Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Valamit elrontok, vagy folytas...

Valamit elrontok, vagy folytassam úgy ahogy eddig?

Figyelt kérdés

Február elején kezdtem el edzeni(súlyzós edzések, mindig próbálom a maxot kihozni) hetente 4-6 alkalommal akkor ezeket mértem:

Kg: 55.9

Comb: 47

Derék: 69

Csípő: 84

Kar: 25

Váll(körbe): 97

Közben egyébként hetente mértem magam nem volt cm-ben egetrengető változás, viszont kg-ban igen. Augusztus végén elkezdtem kreatint is szedni 4-5grammot naponta.

Most 11.12-én este ezeket mértem:

Kg: 61.5

Comb: 43

Csípő: 85

Derék: 71

Kar: 26

Váll(Körbe): 100

2023. nov. 12. 18:37
 1/6 anonim ***** válasza:

A centik sem mérvadóak a legtöbb esetben. Lehet, hogy csökkent a testzsírszázalékod.

Előtte utána képekkel hasonlítsd össze, az sokkal pontosabb lesz.

De, hány centi és kg vagy? Mennyi kalóriát eszel? Mennyi fehérjét viszel be naponta? Hány sorozatot csinálsz / izomcsoport / hét? Mennyit alszol?

Elég kevés infót írtál a kérdésedhez, ennyiből nem lehet megtudni, hogy mi lehet a probléma. (ha van egyáltalán)

2023. nov. 12. 19:46
 2/6 A kérdező kommentje:

Az a baj régen evészavarom volt, és a képek nekem nem mérvadóak, nem tudok dönteni :D 163cm magas vagyok, a kg-ot odaírtam.

1700kcal-t eszem, naponta 70-100gramm fehérjét, ch-t nem viszem túlzásba.

8-10órákat alszom, úgyhogy az rendben van.

Izomcsoportonként 4-6 gyakorlatot szoktam csinálni, hetente mindenre 2x edzem, így sorozatokra átlagba olyan izomcsoportonként hetente, ha 5 gyakorlatot végzek és kétszer, 3 sorozattal ami bukásig szokott menni, akkor olyan 30 (de lehet hülyeséget írok, azért vezettem le:D)

2023. nov. 12. 19:53
 3/6 anonim ***** válasza:

Szedtél fel izmot is, zsírt is. De évi 1 kgnál tobb izmot eleg nehez felszedni.

Attol fugg hogy folytasd e hogy mi a cél

2023. nov. 12. 21:54
 4/6 A kérdező kommentje:
Évi 1kg? :O
2023. nov. 12. 23:03
 5/6 anonim ***** válasza:
52%

30 sorozat?

Akkor meg is van az első lehetséges probléma.

A legprofibb testépítők sem mennek 20 felé.

Naturálban 8-12 szett bőven elég lesz. Ezek a szettek viszont legyenek minőségiek, bukáshoz közeliek. Minőség > mennyiség

Oszd fel ezt a 8-12 szettet, pihenőidő is több legyen, merthogy ezzel a heti 30 sorozattal 100%, hogy 1 perceket pihensz, az tuti. :D

Bukásig/bukáshoz közeli szettek, 3-5 perc pihenők. Ég és föld lesz a különbség, mintha 30 szettel maszatolnál.. Merthogy bármennyire is rossz ezt hallani, aki megtud csinálni 30 szettet hetente / izomcsoport, az nem edzés. Egyszerűen ha keményen edzenél, képtelen lennél ennyi sorozatot csinálni.

És igen, jól írja a 3#-as, évi 1kg az izom a reális. Férfiként talán 2-3kg akkor, ha mindent tökéletesen csinálsz és elég jó genetikád van ehhez a sporthoz. Nőként pedig hatványozottan nehezebb izmot építeni, mint férfiként, szóval ne törekedj arra, hogy a súlyod legyen több. Arra törekedj, hogy azonos testsúly mellett erősödj.

2023. nov. 13. 14:33
 6/6 A kérdező kommentje:
Jó, rendben, köszönöm szépen, akkor átírom/átértékelem a dolgokat, hátha így jobb eredményre jutok:) Köszönöm a tippet!
2023. nov. 13. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!