Van ötletetek, mit lehetne hétvégén főzni, ami kitartana jövő hétre?
Süss meg egy nagyobb darab húst, sertéscombot vagy pulykamellet, azt hidegen is lehet enni.
Vékonyan szeletelve szendvicsbe kiváló.
Salátával hidegen, főzelék feltétnek melegen.
Csirkemellek natúr fűzerezéssel: egy részéből húskrém lesz szendvicsre, másik részéből cézár saláta, ezek vacsik. Melegen szeretem a zöldborsófőzelékre feltétnek.
Szoktam még csőben sült zöldségeket készíteni, amit csak meg kell melegíteni sütőben, és kész is a vacsora.
Attól függ, milyen az étrended, mit szeretsz, mekkora a vacsorád, mert van, akinek többezer kcal, OK, ez ritka.
A hús jó ötlet, sokan alkalmazzák több napra előre főzés esetén, én speciel nem eszem húst, én megfőznék egy halom tojást s egy részéből tojáspörköltet kreálnék, ez kimondottan diétás étel nekem.
De van, aki (ő és a diétája) bírna egy fazék lencsefőzeléket is... Az tartalmas cucc.
Szia!
Ez a *heti menü* az általam össze álított terv alapján keletkezett, és nem igazán tudom mi fér bele a keretedbe, illetve miket szeretsz de mindenesetre ha vasárnap későeste ezeket a dolgokat összedobod, akkor egész hétre meg lesz az "elkészítős" uzsid, kb. 1 óra alatt :)
REGGELI:
-----------
-Zabpehely( használhatsz finom szeműt vagy nagyobb szeműt, szerintem a nagyobb szemű fincsibb :D ), (40-80g, majd látod , illetve kitapasztalod mennyivel laksz jól)
-Chia mag (kihagyható)
-Fahéj(ízlés szerint)
-Só (max. 2 csipet, de 1 csipet is bőőven elég.)
-Olajos magvak( mértékkel, és ez is kihagyható)
ILLETVE:
-Yoghurt(50-100g)-és valamilyen gyümölcs (ajánlom a málnát)
Összeállítása: -Az első bekezdésben említetteket egy külön befőttes üvegbe tárold a hütődben(keverd össze őket, nem nehéz mivel száraz alapanyagokról van szó) és az adott napon a zabpelyhes keverékedbe a zabpehely duplájányi vizet önts, keverd össze, és ragd be a mikróba fél percre.
-A második bekezdésben lévőket egy külön befőttesüvegbe tárold, majd mikor kész lett a másfél perces zabkásád, akkor láthatod majd, hogy szépen megdagadt, mehet rá a Yoghurt(egybk. lehet görög yoghurt vagy gyümölcs yogurt, vaníliás, vagy csokis, vagy natúr, amilyent te szeretsz) és a gyümi. Reggel 2 perc alatt összerakható. És ezt bedobod egy dobozba és a reggelid már meg is volt, se kimérni nem kell semmit se semmi, csak a vizet kell hozzáadni.
E B É D:
---------
-Rizs( ez lehet barnarizs, vagy fehér rizs, vagy jázminrizs)
-Konzerv kukorica
-Valamilye husi(ha nincs időd akkor vegyél inkább csirkemell vagy pulykasonkát, de ha van időd vasárnap este akkor süss ki natúr csirkemellet, úgy a legjobb)
-Bab( ez is lehet konzerves, de mirelit is)
-Paradicsom( lehet koktél vagy akár rendes)
-Egy kis sajt a tetejére( bármilyen sajt: parmesan, cheedar, trapista, mozzarella, gouda.)
-Petrezselyem vagy oregano(kihagyható)
Összeállítása:
-Nincs mit bonyolítani, csak keverd össze az alapanyagokat és tedd be a hűtődbe. Reggel csak fogod, kiveszed, evvel nem kell semmit sem csinálni.
S N A C K:
-----------
-Mangó(a mennyiséget magadnak szabályzod)
-Bogyós gyümi( a mangóhoz az áfonya nagyon finom)
Összeállítása:
-Vasárnap este bedobálod őket egy befőttes üvegbe és már kész is vagy. Másnap reggel ezt is csak kiveszed ésss kész.
-__-__-__-__-__-__
Ezeken kívül még nyugodtan vihetsz snacknek egy almát vagy egy körtét, egy mandarint vagy narancsot:) Amiket írtam az csak egy-egy példa, ízlés szerint kombinálatod, helyettesítheted, hogy pl.: hétfőre epre zabkását, keddre pedig áfonyás zabkását készítesz.Vagy csütörtökön kukoricával csinálod, pénteken pedig uborkával. :) Elállnak 1 hétig simán a hütőbe , ha vasárnap este csinálod őket, pénteken ugyanolyan fini lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!