Mennyi az esély arra, hogy inzulinrezisztencia miatt nem fogy valaki?
IR esetén is 1 dolog számít: kalóriadeficit.
Azonban az IR miatt van, aki nem tud lefogyni, ez mi miatt van? Kevesebb emiatt az alapanyagcseréje, vagy általában mi a korlátozó ok ilyenkor? Mi történik akkor, ha valaki kalóriadeficitben van, de IR-es és sok szénhidrátot eszik? Tehát itt arra gondolok, hogy valaki a deficit ellenére is sok szénhidrátot eszik IR-esként és emiatt nem fogy, ilyen létezhet?
Lefogytam pár éve 35kgot, viszont most nem megy a fogyás. Mennyi az esély arra, hogy idő közben IR alakult ki? Vagy sokkal inkább az a probléma, hogy félreszámolom a dolgokat?
Pl.: 2021 májusában ~1700 kalórián heti 1kg simán lement, most pedig meg sem mozdul a mérleg, pedig úgy gondolom, hogy az aktivitásom nem változott, sőt, még nőtt is.
Képzeld el. Adott egy motor, mely 7 litert fogyaszt 1 nap alatt. De a motor esetleg a föld felszínén magasabb oxigén dús légkörben mozog jár és itt 6 litert fogyaszt, magasabban a hegyekben 9 litert, a világ felett 10-et.
A lényeg az, hogy a tested, a mozgás és egyéb más belső természetes anyagcsere folyamatoktól változik. Mindenki le tud fogyni egy bizonyos kalória alatt 1200 alá nem szabad vinni. Szénhidrát helyett a zsírt javaslom és a fehérjét.
Ir kis esellyel alakult ki ha nem volt elojel es foleg ha azota fogytal is tehat egeszsegesebb vagy.
Kb 200 kcallal kisebb a bmr egy ir-esnek.
Valamit elszamolsz. Hacsak nem vagy 80 kilo akkor 1700 kcallal nem fogsz fogyni (ha lany vagy)
Kb 5 szazalek.
A maradek 95 h valamit elszamolsz
Én ir- s vagyok. Én azért nem tudtam lefogyni amíg nem derült ki, mert hiába próbálkoztam 1500 kalória számlálással nem tudtam betartani. Hol rosszul voltam és azért ettem, hol meg iszonyúan kívántam a szénhidrátot és túlettem magam.
Mikor kiderült, átváltottam az alapanyagokat és számolom nem csak a kalóriát hanem a szénhidrátot is. Kaptam gyógyszert is. Azóta lényegesen könnyebb tartani az 1500 kalóriát és az ir diétát. Tartósan fogytam. Régen meg jojóztam.
Utolso: Hacsak nem vagy kb 45 kilo nulla sporttal
A) 1200nal tobb a szintentartasod.
B) nagyon elszamolod a beviteled
C) van valami betegseged
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!