Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Van itt aki ugy erzi, hogy...

Van itt aki ugy erzi, hogy nem tud lefogyni?

Figyelt kérdés

En ezt erzem nagyon durva.

Kozben olyan hosegek vannak es azt gondolom hogy hat pedig most tok konnyu lenne leolvasztani 5, 7 kilot...

De hihrtetlen, de most nem mrgy...

Valaki meg erez igy?

2024. júl. 10. 16:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is nehezebben megy most, mint mondjuk 5-10 éve. Akkor naponta biciklivel jártam a munkahelyemre ami 15 km-re van, hétvégén 20-30 kilométert túráztunk, szóval szinte ehettem ami belém fért, csak a nagyon tömény dolgokkal, édességgel kellett vigyázni. A munkahelyem mellett működött egy menza, ahol egyrészt fenn volt a neten a tápanyag infó, kényelmesen tudtam számolni a kalóriákat, másrészt fogyáshoz célszerű fogások is normális áron voltak kaphatók, minden nap más zöldségköret, főzelék, salátabár stb., és a kis adag nem volt aránytalanul drága.

Most itthon vagyok gyesen, egész nap hozzáférek a kajához, sokkal több a kísértés. Ezt nehezen tudom elkerülni, mert a fiamnak napi 5x adok enni, amit sokszor otthagy, kidobni nem akarom, úgyhogy sokszor én vagyok a konyhamalac. Nem tudok napi 2 órát sportolni, külön logisztikát igényel hogy heri 2-t tudjak. Egyelőre annyit sikerült elérni, hogy már nem hízom tovább, talán picit el is kezdtem fogyni. Szeptembertől dolgozom, remélem az segít.

Mondjuk nem értem, mire érted, hogy a hőség segítene fogyni. A fogyáshoz elégetni kell a kalóriákat, nem elolvasztani. És nagy melegben a túlmelegedés elkerülése miatt egy óra alatt csak kevesebbet tudunk égetni. Nem enged a szervezet többet, lekorlátozza a teljesítményt, nehogy túlhevüljön.

2024. júl. 10. 19:43
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, így érzem. Kalóriadeficittel megy rövid ideig, pár hónapig, de egy idő után feladom, mert a normális mennyiség "nem elég". A kinti hőmérséklet nem befolyásolja a rossz szokásaimat.
2024. júl. 10. 20:48
 3/6 anonim ***** válasza:

Most nyáron nekem nagyon nehéz, vizesedek, a meleg miatt inaktívabb is vagyok egy kicsit. A szokásos havi 4 kiló fogyásom most 1-2 kiló lett, de nem vagyok elkeseredve, tudom, hogy vizet gyűjtögetek és le fog menni.

A kalóriaszámolás mellett figyelek a mentális egészségemre. A meditálás és a jóga segít a kontrollt, a motivációt kialakítani és fenntartani, így nem bukok bele. Úgy kell felfogni, hogy ez nem egy időszak, hanem az életem része.

2024. júl. 10. 22:55
 4/6 anonim ***** válasza:
Én ugyan már lefogytam, de sokszor éreztem ezt egyébként, főleg a nyári hőségben ami nagyon megviselt. Ilyenkor vízesedek mint a fene, nehezebbnek érzem magam, nehezebben mozgok,és olyan álmos, fáradt vagyok folyton, mintha 2 napja nem aludtam volna. Ez konkrétan a fogyás idején is így volt, és most is. A megszokott életmódommal amúgy 64 kg lettem, de nyaranta van hogy felugrik 2-3 kg is, mert sok vizet tartok vissza. Konkrétan az amúgy kényelmes, jó méretű karikagyűrűmet sem tudom levenni az ujjamról most. A mozgás is nehezebben megy, de szerencsére úszni járok sportként, és oda legalább lelkesen vonszolom el magam. A vízben meg már nem érzem magam nehéznek.:) így tudok mozogni rendszeresen.
2024. júl. 11. 16:10
 5/6 anonim ***** válasza:

Engem inkább az zavar, hogy még nem kaptam pozitív visszajelzést. Én magamon látok apró vátozást. Az arcomon látom, hogy az apró zsírparnák alulról eltűntek. Még pufi, de már nem úgy pufi mint korábban. A közérzetemben is érzem, ami meg egy hatalmas változás, hogy este nem kell koffein, sőt ma délután is úgy éreztem, hogy bár iszom a kávét, de igazából nem is kéne.

Tehát látom is, érzem is hogy történik vaami, ami jó.

Viszont az frusztráló, hogy még nincs semmi látványos amit más is észrevenne. Az egyik aki tudja, hogy fogyózok, azt mondta, hogy hetek, akár hónapok múlva lesz látványos a változás. Aki nem tudja, hogy fogyózom azok nem vesznek észre semmit rajtam. Ez pedig, hogy telnek a napok, rendesen csinálom a fogyókúrát, de a folyamat alatt ez nem látszik meg pedig lehangoló. Éetitek, aki pl fest, annál látod, hogy a vásznon épp készül valami, a fogyókúrában meg ez nem így van.

Viszont az amikor látom, hogy lement valamennyi és jól haladok feledteti a fent leírtakat. Talán nem is az a lényeg, hogy észrevefye más a fogyásomat, hanem, hogy én érezzem jól magam.

Amúgy 2 ember tudja, hogy fogyózom, a többieknek semmit nem mondtam.

2024. júl. 13. 19:46
 6/6 anonim ***** válasza:

Igen, én így érzem.

De nekem az egész életem erről szól: hízás-fogyás, jojó. És már belefáradtam. Testileg is és lelkileg is.

2024. júl. 14. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!