Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi számít normális étkezésnek?...

Mi számít normális étkezésnek? Mert én csak akkor tudtam lefogyni és vékony maradni, mikor reggeliztem és aztán csak este 8 körül ettem. Amióta normálisan étkezem híztam és megszólnak családon belül, hogy milyen kövér vagyok, előtte is ez volt.

Figyelt kérdés
174 cm-hez mi az ideális testsúly szerintetek?

jún. 15. 13:33
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
11%

Legalább 1400-1600 kalória mert magas vagy 174 centivel és nem egy négyéves gyerek.

Ezen belül meg amit gondolsz, de kíváncsi lennék mennyi az a "kövér súly".

jún. 15. 13:36
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

De én 169 vagyok, és minimum 1800-at eszek (de inkább többet, főleg mozgós-hajtós napon), hogy ne legyek fáradékony, és "ködös agyú".

Vírusos betegség alatt tudtam csak ilyen 1200 körül enni, de állandóan éhes voltam és emelett szédültem.

jún. 15. 13:38
 3/16 anonim ***** válasza:
87%

Az ideális testsúly sosem egy konkrét szám, hanem mindig egy tartomány, ami esetedben valahol 60-75 kiló között van, továbbá a testsúly mellett rengeteget számít az izom-zsír arány is. Ha pedig hízol, akkor nem étkezel normálisan, hisz tartós kalóriatöbbletben vagy, magyarul többet eszel, mint amennyit a fizikai aktivitásod mellett ehetnél. Amíg nem léped át a fentebb említett súlytartományt, addig nincs nagy baj, de ha átléped, akkor lesz. A normál étkezés azt jelenti, hogy az étrended változatos, kiegyensúlyozott, fenntartható, finom, tápanyagban gazdag és a kalóriaszükségletednek megfelelő.

[link]

jún. 15. 13:47
 4/16 anonim ***** válasza:
89%

Valoszinuleg nagy adagokat eszel. Ezt rontja el a legtobb magyar. Keress rá az okostányérra. Egyél aszerint. Ha a tányér fele zoldseg es a tobbi a hus meg a koret akkor nem fogsz hizni es sokaig jollakdz.

De ha jollakva birtad este 8ig az is azt jelenti hlgy tul nagy mennyiseg volt a reggeli

jún. 15. 14:08
 5/16 A kérdező kommentje:

A reggelim egy szendvics volt, suliban semmit sem ettem, esetleg nagyon ritkán. Nem ettem nagy adagokat. Most viszont mindentől megpuffadok. 53kg voltam, anyukám szerint akkor voltam a legcsinosabb. De nagyon gyengének éreztem magam, és minden hónapban megfáztam. Most vagyok 63 kg és minden ruhám kihíztam. A 60-tól ideális testsúly nekem hihetetlen, mert anyukám úgy nevelt, hogy az már kövér súly, emlékszem sírtam mikor elértem a 60kg-ot. Tudom nem szabadna befolyásoljon ennyire, de mindig ezt hallgattam. Szóval akkor mások szemében ez a kategória nem kövér?

Köszönöm a válaszokat.

jún. 15. 14:57
 6/16 anonim ***** válasza:
93%

"53kg voltam, anyukám szerint akkor voltam a legcsinosabb"

Többek között az ilyen anyukáknak hála van ennyi testképzavaros. A te magasságoddal az 53 kiló mindenhogy kórosan sovány. 174 centi vagy. Nehogy már a 60-63 kiló kövér legyen!

jún. 15. 15:12
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Neked terápiára van szükséged, nem fogyásra.
jún. 15. 15:14
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Nehogy bedőlj anyádnak! A te magasságodhoz a 63 is teljesen jó, sőt!
jún. 15. 17:01
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Anyádnak adnék, pfff de megütném az ilyen bántalmazó gyökereket.
jún. 15. 17:05
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
53 kg akkor lenne idealis ha 154 cm lennél csak te 174 vagy úgy hogy ebbe ne anyudra halgass 🤡
jún. 15. 17:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!