Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyire jó ez a smoothie...

Valaki valahol 013 kérdése:

Mennyire jó ez a smoothie recept? Megfelelő diéta mellett?

Figyelt kérdés

Találtam egy számomra ízletes smoothie receptet, amit kellőképp válogatós létemre szívesen megiszok.

Szeretném vele kiváltani a reggelit/vacsorát, de sajnos annyira nem laktató. Gondoltam rá, hogy protein port kevernék hozzá, hogy laktatóbb legyen, de eleve nem vagyok profi a dologban és nem tudom tápanyag/vitamin szempontból mennyire jó az alap recept.

250 ml édesítetlen mandula tej

200 ml bébi spenót/káposzta

200 ml ananász

200 ml bogyós gyümölcs

3 púpos evőkanal Görög joghurt

Ehhez most adok egy adag keratin port (Biotech)

Mennyire jó ez így? Kellene rajta változtatnom, vagy alapjában nem egy rossz recept?

Mehet hozzá a protein por?

2024. jún. 17. 21:24
 1/8 anonim ***** válasza:
14%

Nem jó ötlet. Pont azért mert nem laktató. Semmi szénhidrát, zsírforrás közel nulla, rost alig és az is lebontva.

Szilárd, sós reggelit ajánlanék helyette.

Az meg eleve veszett fejsze egészség szemlotnjából ha minden nap ugyanazt akarod enni mert nem lesz meg a változatosság.

Ha mindenképp smoothiet akarsz én tennék bele a helyexbe 70-80 gr zsírszegény turót illetve 30-40 gramm zabpelyhet. Vagy turoval daralni surure a tetejere olajos mag es granola es ugy megsnni kanallal.

A fehejeporban feherje van. A turoban feherje, calcium, magnezium, szelen, antioxidans stb. Utobbi jobban megeri. De ez lehet ricotta, cottage cheese, tofu, barmi. Csak legyen étel.

Zab vagy a granola kell szenhidratnak ami szinten lassitja a felszivodast es rost is van benne valamennyi.

Granola ugyanez.

Ami jollakat az a szenhidrat, feherje, zsir es rost egyszerre.

2024. jún. 17. 21:29
 2/8 anonim ***** válasza:
Kevés
2024. jún. 17. 21:30
 3/8 anonim ***** válasza:
60%

A 200 ml ananász az mi pontosan? Friss ananász? Konzerv? Lé? Nem mindegy.

Ez a turmix nagyrészt víz egy kevés természetes eredetű de viszonylag gyors felszívódású cukorral, egy kevéske rosttal és minden más csak hangyányi van benne. Több fehérje és több kalória (egészséges szénhidrát vagy zsír) kéne bele, nameg a plusz rost se árt. Fent írtak jókat.

2024. jún. 17. 22:42
 4/8 anonim ***** válasza:

Kevés és szar is. Egy edzés előtti gyors uzsonna lehetne belőle max. Mert oda kell a cukor es a gyora felszivodas. A ml meg nsm mertekegyseg, foleg nem dietaban. Mindendt grammozni kene

Elöttem leírták a lényeget. A két lepontozott jot irt

2024. jún. 18. 07:26
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

"Semmi szénhidrát"

Innen is látszik, hogy ne a gyakori népét kérdezd táplálkozási kérdésekben, a legalapvetőbb dolgokkal sincsenek tisztában sokan, de tanácsot azt osztanak.

Amúgy én (mint a gyakori népe) nem javasolnám, hogy teljes étkezést smoothieval válts ki, de desszertnek jó.

2024. jún. 18. 07:26
 6/8 anonim ***** válasza:
Kieg: semmi nem cukorbol szarmazo ch
2024. jún. 18. 08:38
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan igyál smoothie-t, ha szeretnél, de szilárd főétkezést ne akarj folyékony kalóriával kiváltani, mert az egészségügyileg problémás.
2024. jún. 18. 08:48
 8/8 anonim ***** válasza:
Diéta MELLETT megfelelő lehet. Diéta HELYETT, főétkezés HELYETT viszont nem megfelelő.
2024. jún. 18. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!