Az hogy lehet, hogy tegnap reggelhez viszonyítva a mérleg ma 2 kg-val többet mutatott?
Több vizet tart vissza a szervezeted.
Rántott húst eszel és fogyni akatsz amúgy?
kérdező:
ezt a kalóriakeret- dolgot felejtsd már el, akaratgyenge, bármit enni akaró, dolgokról lemondani és edzeni normálisan nem képes embereknek kitalált marhaság
viszont hogy válaszoljak is
két éve a diétám közepén elmentem iszogatni a kollégáimmal, előtte diétás kaja, vittem fehérjét is, nem is maradtam sokáig és csak vizet ittam , meg egy három decis zéró kólát, majd végül beadtam a derekam ittam egy felest, csak 1 et,
másnap majd 4 kilóval voltam nehezebb ébredés után, mint az előző nap reggel mért érték...
még a sóháztartás, a hidratáltságod is befolyásolja a súlyod, a tested adott nátrium és kálium mennyiségre X mennyiségű vizet tart vissza és még ez is változik a nap folyamán, a súlycsökkenés ha van ugyanígy adódhat egy kiadós nagywcből, vagy izomvesztésből is akár,
ezért vicc aki csak méri magát, kontroll kell legyen, de a tükör a fő kontroll
"ezt a kalóriakeret- dolgot felejtsd már el, akaratgyenge, bármit enni akaró, dolgokról lemondani és edzeni normálisan nem képes embereknek kitalált marhaság
"
4-es, na ne már! Ezt a mondatodat te komolyan gondoltad? A kalóriaszámlálás igenis nagyon hasznos, csak mindig hozzá kellene tenni, hogy a fehérje-szénhidrát-zsír bevitelt is nézni kell hozzá, mert nagyon nem mindegy miből áll fel az a bizonyos kalórialimit. Én több mint 20 kilót fogytam számolgatással, és heti 5 intenzív tornával. Szóval ne általánosíts már, hogy az akarat gyenge, meg mindent enni akaró embereknek találták ki. Szerintem ez a számolgatás pont hogy arra ösztönzi a fogyni vágyót, hogy minél egészségesebb ételeket egyen, amik értékes tápanyagokból állnak.
Kérdező, megnyugodhatsz, egyszeri bekajálástól nem híztál két kilót. Ez a plusz a vízvisszatartás, és a salakanyag miatt van. Ha most visszaállsz a normál étrendedre, akkor pár nap alatt nyoma sem lesz.
Aki szerint akaratgyenge dolog betartani egy jó kalóriakeretet, az nem tudja, mit beszél. A fogyáshoz pedig pont a kalóriadeficit kell, így eléggé fontos dolog a megfelelő keret, anélkül nem megy (számolni persze opcionális és az sem a legjobb, ha bármit lelkesen eszünk, ha belefér).
Ami az 1-2 kiló súlyingadozást illeti, az természetes, én is megcsinálom egyik napról a másikra, ahogy kb. mindenki. Vízvisszatartás ilyen-olyan okból...
A szénhidrát a glikogénraktárakban sok vizet köt meg, de ebben pont mindegy, hogy rántott hús, zabkása vagy zöldborsó. Plusz miért lenne gond a vízzel? A háj számít fogyáskor, nem az, hogy jaj, most mutasson -2 kilót, ami egy nap alatt visszamegy, ha az ember nem extrém szénhidrátszegényen eszik.
Na akkor mindenkinek válaszolok:
Nem mondtam, hogy a kalóriaszámlálás hülyeség! Nagyon is jó és szükséges dolog. Főleg kezdőknek aztán pláne.
Amiről én beszéltem, az a kalóriakeret dolog. Magyarán:
X mennyiségű KCAL bevitel engedélyezett max és min. és ha ezt túlléped, vagy épp kevesebbet viszel be /ez utóbbiba még van is ráció/ akkor vége az életnek, szétnyílk a föld és nincs tovább...
+ azt se lejtsük el, hogy a kalióriakeret-dolgot úgy szokták értelmezni, hogy pl 1500 kcal és akkor napi szinten, bármit, bármikor és bármennyi féle és minőségű kaját ehetek. Na ez az amiről én beszélek.
végülsi akkor ha naponta ehetek 2000 kcal-t, akkor azt csak mekis menüből fedezve ugyanaz lesz az eredmény, mint a tiszta három óránként pontosan mért kajálásól?! ezt ugye Ti sem gondoltátok komolyan?
ha látnátok profi versenyzőket, egy dolgot nem csinálnak, az pedig a kalóriaszámlálás, miért?! mert elvesznek a részletekben, a makrókat számolják és ennyi. Ha pedig változtatni kell a kaján, mert nem olyan a forma, akkor változtatnak.
na én erről beszélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!