Miért van az, hogy ahogy elkezdek fogyni, rögtön elkezd durván hullani a hajam?
Ha lekezdek direkt zabálni, abbamarad a hajhullásom. Már többször megfigyeltem ezt a jelenséget.
Hogy lehetne ezt megelőzni, hogy ne a hajam miatt kelljen dagadtnak lennem? Van valami szer, vagy vitamin erre?
Nos, vagy nem kell fogynod, vagy rosszul táplálkozol diéta alatt. Nem véletlenül írjuk többen is, hogy KIEGYENSÚLYOZOTT, deficites táplálkozás kell. Nem, nem mindegy mit eszel, a kalóriák nem egyenlőek. Vitamin és fehérje hiány is okozhat hajhullást, bőrszárazságot, gyenge, könnyen töredező körmöket... Stb.
Illetve nyilván állhat betegség is a dolog mögött, de ha elkezdesz többet enni, és elmúlik, akkor igen kicsi az esélye.
Próbálj meg több A és B vitaminokban gazdag ételt enni, illetve figyelj a fehérje bevitelre. A minimum az utóbbiból 0,8g/ttkg, de ha diétázol, esetleg sportolsz is, akkor érdemes kicsit megemelni 1-1,5g/ttkg-ra. Ha puffadsz, meg hasonló emésztési panaszok is jelentkeznek, akkor egy minőségi probiotikum tud ezen segíteni (ha nincs rendben a bélflórád, jelentkezhet B vitamin hiány, hiába eszel jól, mert a baktériumok a beleidben nem tudják azt előállítani).
Köszönöm.
Valóban kövér vagyok. Már a háziorvos is szóvá tette. Igen, elég sokat mozgok is. Nem puffadok. Viszont a körmöm is rendszeresen letörik.
Valószínűleg az a gond, hogy túl keveset eszek. De egyrészt nem esik nehezemre, másrészt csak így tudom tartani az ütemtervet. Nem évek alatt szeretnék lefogyni. Amire tudom, az a válasz, hogy fel sem hónapok alatt jött a túlsúly. Egyébként gyerekkorom óta mindig is vaskosabb típus voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!