Miért mutatott random 1,5 kgval többet ma a mérleg?😭
Figyelt kérdés
Tegnap elég rosszul ettem, 1 db sós kiflit és 2 falafeles gyros pitát. Tudomm alig volt benne fehérje de max 1600 kcal lehetett és nem értem mi történt, mert mellé sétáltam 10.000 lépést és szoktam edzeni is
Kislány, hány éves vagy? 10? Tudhatnád, hogy alap az 1 kg-s ingadozás egy napon belül is.
Plusz, gondolom még nem kakiltál reggel.
Ne csináld itt a műhisztit, kérlek.
márc. 6. 05:37
2/14 anonim válasza:
Mert időre van szükség a szervezetnek hogy emésszen.
márc. 6. 05:42
3/14 anonim válasza:
Napi 1-2 kilo ingadozas teljesen termeszetes. Foleg hogy az altalad emlitett etelekben sok szenhidrat van. Nem, a szenhidrat nem az ellenseged, csupan arra celzok hogy rengeteg vizet kepes megkotni (asszem 1 gramm szenhidrat akar 4 gramm vizet is meg tud kotni, vagy valami ilyesmi), ezaltal a “rajtad maradt” viz plusz kilokkent jelenhetnek meg a merlegen. De a viz “felszedese” onmagaban nem hizas, ne aggodj.
márc. 6. 06:07
4/14 anonim válasza:
jesszusom micsoda nagy orditó világprobléma 1.5 kiló...
márc. 6. 06:16
5/14 anonim válasza:
Nem kell monden nap mérni magad és nem fogsz ezen kattogni :)
Ez egy természetes folyamat, nem lineáris, hanem változó.
Én havi egyszer mérem magamat, teljesen jó így.
márc. 6. 06:55
6/14 anonim válasza:
Én észrevettem magamon hogy ha sos ételeket eszek ami köztudottan vízmegkötő hatású, akkor másnap a mérleg többet mutat, vagy ha előző nap a vacsorát későn fogyasztottam el.
márc. 6. 08:41
7/14 anonim válasza:
A só felszívódik és azért köti meg a vizet h a szervezetben ne legyen túl magas a koncentráció ami karos lenne , de ha eszel melle káliumban gazdag ételt akkor az segíti a nátrium kiürülést, mivel ellentétes hatású. A kálium szerepe az optimális folyadék egyensúly fenntartása.
márc. 6. 08:54
8/14 anonim válasza:
Egy nap alatt nem lehet hízni. Azért mutat többet mert a pitában volt szenhidrát (ami egyebként a testnek, agynak létszükseglet) es az ideiglenesen megköt vizet (nem zsírt és nem tartósan). Ezen kívül a gyomrodban is többminsen van. Ha pár nap múlva távozik hátul akkor nem lesz. Valószínűleg több sót is ettél a szokásosnál. Az szintén megköt vizet. A testnek a súlyingadozása teljesen normális.
Itt egy kérdés, ebben is van a súlyok között 1.5 kg különbség de összességében neki is megmondtuk hogy súlyt tartott. Ezért sem szabad csak egy érteket nézni.
Hagyd abba a hisztériát és tanulj egy kis biológiát. A hisztéria stresszt okoz az meg ténylegesen hizlalna. Nem ugy mint a tök normális napi súlyingadozás
márc. 6. 10:36
10/14 anonim válasza:
Nem értem az olyan hozzászólásokat h “ mit hisztizel itt “ mivel a kérdező csupán egy egyszerű kérdés tett fel, hiszen ez a platform pont erről szól, kérdéseket teszünk fel. Normálisan is lehet válaszolni, anélkül h sértegetnénk a másikat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!