Hogy szárítsam ki úgy a fát, hogy be repedjen szét?
Adott egy 90cm átmérőjű és 110cm hosszú Japán akác rönköm, amiből később asztalt szeretnék készíteni (hasonlót mint a képen látható) viszont félek hogy elreped. Előre szeleteljem fel vagy egybe szárítsam? Lassan vagy gyorsabban?
Fel kell szeletelni, a bütűt le kell kenni (festékkel, vagy viasszal, én maradék zománccal szoktam).
A kérget persze le kell szedni.
Az első 1-2 évben lehet szabadban félárnyékos helyen esőtől védve, majd lehet épületben jól szellőző helyen folytatni.
Annyi évig ahány cm vastag.
Asztalos mutatta, Ő hogyan szárítja a fát, márpedig neki nem csak úgy kell a fa, hogy majd a kész árú valamikor megszárad!!!!
Egy alacsony fóliasátor alá raktuk a frissen vágott fát, egymástól kis távolságra, majd egy villany fűtőbetétet rakott alulra és egy kivezetésen lassan fojt ki a víz, három-négy nap múlva vittük a kész pinceajtót,
csontszáraz volt!!!!!! Nekem a fa csak gyújtós volt, fekete zsákban kitettem a napra, szájjal lefelé, másnap csont száraz volt!!!!!!
Ha már valaki a fa mellett döntött, ezt a kis plusz munkát megéri bevállalni, gondolom én!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!