Mi számít normális étkezésnek? Mert én csak akkor tudtam lefogyni és vékony maradni, mikor reggeliztem és aztán csak este 8 körül ettem. Amióta normálisan étkezem híztam és megszólnak családon belül, hogy milyen kövér vagyok, előtte is ez volt.
Legalább 1400-1600 kalória mert magas vagy 174 centivel és nem egy négyéves gyerek.
Ezen belül meg amit gondolsz, de kíváncsi lennék mennyi az a "kövér súly".
De én 169 vagyok, és minimum 1800-at eszek (de inkább többet, főleg mozgós-hajtós napon), hogy ne legyek fáradékony, és "ködös agyú".
Vírusos betegség alatt tudtam csak ilyen 1200 körül enni, de állandóan éhes voltam és emelett szédültem.
Az ideális testsúly sosem egy konkrét szám, hanem mindig egy tartomány, ami esetedben valahol 60-75 kiló között van, továbbá a testsúly mellett rengeteget számít az izom-zsír arány is. Ha pedig hízol, akkor nem étkezel normálisan, hisz tartós kalóriatöbbletben vagy, magyarul többet eszel, mint amennyit a fizikai aktivitásod mellett ehetnél. Amíg nem léped át a fentebb említett súlytartományt, addig nincs nagy baj, de ha átléped, akkor lesz. A normál étkezés azt jelenti, hogy az étrended változatos, kiegyensúlyozott, fenntartható, finom, tápanyagban gazdag és a kalóriaszükségletednek megfelelő.
Valoszinuleg nagy adagokat eszel. Ezt rontja el a legtobb magyar. Keress rá az okostányérra. Egyél aszerint. Ha a tányér fele zoldseg es a tobbi a hus meg a koret akkor nem fogsz hizni es sokaig jollakdz.
De ha jollakva birtad este 8ig az is azt jelenti hlgy tul nagy mennyiseg volt a reggeli
A reggelim egy szendvics volt, suliban semmit sem ettem, esetleg nagyon ritkán. Nem ettem nagy adagokat. Most viszont mindentől megpuffadok. 53kg voltam, anyukám szerint akkor voltam a legcsinosabb. De nagyon gyengének éreztem magam, és minden hónapban megfáztam. Most vagyok 63 kg és minden ruhám kihíztam. A 60-tól ideális testsúly nekem hihetetlen, mert anyukám úgy nevelt, hogy az már kövér súly, emlékszem sírtam mikor elértem a 60kg-ot. Tudom nem szabadna befolyásoljon ennyire, de mindig ezt hallgattam. Szóval akkor mások szemében ez a kategória nem kövér?
Köszönöm a válaszokat.
"53kg voltam, anyukám szerint akkor voltam a legcsinosabb"
Többek között az ilyen anyukáknak hála van ennyi testképzavaros. A te magasságoddal az 53 kiló mindenhogy kórosan sovány. 174 centi vagy. Nehogy már a 60-63 kiló kövér legyen!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!