Itt mindenki szakértő! Segítenél? Hogyan étkezzek/mozogjak?
Szakértő ? Ez enyhén szólva túúlzás
mindjárt írok különben a kérdésedre is
Hát igen, tudod van bennem egy keserédesség. Megkaptam már, hogy minek küzdök, úgyis zsírdisznó maradok (pl.: minek futkorászok (kocogni voltam) a nagy seggemmel. Az is rossz, ha nem küzdesz, az is, ha igen.
Persze visszatérve, várom a válaszod!
Na szóval. Őszintén félek egy kicsit választ adni, mert nem akarom, hogy valami bajod essen, nem vagyok nagyon otthon a migrénekben s az RR problémákban sem. Szóval amit írni fogok az nem tuti, hogy nálad kockázatmentes, tehát óvatosan!
Diéta szempontjából lehet csökkenteni is az adagokat, viszont ez kezdetnek elég csak, illetve olyan gyengébb eredménynek. Ha nagyon jól akarsz kinézni akkor a minőségre is hangsúlyt kell fektetned: zöldségek, gyümölcsök, túrók, tejtermékek, sovány húsok, magvak, s sok sok folyadék ! + Kajamérés nálam elengedhetetlen, az sem lenne rossz, ha egy bizonyos kalóriahatáron belül maradnál (pl.1500-1600 kalória)
A mozgásról pedig: azt kell csinálni, ami jólesik ! Te örülhetsz annak, hogy van amit szeretsz, mert van aki utál mozogni, bármilyen formában. Tehát ha szeretsz futni akkor fussál, ha bicajozni akkor tekerjél. Nincs határ, őszintén mozgásból sose lehet túl sokat csinálni, a mozgás nagyon jó és olyan, mint a víz: minnél több, annál jobb, természetesen van egy határ, de azt nagyon nehéz meghaladni. (Víznél sem iszunk többet 6-7 liternél, hogy gond legyen, sportnál sem edzünk intenzíven 5-6 órát, hogy baj legyen belőle, GONDOLOM)
Ha valami kérdésed lenne nyugodtan ! Nem tudom, kicsit gyér választ adtam, de úgy érzem, mintha sötétbe tapogatóznék, nem igazán tudom, hogy mit vagy képes TE megcsinálni és miről gondolod úgy, hogy az már túl sok lenne neked. Várom a visszajelzést !
Ez is nagyon (!!) hasznos, köszönöm.
Igazából olyan kb. 20 kg felesleg van rajtam.
Kenyeret nem eszem egy jó ideje, napközben 1-1 zsemle vagy magvas zsemle becsúszik, de annyi. Zöldséget, gyümölcsöt imádom! Sajnos nagyon keveset iszom, az igaz, akkor is cukrosat (mert örülök, hogy egyáltalán szomjas vagyok).
A vérnyomás problémák miatt természetesen ajánlotta a sport, sőt (!) kötelező inkább. De mivel eddig tunya voltam, nem tudom hogyan kell ezt bevezetni. Először gyalogoljak? Mennyit? Ez a bajom inkább. A bicikli az nagyon fekszik. Imádom, sokszor választom a biciklit tömegközlekedés helyett. Fontolóra vettem, hogy veszek egy szobabiciklit.
Nos, ami a mozgást illeti, lehet hülyeséget mondok, de nem lenne érdemes vegyél egy olyan karra köthető pulzusmérőt ? Mert ezek mérik a pulzust és ha nem haladod meg a kockázatos határt (pl.130, de ez egyéntől függő) akkor biztonságos bármilyen mozgást is csinálsz éppen. Normális embereknél nem fontos, ha meg is haladják a pulzushatárt, csak gondoltam neked jól jöhetne.
A kerékpárról annyit, hogy nem igazán veszélyes és nincs szükség nagy felkészülésre, mivel alapjában nem szoktak az emberek vészesen tekerni, kivéve ha nem túráznak és nem másznak hegyet bicajjal :-)
A futásról pedig annyit, hogy ahoz nagyon jól jönne a pulzusmérő és kezdhetnéd előszőr napi 20-30 perccel.
Viszont ajánlom a Pilátesz tornát, csodákra képes. Sokkal hatásosabb, mint a futás(elnézést), mivel nem emeli meg a pulzust, és minden mozgás egyben nyújtás is. A pilátesz után nem is kell nyújtani, mivel az izmok sose feszülnek meg, mindig lazák és 2 hét alatt a test egy nyúlánk, karcsúbb és vonzóbb formát kap. Érdemes egyszer kipróbálni legalább, ajánlom a Winsor Pilates- t ! ( 2 éve megvan, ezzel fogytam 15 kilót )
Elsőre elmegy az is ha csökkented az adagokat. Majd később, ha utána olvasol rájössz, hogy a minőség is lényeg nem csak a mennyiség. Lehet sokat enni, csak az nem mindegy miből. pl 60 kg-os nőnek napi 120 g fehérje és 300 g szénhidrát. A szénhidrátot kell beállítani úgy, hogy heti fél kg fogyás legyen egy ideig. Aztán beáll egy szintre, sőt a sporttól még lehet "hízol" is. Inkább mérőszalaggal mérd magad az a reálisabb.
A bicajozás, gyaloglás stb aerob is jó napi 1-2 óra minimum, esetleg még konditerem is mellé heti 3*. Az RR-hez nem értek kérdezd az orvosodat, hogy mit sportolhatsz.
Az első és legfontosabb dolog: mások véleményével ne foglalkozz. Nem az a szégyen ha valaki kövér, hanem az ha nem tesz ellene! Mindenkinek nem lehet megfelelni, ha te sikeres vagy valamiben, akkor az irigyek fognak beszólni, de ebből tudni kell erőt meríteni.
Nagyon helyes hogy figyelsz a fokozatosságra.
Az étrend dióhéjban: nulla cukor és liszt
50-100 g fehérje (sovány húsból, tojás fehérjéből, sovány túróból, tengeri halból), 50-150 g szénhidrát (gabonából, zöldségből), 10 g> zsír(tojás sárgája, olajos magvak, növényi olaj) és legalább 2-3 liter víz / nap
Mozgásnak gyakorlatilag bármi megteszi ami nem túl könnyű, de tudnod kell hogy a súlyzózás a leghatékonyabb.
Sokan nőnek fenntartásai vannak a súlyzózással kapcsolatban, de nagyon hatékony zsírégető, és szép izmos combot és feneket csinál, nem kell tőle félni!
Szia!Bocs, hogy nem éppen a kérdésedre válaszolok...
Nekem is tenziós migrénem van (havi 12-15 alkalom) és ettől állandó evéskényszerem van, így már én is +20 kg-nál tartok:-) Te nem érezted az összefüggést a fejfájás és az azzal járó evés között? Kivételesen volt egy hónap amikor nem fájt és akkor teljesen normális volt az étvágyam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!