Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért mondják, hogy elhízik,...

Miért mondják, hogy elhízik, aki Mekiben, BK-ben eszik? Heti sokszor szoktam, de a napi 15-20 km sétám is megvan a legtöbb nap + egy hétvégi túra és láss csodát tartom a súlyom évek óta és nem vagyok elhízva. Lehet mozogni kellene és

Figyelt kérdés
nem a cukros üdítőket meg a gyorséttermeket leszólni?
aug. 3. 11:36
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
7# Nekem napi 6 óra időm van sétára, na ehhez mit szólsz?
aug. 5. 12:20
 42/46 anonim ***** válasza:
74%

35-ös válaszoló vagyok. Úgy látom, félreértettétek. Csak azt próbáltam elmagyarázni, hogy mi lehet a hátterében annak, ha valaki napi 1200 kcal alatti bevitel mellett sem fogy. Lehetséges, hogy valamilyen hormonális eltérés, betegség miatt alacsonyabb az anyagcseréje. De erre semmiképp nem megoldás, hogy napi 800 kcalt egyen, ha fogyni akar. Kifejezetten lebeszélni szeretnék mindenkit a napi 1200 kcal alatti diétáról. A napi 800 kcal annyira kevés, hogy hosszabb távon leállhat a szíve is miatta.

Ilyen esetben az a megoldás, hogy ki kell vizsgáltatni, milyen betegség áll a háttérben, kezeltetni kell, és akkor már normál energia bevitel mellett se fog hízni.

aug. 5. 16:02
 43/46 anonim ***** válasza:
100%

"Én sosem számoltam meg nem is hiszek ilyen hülyeségekben. Ezt csak azok számolgatják, akik nem mozognak csak esznek."

Attól, hogy nem számolod a végeredmény ugyanaz. Több kalóriát égetsz el, mint amennyit megeszel, így kalóriadeficitben vagy. Sokan számolják olyanok is, akik mozognak, mivel nem mindenki tudja megállapítani, hogy mennyi kalóriát evett/égetett el.

aug. 5. 22:06
 44/46 anonim ***** válasza:
Azért monsják, mert hízlalóak, az emberek nagy része keveset mozog főlg akik ilyen helyeken eszenek és elhíznak ennyire egyszerű. Aki lemozokógja a kalóriákat értelem szerűen nem hízik, mi a kérdés? Most itt vagánykodni akarsz hogy ilyeneket eszel és nem hízol tőle? De téged is hízlal csak te lemozgod ennyi.
aug. 7. 18:47
 45/46 anonim ***** válasza:
*mondják
aug. 7. 18:56
 46/46 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem van, aki tényleg úgy hiszi, hogy maga a mekis kaja okozza a hízást, akkor is, ha ugyanannyi kalóriát viszel be belőle, mint másból. Ez így nem igaz.

Olyanformán igaz, hogy könnyű belőle túl sokat enni ha nem vagy nagyon észnél, és nehéz egészséges étrendet összerakni, ha nagyon sokszor eszel ott.

Ami a sportparadoxont illeti, amit a 40-es válaszban linkelt be valaki, és ami azt mondja, hogy a sport által elégetett pluszkalóriát a szervezet képes kompenzálni és összességében nem éget el többet: azért a videó egyszerűsít. Számít a sport, lehet vele pluszkalóriát elégetni, és valamennyit kompenzál a szervezet, de nem kompenzálja ki teljesen a sportot. Az egyéni különbségek miatt amúgy is ki kell kísérletezni, hogy mi az ideális kalóriakeret.

aug. 7. 20:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!