Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Egy óra nagy fejszével való...

Egy óra nagy fejszével való kemény rönk darabok darabokra hasítása hány kalóriát éget el nagyjából?

Figyelt kérdés
jún. 17. 02:28
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
16%
Elöször írd le normálisan, magyarul a kérdést. A rönknek miért lenne nagy fe`jszéje?
jún. 17. 07:51
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Nézd meg ezt az adataiad alapján. Becslésnek jó lesz.

jún. 17. 08:40
 3/16 A kérdező kommentje:
1. Te meg járd újra az egész általánost, mert úgy látszik írni megtanultál, de olvasni és értelmezni már kevésbé.
jún. 17. 08:49
 4/16 A kérdező kommentje:
2. Eszembe se jutott volna soha, hogy ilyen kalkulátor is létezhet, nagyon jó. Az 1000 kalória az nem rossz, bőven jó!
jún. 17. 08:54
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Abból az 1000 kalóriából mindenképp vonj ki pár százat, de becslésnek tényleg jó.
jún. 17. 09:03
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
A favágás tényleg kemény meló.
jún. 17. 13:10
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jóval kevesebb a valós érték, max 5-600 lesz a vége.
jún. 17. 13:25
 8/16 joereal ***** válasza:
100%
Nem akarok senkit elkeseríteni, de kb. ennek a fele reális szerintem.
jún. 17. 13:34
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ezért is írtam, hogy az 1000 kalóriából mindenképp vonjon ki pár százat.
jún. 17. 13:39
 10/16 anonim ***** válasza:
44%

Bírom ezt a "szerintem biztos kevesebb" válaszokat!

Minden tevékenység energiafogyasztását nagyon pontosan lehet mérni laborban, viszonylag egyszerűen, ha a belélegzett és kilélegzett levegő mennyiségét és szén-dioxid tartalmát mérik. Egy jobb képességű középiskolás ebből már kimatekozza, hogy mennyi energia szabadult fel a folyamatok során. Tényleg csupa középiskolás ismeret kell hozzá!

Viszonylag jól becsülhető az is, hogy pl. a testsúly változásával hogy változik az energiafogyasztás. (Még egyszer: becsülhető. Ez nem azt jelenti, hogy tippelhető, hanem azt, hogy ismert összefüggések alapján a befolyásoló tényezők hatását figyelembe véve módosítom a mért eredményt.)

Szóval a sporttudomány mér, újramér, értékel, publikál, validál, és kiad egy számot, amit aztán a kalkulátorokban használnak. A gyakoriválaszolók meg kinyilatkoztatnak, "á, szerintem az nem annyi!"...

A legnagyobb hibaforrás már csak az marad, hogy mit értett a labor pl. favágás alatt, pl. benne volt-e a szétszálló hasábok felszedése, visszaállítása, vagy épp milyen fába mekkora fejszével (hasad? görcsös? nedves? száraz?), és mondjuk percenként hányat sújtva (mekkora erővel) - és mit értett ez alatt a kérdező. Ezt viszont se a kérdező, se a válaszoló nem tudja, akár az is lehet, hogy a kérdező kétszer olyan gyorsan hasogatja a fát, mint a laborban a mérés során a tesztalany. De ettől akár még többet is fogyaszthatna párszáz kalóriával óránként.

Szóval szép dolog ez a "szerintem", csak indoklás nélkül nagyon nem ér semmit!

jún. 17. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!