtam a bolognai, rántott hús példát, mert ismerem magam és ha hosszútávban gondolkodom akkor nem iktathatom ki a kedvenc ételeimet. Szerencsére nem olyan rossz a helyzet, mert alapból a normális ételeket szeretem, nem szoktam gyorskajákat vagy chipset enni, cukros italokat inni. A mennyiségen még gondolkodom, hogy talán tényleg egy picit kevés, lehet reggelire még belefér egy kis szendvics, de számba kell vennem, hogy 39 éves vagyok és tényleg le akarok menni 60 kiló alá tartósan, hosszútávon.
aug. 27. 13:36
 5/21 anonim ***** válasza:
85%
Mennyi a napi kalóriabeviteled?
aug. 27. 13:40
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

1. vagyok. A péládidból indultam ki. :)

De a napi egy főétkezés +gyümölcs akkor is kevés lesz. Nem lesz egészséges és nehezen lesz tartható. De majd meglátod ha kipróbálod...

aug. 27. 13:49
 7/21 A kérdező kommentje:
6: lehet, még én sem fixáltam le magamban, hogy mi az a mennyiség ami mellett hosszútávon se éhezik a szervezet, tehát tartható. Gyomor mennyi idő alatt szűkül be ilyen étkezés mellett? Két hét- 1 hónap?
aug. 27. 14:07
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Mozogni nem mozgok semmit. Hát mozogj! Az éppenolyan fontos, mint a megfelelő testsúly, egyszerűen szüksége van rá a szervezetnek, és még többet is ehetnél. Nem vagyunk távolbalátók, hogy megmondjuk, hogy te mennyi idő alatt szoknád meg az éhezést, de a ledobott súlyt annál rövidebb idő alatt visszaszednéd, mert a leírtak kb alapanyagcsere szinten vannak, és az kevés. Csak az éljen így, aki életet veszélyeztetően elhízott.
aug. 27. 14:19
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Bizony, a mozgás nagyon fontos, sokan lebecsülik itt a jelentőségét. Én pl mivel kis súlyból fogytam, sport nlélkül 1200 Kcal-t ehettem volna ahhoz hogy fogyjak, és akkor is olyan kicsi lett volna a deficit, hogy kb havi 1 kg ment volna le. De én inkább sportoltam sokat (tényleg nagyon sokat), így ehettem 1800 Kcal körül és havi 2 kg ment le. Ráadásul kicsit izmosodtam, feszesebb lettem, jobb lett a tartásom az egész kiállásom, nagyobb lett az önbizalmam, jobb formában vagyok mint valaha, pedig 40 éves vagyok...
aug. 27. 14:32
 10/21 anonim ***** válasza:
6%

1. Nem lehet lemozogni a rossz diétát.

2. Egy kalória nem = egy másik kalóriával, mert másképpen szívódnak fel, és más a tápanyag tartalmuk.

3. Valódi, feldolgozatlan élelmiszert kell enni. Hús, hal, tojás, zöldség, gyümölcs, semmi más. Liszt, cukor, bármilyen növényi olaj tilos.

4. Minél kevesebb szénhidrátot. Amennyiben a szénhidrátfogyasztást nagyjából teljesen sikerül mellőzni, a zsír nagy mennyiségben sem okoz problémát, el fog égni (ketózis). Persze ez a gyakorlatban elképesztően nehéz, és néhány embernek gond lehet a savasodás, ezért a legbiztosabb módszer szinte kizárólag fehérjét és rostokat fogyasztani. Ehhez viszont mélyen a pénztárcába kell nyúlni, de olcsóbb lesz így is, mint a magánellátás a kórházban.

aug. 27. 15:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!