Akváriumba a festett kerámia fa rönk nem mérgező ? meg kell mosni elötte valamivel vagy elég sima vizzel?
Elég a sima víz, ha olyan a festék, hogy ártalmas, akkor tökmindegy, mivel mosod.
De ha ez a klasszik akvarisztikai dekor, az általában veszélytelen, szóval elég átöblíteni egy kicsit sima vízzel.
ezaz.
forró vizbe áztatom de elég fura szaga van.
Hát, ez az élet semmilyen terén nem túl bíztató! :D)))
Bocs, hogy érdemben nem tudok ezek után sokmindent hozzáfűzni...
Tedd be csak úgy hideg vízbe vagy egy hétre, cseréld rajta minden nap a vizet, aztán meglátod.
Milyen szaga van amúgy?
Mire emlékeztet, és milyen intenzitású?
Akváriumban volt használva? Ha igen, mikor, mennyit volt szárazon?
ma vettem uj dekorácio
hát közelröl érzek valami festék szagot .olyan kesernyés szag
Nem bíztató...
De ahogy jó pár évtizede elsők közt megtanultam, az akvarisztika türelemre tanít. (mondjuk ez pont nem ilyen kontextusban jelent általánosságot...)
Szóval adj neki 1-2 hetet, váltott vizes áztatással, aztán meglátod.
A memóriám már nem a régi (az a baj, hogy nem is új!) úgy a '80-as évek vége felé nekem is volt ilyen égetett agyag bujkálóm, de nem emlékszem rá, hogy bármiféle szaga lett volna.
Adj neki egy esélyt egy kis áztatással.
Ismerek olyat, akinek nem tetszett, hogy a mangrove gyökér színez (akkor minek vette? :D ) és fél évre (!) (mivel egy nagyobb darab volt)
Betette a wc tartályba! XD
Így mindig cserélődött rajta a víz! :D
Na ezt csak azért mondom, hogy bele lehet szaladni érdekességekbe! :D
ok akkor áztatom .meglátom milesz vele.-
köszönöm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!