Akik nagy súlyt adtak le, 40, 50, 60 kilót, hogy tudtatok végig kitartani?
"Egyenes vonalban végigjárni ezt az utat"
Ilyennel ne is próbálkozz, mert 99%, hogy nem fog sikerülni, ez nem így működik. Jelölj ki szakaszokat, és tarts szünetet, hogy a szervezeted kipihenhesse magát.
Kedves 2eske, például úgy, ha az ember evészavaros. Tudod, nemcsak az anorexia meg a bulimia tartozik ide az evészavarok közé, hanem a túlevés is. Képzeld, látja az ember, hogy sok a súly, amit cipel, bánja is, bántja is. Ha hiszed, ha nem, én ahogy írom, szinte állandó újrakezdésben vagyok a fogyókúra tekintetében. Lehet itt okoskodni, meg fensőbbségesen leszólni az erkölcsi magaslatokról, ahová képzeled magad, de megnézném, hogy bárki, aki nincs ebben a függés-szorongás csapdában, ami arra kényszeríti, hogy akkor is egyen, amikor józan fejjel nem szeretne, mert csak úgy oldódik a feszültség, ha teletömi magát, mit tenne, ha egyszer csak belekerülne. Tudod, az én apám alkoholista volt. Kb. 30 éves koromig nem is ittam alkoholt, egy cseppet sem, nehogy függő legyek én is. Képzeld, berúgva még sosem voltam, de a mintát hozom, mert függő lettem, kajafüggő. Ha esetleg valaki lazán benyögi, hogy akkor kérjek segítséget, mindjárt is, amint kifizeti nekem az alkalmankénti 15-20 ezer Ftot. Tudom, TBre is van terápia, ha hétfőn bejelentkezek, úgy 2040 körül biztos találnak majd nekem szabad időpontot.
Nem sajnáltatom magam, bár igen szar helyzet ez, az tudja, aki benne van. Betegségtől elhízni nemcsak a pajzsmirigybetegséget jelenti, hanem a túlevés, mint evészavar is ide tartozik. Igen, így 2023 környékén jó lenne már elfogadni, hogy a szellemi munka is munka, nem csak a fizikai, meg nemcsak a testi betegség a betegség, hanem a mentális, lelki eredetű is.
Na hát akkor pont nem fogy egy dekát sem...
Tényleg szakaszokat tűzz ki, kérdező! A 99 olyan szép szám, már nem 3 jegyű!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!