Hogyan fogyhatnék?
tini koromban sportoltam, de egy sérülés miatt abba kellett hagynom. 23éves koromig tartottam a 165cm-mhez a 65kg-t.
Megismertem a férjemet, semmit nem változtattam, 26éves koromra felkúsztam 70ig.
utána szültem 2 gyereket. simán visszamentem 70kg-ra.
Nem figyeltem arra mit eszek, viszont míg otthon voltam, nemis pihentem sokat, mindig csináltam valamit.
November óta dolgozom. ez az idő alatt felmentem 75kg-ra. Az irodai ülőmunka megtette hatását.
A kicsivel a mai napig sokat éjszakázok, utána ledolgozok 8órát, nincs erőm sportolni délután.
Házkörüli munka, háztartás, ebben kimerül minden.
Az étkezésem:
6:30kor kelek
7:00ra érek az irodába, kávé tejjel, édesítővel.
9:00fele reggelizek. vagy szendvics (sima kenyér, felvágottal) vagy zabpehely tejjel, édesítővel.
12:00fele ebéd. Amit itt főznek (idősek otthona, szóval nem a legeészségesebb kaják, háziasan főznek, vagy hogy mindjam. Sokszor van tészta, kelttészta, zsíros kaja)
ebéd után még 1 kávé
16-17óra fele éhes vagyok, ilyenkor rontom főleg el szerintem. Kenyér, pékcucc, csoki... Bármit meg tudnék enni.
19óra fele vacsora. Virsli, tojás kenyérrel, vagy szendvics.
kb 2 hete próbálom elhagyni a cukrot, csokit, ez viszonylag megy.
Segítenétek mit változtassak?
Amit híztam, mind a hasamra ment. undorodok magamtól. Mellé a térdeimen is érzem a plusszt.
Egy 5-10 kg minusz jó lenne.
Tudom, ez nem 1-2 nap.
De valahol el szeretném kezdeni és nem tudom hogy.
Senki nem mondta, hogy nem tudok. Azt írtam, hogy mivel a kicsi nem alszik még mindig rendesen éjjel, utána ledolgozok 8 órát, hulla vagyok délutánra ahhoz, hogy nekiálljak pl a tv elött ugrabugrálni.
Minden nap bicózunk kb fél órát-órát.
Szia!
Én applikációval számolom a kalóriákat és a makrókat.
Ha van az otthonban élelmezésvezető, szerintem ő tud adni kalória és tápanyag adatokat.
A reggelit és vacsorát le tudod mérni konyhai mérleggel.
Délutánra érdemes vinni magaddal uzsonnát, ezt is le tudod mérni, illetve ha olyan, akkor a címkén van adat.
Azt megértem, hogy fáradt vagy :) de egy picit kényszerítsd magad több mozgásra, kicsit több séta, lépcsőzés, a gyerekekkel kis futkározás, játszózás.
Nekem nagyon bejön ezenkívül a súlyzós edzés (40 éves nő vagyok, szóval ne egy kigyúrt pasit képzelj el), olvass utána, nagyon sok haszna van nőként is, a fogyás mellett más jó hatásai is vannak.
Illetve, amit javaslok: sok zöldség, gyümölcs és figyelj a fehérjebevitelre. Ja és ne igyál kalóriatartalmú italokat.
Ez kiirja a bmr-odat. Azt 1.2vel szorozva megkapod a sulytartasi kaloriad ha semmit se mozosz.
Az alatt egyel ha fogyni akarsz de a bmr ala sose menj.
Az intezmenyi etkeztetesben az emmi rendelet alapjan 700-900 kcal egy bed ami egy alacsony nonek kb 1.5szeres adag kaja....
rákerestem további bmr kalkulátorokra :D
A linkelt oldal 1465-ot hoz. a Másik 1531 a 3. 1624-et :D :D
A BMR csak eg becslés, senki nem fogja tudni megmondani, hogy mennyi a te személyes BMR-ed egy adott napon. 1600 kcal alá ha nem mész tartósan, akkor nem halsz meg és nem károsodnak a szerveid, szerintem ennyit ki lehet jelenteni. Viszont ennél sokkal többet se kellene enned ha fogyni akarsz és nem tudsz sportolni rendszeresen. Szinte biztos, hogy ennél jelenleg többet eszel, és a tápanyag-összetétel sem túl jó a leírtak alapján.
Számold a kalóriákat 1 hétig és látni fogod.
#17, azért te is valahol összeszedted azt a 20 kilót. Ehhez képest kicsit kioktató lett a válaszod.
Én is családanya vagyok, 13 kilót fogytam 4 hónap alatt, ülőmunka mellett. (És igen, én is összeszedtem, stresszevéssel, túlevéssel).
Kérdező, kalóriadeficit a kulcs, ehhez kaptál sok infót, de szerintem emellett a gyerek alvásával is kellene foglalkozni - és tudom, hogy könnyű a fotelból osztani az észt, de a fogyás szempontjából is jó lenne, ha néha kialudnád magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!