Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mitől hízok, ha se lisztet,...

Mitől hízok, ha se lisztet, se cukrot, se rizst se krumplit nem eszek?

Figyelt kérdés

Mozogni sajnos annyira nem nagyon szoktam, heti 2x,3x szobabiciklizek,de mindennap gyalogolok elég sokat..

Mai kajám például:a délelött folyamán 6 zöldalmát rágcsáltam el (kicsit sok volt, tudom),1/2 3 -kor 2 tányér zöldségkrémleves, amibe nem volt habarás, csak 2 kis kanál tejföl, meg 2 tojás belecsurgatva. Most vacsiztam. 3 főtt tojás fehérjét, csirkemellsonával, savanyú ubival összekevertem, natúr joghurttal leöntöttem.Általában ilyeneket eszem,mégis folyamatosan hízok.

2010. okt. 24. 19:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ja persze egy totál nagy hülyeség....érdekes, nekem az első diéta után az összes panaszom megszűnt, és utána is igyekeztem azt az életformát tartani. Aztán most nyáron többször is ettem fehérlisztet, cukrot és minden visszatért mint régen. Nemrég kezdtem újra, és eddig csak erősödtek a tünetek, az utóbbi pár napban kezdtem el változást látni. Szívesen adok tanácsokat, nyugodtan kérdezz! Mindenesetre tényleg kell valami szénhidrátot enni!
2010. okt. 24. 21:04
 12/16 A kérdező kommentje:
Napi 1 evőkanál utifű maghéj nem elég a béltisztításhoz?Egy csomó mindenről nem tudom eldönteni, hogy lehet-e enni.Pl.tejföl, túró, tej, savanyú uborka, barna rizs. Ezek mehetnek vagy sem? Van részletes listád? Mert mindenhol mást találok leírva. Te szedsz valamit a diéta mellett? Grapefruitmag csepp vagy ilyesmi?
2010. okt. 25. 07:36
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem is csak a béltisztításhoz kell, hanem ezekből ered az energiád. A natúr zabpehely nagyon jó, de lehet csinálni sütőporral készült kenyeret is rozslisztből, abból még sütit is csináltam. Ezeket lehet enni, de nyilván azért mértékkel. Amit nem szabad, azok az erjesztéssel készült ételek, amibe beletartoznak az élesztős, kovászolt ételek, tehát savanyúságot egyáltalán nem lehet. Ecetet sem lehet. Tej és barna rizs simán jöhet, szoktam így tejberizst csinálni, steviával és fahéjjal mennyei. :) Tejfölt és kefírt nem lehet, viszont sovány túrót igen, de ugyanúgy mértékkel. Részletes listám nincs, de leírom a következő posztba, hogy én miket eszek, hátha ezzel segítek.

Probiotikumot szedek mellé most, mert az az elsőnél is nagyon bevált, Probiosan a neve és 90 db-os. Eleinte napi 2 kell majd napi 1, szóval min. 2 hónapig kitart. Ajánlott a c vitamin szedése, a graperuit mag is jó, meg a fokhagyma kapszula. Csak készülj fel, hogy attól kicsit a bőröd is olyan szagú lesz. :D Van candida tea, azt is ittam, de pl a zöldtea is jó volt nekem. Na akkor leírom a listát.

2010. okt. 25. 09:26
 14/16 anonim ***** válasza:

- teljes kiőrlésű liszt (graham, rozsliszt)

- natúr zabpehely, árpapehely, stb.

- búzakorpa, zabkorpa

- barna rizs

- natúr joghurt - ez is kifejezettten ajánlott!

- tej, túró (lehet szójatej és rizstej is)

- mindenféle zöldség, kivéve a krumpli

- alacsony cukortartalmú, savanyú gyümölcsök - de ezekből sem ajánlatos sokat enni (ami kifejezetten tiltott, az a banán és a szőlő)

- húsok, viszont a húskészítményeket nem ajánlom, kolbász, párizsi helyett inkább sonka

- tojás

- dió, mogyoró, és társai, ezek tökjó nasinak

ajánlott: fokhagyma, fahéj, grapefruit, natúr joghurt

Ezek csak a fő alapanyagok, ha vásárolsz, alaposan nézd meg hogy mi van benne! De leginkűbb a saját kajában lehet megbízni, érdemes velük pepecselni.

Nekem sikerült úgy kialakítani ezt az étrendet, hogy egyáltalán nem szenvedek hiányt semmiből, és vígan be tudom tartani, csak figyelni kell mindenre, és csak az otthon készített vagy biobolti kajákban lehet megbízni.

- lehet kapni bioboltban rozslisztes tésztát, fél kiló 200 Ft körül van, szóval egyáltalán nem drága

- lehet csinálni nokedlit is rozslisztből, és ha úgy főzöd meg a pörköltet, simán eheted

- engem sokszot a leves mentette meg, mert zöldséget és húst bármikor lehet enni, és ugye a lé miatt eléggé eltelít

- nagyon finom almás pitét lehet csinálni, nem is nagyon kell bele stevia, max csak a vékony téreg tésztába

- sütőtökös vagy répás süti is van, ami liszt nélkül készül dióval és nagyon finom szintén

- almás muffin zabpehelyből

- főzelékek teljes kiőrlésű liszttel rántva vagy saját magukkal sűrítve (joghurttal habarva kicsit savanyú lesz)

- saláták minden mennyiségben: pl a tzatziki isteni (joghurt, reszelt uborka, fokhagyma és só), végtelen a tárház, csak ne használj ecetet öntetnek

- teák közül szinte mindent ihatsz, a feketeteát nem ajánlják annyira, mint ugye a kávét sem (én nagyon sokat teázok, igazi megmentő egy jó meleg tea is :) )

- kerülj mindent, ami nagyon műkaja, tehát sok benne a tartósítószer, pl a zacskós levesek sem a legideálisabbak

- saját kenyérre nagyon fini a kőrözött, padlizsán és avokádókrém, inkább ezeket edd a párizsi és társai helyett

- nasinak mogyoró, dió, kesudió, szotyi is lehet, de lehet enni kölesgolyót, találtam rozslisztes tallért is, és amit még nagyon szeretek, az az almaszirom

Nagyjából ennyi, ha még eszembe jut valami, akkor még megírom. :)

2010. okt. 25. 09:50
 15/16 A kérdező kommentje:

Megpróbálok majd ezután valami szénhidrátot is enni, de nem nagyon akarodzik, mert mint mondtam, a súlyom így is csak megy felfele.

Probiotikumot olyat eszek, amibe van grapefruit és fokhagyma kivonat is.

Sajnos a tejfölröl és a savanyúságról nehéz lemondani nekem.

Te mennyi idő múlva tapasztaltál jobbulást?

2010. okt. 25. 10:33
 16/16 anonim ***** válasza:
Olyan 1,5 hónap után, addig csak erősödött minden tünetem, de ez normális. Ne aggódj a hízás miatt, meg fog állni, ne görcsölj rajta. :)
2010. okt. 25. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!