Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Testzsiír százalékot hogy...

Testzsiír százalékot hogy érdemes csökkenteni, hogyan csináljam jól?

Figyelt kérdés

40 éves nő vagyok, kicsit magas a testzsír százalékom (33%) és ennek megfelelően elég plötyi is vagyok. A tökéletes állapothoz kb 4 kg izomm hiányzik rólam és 5 kg zsírt kellene leadnom. 165 cm vagyok és ma reggeli mérés szerint 57,5 kg.

Jelenleg napi 10 km-t sétálok, heti 150 km-t biringázok, illetve itthon csinálok heti 5 napon saját testsúlyos erősítő edzéseket. Ez utóbbit csak egy hónapja kezdtem. Egyelőre olyan 30-40 perc az amit anélkül végig tudok csinálni hogy bele akarnék halni, de azért már elég durván kimerít. Étkezésre pedig odafigyelek, teljeskiörlésű cucuccok sok zöldség, kevés szénhidrát, sok protein, naplózok minden étkezést, stb... Elég sokat eszem, napi olyan1800-2000 Kcal-t, de így is 500 Kcal deficitben vagyok egy nap.

Az első 4-5 hétben szépen le is ment olyan 2-3 kg, viszont most két hete megállt a dolog, stagnál a súlyom, ezért elbizonytalanodtam hogy jó csinálom-e. Ha nem, akkor mit tehetnék másképp? Vagy jó ez így, majd beindul? Vagy nagyon tévúton járok? Még kevesebbet egyek, vagy még többet mozogjak, vagy mit kéne tennem? Esetleg szedjek valami zsírágető forumlát segítségképp? Nem igazán bízom azokban. Terembe nem igazán szeretnék járni, nem az én világom az.

jan. 10. 12:35
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja, lehet hogy nem ez a megfelelő katergória kérdésemhez. De hagy maradjon már itt, mert ha átdobják a kérdésem a fogyókúra kategóriába, akkor att úgyis csak az lesz a válasz, hogy túl sokat eszem...
jan. 10. 12:44
 2/7 anonim ***** válasza:

"kevés szénhidrát"

Miért?

Vannak emberek, akik még mindig azt gondolják, hogy a szénhidrát rossz?

"két hete megállt a dolog, stagnál a súlyom, ezért elbizonytalanodtam hogy jó csinálom-e."

Várj még 2 hetet, ha nem indul meg, akkor egyél kevesebbet vagy mozogj többet. De, az is lehet, hogy elszámolod a kalóriád, 500 kalóriát elég könnyű bevinni plusszban.

"Esetleg szedjek valami zsírágető forumlát segítségképp?"

Ezek nem segítenek. Nem fogsz ezek miatt fogyni 1 dekát sem. A fogyás csak és kizárólag a kalóriadeficiten fog múlni.

jan. 10. 19:28
 3/7 anonim ***** válasza:

"De hagy maradjon már itt, mert ha átdobják a kérdésem a fogyókúra kategóriába, akkor att úgyis csak az lesz a válasz, hogy túl sokat eszem..."

Mert valójában ez az igazság. :D

jan. 10. 19:28
 4/7 A kérdező kommentje:
Nagyon precízen számolom, nem nagyon vagyok benne hibalehetőséget.
jan. 10. 22:04
 5/7 A kérdező kommentje:

1

Nem félek szénhídráttól, eszem így is bőven, főleg hogy sokat sportolok. Csak mivel van egy adott kalóriakeretem amit megehetek, ezért próbálom ezt úgy elosztani hogy a protein kicsit magasabb legyen, mert ugye szeretnék izmot építeni. És akkor nyivén valai másból cserébe vissza kell venni, hogy e keretemen belül tudjak maradni.

jan. 11. 10:05
 6/7 A kérdező kommentje:

3

Elvileg ugye deficitben vagyok, úgy gondolom mindent jól számolok. Abba a hibába meg nem akarok beleesni hogy túl nagy deficitbe kerülök, és e miatt csökken a BMR-em. Szóval enné a napo 500 Kcal-nál nagyobb deficitet semmiképp sem szeretnék.

jan. 11. 10:07
 7/7 A kérdező kommentje:
Csak jelentem, hétha valakinek később érdekes lehet. Mindent ugyanúgy csináltam tovább, nem kezdtem el többet mozogni vagy kevesebbet enni, és egyszer csak újraindult a fogyás. 3 hétig tartott a stagnálás.
jan. 22. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!