Elhíztam, nem tetszem sem magamnak sem senkinek, hogy kezdjek el súlyt csökkenteni?
Sziasztok, kb 115-120 kg lehetek most, van rajtam izom is, de felgyülemlett rá a zsír, hamar elfáradok, nem esztétikus a testalkatom és buta a testtartásom.
31 F vagyok és 178cm magas. A fő gond az ülő munka, nem mozgok eleget. Hogy érdemes elkezdeni ilyen elhízásnál sportolni es mit egyek? Tud valaki pontos étrendet és mozgásformát ajánlani? Érzem a térdemen is hogy fáj, túlterhelődik és érzem magamon a fáradtságot. (Depressziós is vagyok) ez még lehet hátrány.
Köszi a válaszolat.
Nem tudom, azt érzem hogy lenéznek a csajok, nehéz az ismerkedés.
Köszönöm a válaszokat, megpróbàlok majd változtatni a dolgokon.
Egészség szempontjából a mozgás fontosabb, mint a testsúly. Másrészt fontos a fokozatosság elve. Ha túl sokat változtatsz egyszerre, kevésbé lesz tartós.
Első lépésként tedd rendszeressé a mozgást, mellette mérj le és írj fel mindent, amit eszel, és kezdj kísérletezni kalóriában hígabb ételekkel (tehát ahol nagyobb térfogatú, vagy nagyobb súlyú ételben van ugyanannyi kcal: egy sárgarépa vagy egy leves hígabb, mint egy pörkölt vagy keksz). Elsőre nem vezetnék be kcal limitet, csak megfigyelném a bevitt mennyiséget.
Két hét után, ha nem fogytál már simán a felírástól, be lehet vezetni a limitet. Abból indulj ki, amit eddig ettél, levonsz 500-at és jó vagy.
Köszönöm.
Pár éve fogytam már így 20 kilót 5 hónap alatt, csak idővel visszajött. Most meg màr szerintem duplánál tartok. Már nem is tudom pontosan hány kg vagyok. Egyik mérleg ennyit a másik meg amannyit mutat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!