50-en túl, milyen súlymegtartó, vagy fogyókúra jött be nektek? 50/N
Inkább sulycsökkentő tippekre lennék kiváncsi, a kalória számolást mellőzd.😃
( tudom, tudom annál tutibb nincs, pont ezért más ötleteket, tapasztalatokat várok)
Remélem te is érzed hogy mi a gond a kérdéseddel :) De tessék, pár tipp:
Ne nassolgass, csak akkor egyél mikor tényleg kell. Viszont ne is várd meg míg kopog a szemed, különben falni fogsz. Ne fogadd el a csokit/bonbont amivel a munkahelyen megkínálnak. Tk cuccokat használj. Ne tegyél cukrot és tejet a kávédba/teádba. Egyél sok édességet minden étkezés mellé. Nekem nagyon bevált hogy főzök egy könnyű krémlevest (pl karfiol, nincs 100 Kcal a fél literes adag), ez tök jól eltelít, s így sokkal kevesebb főételt kívánok. Ne igyál üdítőket, de igyál minél több vizet. Mozogj, legyél minél aktívabb, naponta sétálj legalább 10 km-t.
#11 Végre egy értelmes hozzászólás!
Köszönöm!🙂🙏🏼
Igen, ilyesmikre gondoltam.
A napi folyadékbevitellel mindig gondba voltam, egyszerűen nem szomjazom.
A krémleveseket szeretem, ezzel nem lesz gond.
11 vagyok megint. A krémlevesekbe ne tegyél tejszínt. Én zsírszegény joghurttal szoktam helyettesíteni, ugyan olyan finom lesz, de sokkal kevesebb kalória. :) Igen, a folyadék nekem is gondot okoz, azért is találtam ki a levest, de közben jól telít is, ilyen hidegben meg különösen jól esik. :)
És még egy tipp: Ha édesszájú vagy, egy pici édességte iktass azért be midnen nap. Két kocka csoki, egy túrórudi, egy joghurt, vagy valami. Ez lehet hogy 100 Kcal plusz, viszont segít megelőzni hogy teljesen kiéhezz az édességekre, és egyszer csak betolj egy doboz bonbont egyben. :D
Én csak 40 vagyok, de azt gondolom, ha nem akarsz napi szinten kalóriát számolni, akkor számolj csak egyszer: alakíts ki rutin fogásokat, amiknek kiszámoltad egyszer a kalória tartalmát, és azokat variáld. Pl. reggelire mondjuk:
- fel bögre zabkása 2 ek görög joghurttal, kis mézzel és egy pár szem szezonális gyümölccsel
- rántotta 2 tojásból, paradicsommal
- 2 szelet toast kenyér pulykasonkával és sajttal, paprikával
stb. ugyanígy rutin tízóraik (pl 2 szem mandarin, 1 túró rudi, 1 szelet sajt stb) , ebédek, uzsonnák, vacsorák. Ha így modulárisan fel tudod építeni az étkezésed, akkor nem kell napi szinten kalóriát számolgatni.
Amúgy amit a 11-es mond, mind jó. Kerüld a felesleges kalóriákat, cukrozott, túlfinomított ételeket, es a magam részéről az milyen mesterséges édesítőszeres cuccokat sem javaslom nagy mennyiségben. Ahol lehet, válaszd az egészségesebb alternatívát, pl ha kantinban eszel rántott hús helyett párolt hús, sült krumpli helyett zöldség köret (vagy mondjuk fele zöldség, fele hasáb a köretnek), finomított pékáruk, tészták helyett teljes kiőrlésű). Sok zöldség, lehetőleg nyersen is, gyümölcsök (azért a cukortartalomra figyelj).
A 11-es amúgy 50 feletti? Es jó testű? :D
Kérdező!
Írják itt az okosságot, de ha nincs valami csoda genetikád, tudod azok az örök pálcika alkatok...
Na, ha ez nincs akkor marad a szenvedés, meg a csipegetés.
Én is vékony voltam az ezelőtti 1 évig. Ehettem bármennyit, bármikor, jóllakásig.
Most 53 vagyok és nagyon nagy önuralom és szenvedés, hogy ne szálljon el a súlyom.
Minden zsír a hasamra megy. Alacsony is vagyok, rám jön 2 kg úgy nézek ki, mint egy terhes, ráadásul, ha a korábbi mennyiséget eszem, rettenetesen puffadok is.
Nem akarlak elkeseríteni, de ez a pokol!
Hormonálisan, egészségileg teljesen okés vagyok, klimax is kezelve van.
Egyszerűen olyan drámaian lecsökken az anyagcsere, hogy hihetetlen.
Ja és mindig spirtoltam valamit, kb 10 éve pedig: heti 4x-5x súlyzós edzés, minőségi kaják.
Azzal vigasztalom magam, hogy legalább eddig ehettem, milyen lehet annak aki az egész életét végigszenvedi. :D
16
11 vagyok. Csak 40 éves vagyok, nem 50. De mindegy is hány éves vagyok, ezek olyan apró dolgok, amik minden korban csökkentik a kalóriabevitelt, ami meg nyilván szükgéses a fogyáshoz, szóval nem értem mi a gondod vele. Vagy mindegy, ha elmúlt valaki 50, akkor adja fel és hízzon, vagy mire célzol? :D
Annyira jó olvasni, amikor valaki az életkorára hivatkozik.. :D
Nagyjából 60 éves korodig semmi változás nincs kalóriafelhasználást tekintve, utána is csak nagyon minimális.
Szóval: kalóriaszámlálás, de mivel ehhez lusta vagy és hallani sem akarsz róla, akkor: Legyen olyan életviteled, mint akkor, amikor elégedett voltál magaddal. Merthogy az idősebb kori súlynövekedés nem amiatt van, mert lassul az anyagcsere, hanem mert 1.: többet eszel (kalória)
2.: kevesebbet mozogsz
Vagy akár ez a kettő egyszerre.
16
Akkor gondolj bele, apai ágon a családomban a nők ducik, sőt kövérek.
Sosem voltam vékony.
A klimax már lezajlott, szinte észrevétlenül.
Utána kezdtek el jönni a kilók.
Eddig sikerült kontrolálni, molett vagyok, voltam.
Viszont most azért már érzem, hogy jönnek a kilók, s mivel a sportolás kimaradt eddig,-nehezen kezdem el.
Persze motivál, hogy ne hízzak, energiám legyen, de ez olykor kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!