Hogy bírjátok, hogy nem ehettek annyit és azt, amit és amennyit akartok?
Én amióta 50 lettem, már nem ehetem meg az egész nagy tábla csokit, nem ehetek heti 3x 4db cukrász sütit, vasárnaponként 12 palacsintát reggelire, ha rendelek egy pizzát, aznap más már nem fér bele kb.
Cukros ételekből nem ehetek amennyit szeretnék, eddig így volt. Amint csökkentettem az édességet, megállt a hízás. Előtte egy hónapig egyáltalán nem ettem édességet, vissza is fogytam a 4 kilót, ami 50 után feljött. Úgyhogy most csak keveset ehetek és olyan nehéz, mert eddig nagyon durva kalóriákat toltam. És olyan rossz.
Szóval azért kérdeztem, hogy aki már fiatalon is kénytelen visszafognia magát, az hogy a fenébe bírja.
Melyik a fontosabb?
Az hogy pillanatnyilag jólesik az a sok palacsinta vagy, hogy hosszútávon egészséges maradsz?
Szerintem utóbbi kifizetődőbb, főleg hogy 1 darab palacsintát, ha megbecsülve lassan eszed meg, olyan mint ha 12 lenne.
Ha nem vagy vadállat, aki a pillanatnyi vágyait elégíti ki, akkor jól és boldogabban bírja az ember.
Fuuu hát rosszul :D Persze ha éppen nagyon motivált vagyok akkor jól :D
Igazából minden belefér szinte, de tényleg van, ami nem. Például ha többször is akarok enni egy nap, akkor egy 1000 kalóriás ebéd nem fér bele. Vagy pl a chips. Én nem tudok egy marékkal enni, kell az egész zacskó. Egy 150 grammos kb 800 kcal, na az rohadtul nem fér bele :D Illetve nekem tényleg egyszerre nagy adagok kellenek ahhoz, hogy jól lakjak fizikailag és mentálisan is. Szóval nekem egy sajtburger menü az semmi. Az amúgy 600 kcal kb. Nekem kell három sajtburger a krumplihoz meg legalább 3 szósz is :D Ezt nem ehetem meg, mármint persze fél év alatt egyszer lehet, de ott vannak még azok a családi ünnepek, nyaralások, ahol nem tudom méregetni, hány kcalt eszem, és nem is feltétlenül akarom, úgyhogy a hétköznapokban óvatosnak kell lennem. Tudtad, hogy egy kézműves hambi 900 kcal? És jól sem laksz vele. Egy dologban tudom megállni, hogy ne egyem meg az egészet, az pont aktuális: az advent kalendárium :D Ott napi egy kicsi csoki van és a gyermeki énem úgysem engedné, hogy olyan ablakot nyissak ki, amit nem engednek a szabályok :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!