Hány kiló vagyok? Melyik mérés számít?
Nincs olyan, hogy melyik "számít". Mindkét mérés "jó", hiszen a testtömeg nem állandó.
Persze, értem én a dilemmát, hogy próbálnál valami hiteles referenciát belőni, de ezzel csak két gond van: egyrészt olyan helyzetet soha nem fogsz tudni előállítani, hogy csak a nettó tömegedet, gyomor- és béltartalom, valamint felesleges víz nélkül lemérd. A legközelebb ehhez a reggeli, vécézés utáni mérés áll, nem hiába a kórházakban is ha szükséges, reggel végzik a tesstömegmérést.
De másfelől meg: oké, reggel mutat a mérleg 58 kilót. Mivel rossz az idő, nem mozogsz sokat, ráadásul itt a húsvét, jól befalatozol a fincsi sonkából, meg a húsvéti sütikből, meg persze iszol is a nap folyamán, és este amikor a barátod nyakába ugrasz, ő már 61 kilót fog érezni. Most akkor melyik a "valódi"?
Ha az a célod, hogy a testtömegváltozásokat figyelemmel kövesd, akkor ajánlott minden mérést hasonló körülmények között végezni. Mondjuk minden héten szombat reggel, ébredés után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!