Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért érzem magam ennyire...

Miért érzem magam ennyire undorítónak?

Figyelt kérdés

Mindig is hadilábon álltam a mentális egészségemmel. 16 éves vagyok, alacsony és lány. Emellett 80 kg. Annyira undorítónak érzem magam így. Eddig fogytam 17 kg de nem érzem azt hogy bármi is látszódna. UGYAN OLYAN VAGYOK.

Ruhákból kisebb méretet hordok már, eggyel néha kettővel. Aminek örülök. De mégsem érzem hogy bármit is változtam volna, noha körülöttem vannak akik már mondjak mennyivel jobban nézek ki. De én nem látok változást, még mindig ugyan olyan undorítónak érzem magam, pedig próbálkozok. Most még elszántabban csinálom kb napi 1400kcl eszek es minden nap vagy maximum 1-2 nap kihagyassal edzek is. Tudtok tippeket arra hogy ne érezzem ennyire undorítónak magam? Vagy egyáltalán a helyzethez viszonyítva, miért érzem magam ennyire annak, szinte rosszabbul érzem most magam mint fogyás előtt, lehet azért mert nem látok változást magamon. Nem tudom :(

Köszi ha végigolvastad !

2024. aug. 16. 06:15
1 2 3
 11/24 anonim válasza:
0%
Hiába érzed magad undorítónak, lehet hogy meg se látszik rajtad, hogy hány kiló vagy :D
2024. aug. 16. 11:54
 12/24 anonim ***** válasza:
A fogyás nem megy egyik napról a másikra, ha így folytatod jó lesz ez, türelem kell hozzá és kitartás. Gondolj arra, hogy eddig mennyire jól sikerült
2024. aug. 16. 12:25
 13/24 A kérdező kommentje:
7# szoktam sportolni. Általában különböző edzésformákat csinálok, emellett szoktam kocogni is. Valahogy mégis olyan lassúnak érzem a folyamatot, hogy úgy érzem nem látok eredményt, így sokkal nehezebb. De akkor ennek érdekében kipróbálom, hogy csinálok képeket.
2024. aug. 16. 12:32
 14/24 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem lehet hogy testképzavarod van?

Az alapján amit leírtál, önértékelési gondjaid lehetnek. Van lehetőséged elmenni pszichológushoz? Nem egészséges, hogy undort érzel magad iránt, ez mindenképp olyan dolog amivel most foglalkozni kell, különben lehet, hogy egész életedben magaddal cipeled.

2024. aug. 16. 12:46
 15/24 A kérdező kommentje:
14# nem hiszem, tényleg sok nekem ez a súly, és én csak látom, hogy nem igazán vagyok vékonyabb. De mivel ekkora vagyok nem gondolom hogy önértékelési gondjaim lennének. Mert tényleg rossz érzés hogy ilyennek érzem/látom magam, és ez egyszerűen szàmomra undorító de ha sokáig csinálom akkor biztos vékonyabb leszek, vagy legalább is remélem. Na meg ha vékony leszek, biztos sokkal boldogabb is :)
2024. aug. 16. 13:19
 16/24 anonim ***** válasza:

De már most vékonyabb vagy, mint korábban voltál. Ezt fogadd is el, hogy jó úton jársz. Különben amikor eléred a vágyott súlyt is az az érzés fog megmaradni, hogy kövér vagy.

Fogytál, elèg sokat, kell még ez rendben van.

2024. aug. 16. 13:46
 17/24 anonim ***** válasza:
47%
-17 kg az biztosan látszik, de ha felkúrod magad ezen az biztos nem fog segíteni. Ne legyél ilyen szigorú magadhoz, ha tényleg mozogsz és igyekszel egészségesen étkezni, akkor megteszed a tőled telhetőt. Ha pedig már régóta próbálkozol és úgy gondolod, hogy valami egészségügyi probléma áll amögött, hogy nem tudsz fogyni, akkor keress fel egy szakembert. Türelem és kitartást <3
2024. aug. 16. 18:08
 18/24 Flagstaff ***** válasza:
100%

Először is, szerintem egy szuperhős vagy, hogy lefogytál 17 kilót és a kétségeid ellenére sem adod fel, gratulálok!

Másodszor is: egyáltalán nem normális dolog valakit (beleértve saját magadat is) utálni azért, ahány kiló. Mit szólnál, ha a legjobb barátnődre vagy pláne az anyukádra mondaná valaki, hogy undorító, mert nem 60 kiló?

Én is gyűlöltem magamat, amikor kövér voltam (93 kilóról fogytam le 58-ra), nekem valamennyit segítettek a pozitív megerősítések: azt mondogattam magamnak a tükör előtt, hogy "szép vagyok és szeretem magamat". Kicsit MLM-es baromságnak hangzik, de valóban használt egy kicsit. Emellett mostanában inkább a teljesítményre koncentrálok, pl. egy gyakorlatot nehezebb súllyal is el tudok végezni, vagy tovább bírom kifulladás nélkül, és ezek is segítenek.

Fontos kérdés, hogy más kövér embereket is undorítónak látsz, vagy csak magadat? Mert rólam végül kiderült, hogy nem a kövérség miatt utáltam magamat, hanem más oka volt, szóval hosszabb távon lehet, hogy érdemes lenne felkeresned egy pszichológust.

Bocs, ez kicsit össze-vissza lett, de ha valami nem tiszta, kérdezz nyugodtan! :-)

2024. aug. 17. 21:28
 19/24 anonim ***** válasza:
Csaj vagy, még ha tényleg kövér lennél akkor sem zavarna senkit amúgy meg nyugi eddig lement sok nem lehet sok vissza
2024. aug. 19. 08:46
 20/24 anonim ***** válasza:
0%
80 kiló vagy, az egy kigyúrt 180 cm magas testépítő férfi súlya. Vagy még annak is sok. Simán dagadt vagy, és undorító még. Folytasd a fogyást és majd jó leszel. 1400 kalória nem sok? Azzal inkább szinten tartod magad szerintem. Csökkentsd! Cukortól nem kell félni. Kerüld a zsírokat és a gabonákat.
aug. 28. 00:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!