Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy ahogy...

Miért van az, hogy ahogy elkezdek fogyni, rögtön elkezd durván hullani a hajam?

Figyelt kérdés

Ha lekezdek direkt zabálni, abbamarad a hajhullásom. Már többször megfigyeltem ezt a jelenséget.

Hogy lehetne ezt megelőzni, hogy ne a hajam miatt kelljen dagadtnak lennem? Van valami szer, vagy vitamin erre?

2023. jún. 4. 20:29
1 2
 1/16 anonim válasza:
0%
Én dagadt is vagyok, és kopaszodom is.
2023. jún. 4. 20:32
 2/16 A kérdező kommentje:
Elhiszem, de nem ez volt a kérdésem.
2023. jún. 4. 20:45
 3/16 anonim ***** válasza:
96%
A-vitaminnak nevezik ezt a vitamint, ami jó a hajnak, plusz a sörélesztő is hatásos.
2023. jún. 4. 20:45
 4/16 anonim ***** válasza:
94%
Hány éves vagy? Férfi vagy, vagy nő?
2023. jún. 4. 20:59
 5/16 anonim ***** válasza:
48%
MErt vszeg nem kell fogynod.
2023. jún. 4. 20:59
 6/16 anonim ***** válasza:
95%
Mennyi a bmi indexed? Lehet, hogy nem kell fogynod (anorexiás nőknél pl nagyon gyakori a hajhullás). Az is lehet, hogy túl gyorsan szeretnél túl sokat fogyni, vagy nem okosan fogyózol, nem figyelsz oda a megfelelő tápanyagbevitelre. Vannak vitaminok és készítmények, amik segíthetnek, de egészséges fogyás mellett nem kéne hullania a hajnak, így a vitaminnal kb adsz a szrnak egy pofont.
2023. jún. 4. 21:07
 7/16 anonim ***** válasza:
96%
Az egyik lehetőség, amit már írtak is, hogy valójában nem is kéne fogynod, csak te látod magad dagadtnak, közben meg most van egészséges súlyod. A másik lehetőség, hogy drasztikus fogyókúrával próbálkozol és azért reagál így a szervezeted, nem kapja meg a megfelelő tápanyagokat. Inkább lassabb, de tartható diétát kéne választani és odafigyelve arra, hogy semmit ne vonj meg magadtól, amire szüksége lenne a testednek.
2023. jún. 4. 22:16
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Nos, vagy nem kell fogynod, vagy rosszul táplálkozol diéta alatt. Nem véletlenül írjuk többen is, hogy KIEGYENSÚLYOZOTT, deficites táplálkozás kell. Nem, nem mindegy mit eszel, a kalóriák nem egyenlőek. Vitamin és fehérje hiány is okozhat hajhullást, bőrszárazságot, gyenge, könnyen töredező körmöket... Stb.

Illetve nyilván állhat betegség is a dolog mögött, de ha elkezdesz többet enni, és elmúlik, akkor igen kicsi az esélye.

Próbálj meg több A és B vitaminokban gazdag ételt enni, illetve figyelj a fehérje bevitelre. A minimum az utóbbiból 0,8g/ttkg, de ha diétázol, esetleg sportolsz is, akkor érdemes kicsit megemelni 1-1,5g/ttkg-ra. Ha puffadsz, meg hasonló emésztési panaszok is jelentkeznek, akkor egy minőségi probiotikum tud ezen segíteni (ha nincs rendben a bélflórád, jelentkezhet B vitamin hiány, hiába eszel jól, mert a baktériumok a beleidben nem tudják azt előállítani).

2023. jún. 5. 07:52
 9/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Valóban kövér vagyok. Már a háziorvos is szóvá tette. Igen, elég sokat mozgok is. Nem puffadok. Viszont a körmöm is rendszeresen letörik.

Valószínűleg az a gond, hogy túl keveset eszek. De egyrészt nem esik nehezemre, másrészt csak így tudom tartani az ütemtervet. Nem évek alatt szeretnék lefogyni. Amire tudom, az a válasz, hogy fel sem hónapok alatt jött a túlsúly. Egyébként gyerekkorom óta mindig is vaskosabb típus voltam.

2023. jún. 5. 08:14
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Akkor étrendkiegészítők útján vigyél be multivitamint, ásványi sókat. És ne vidd túlzásba a kalóriamegvonást, mert visszajön.
2023. jún. 5. 08:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!