Mi a pontos menete a kalória számolásnak ha keszítek egy főételt a családnak?
Honnan tudom mennyi lesz a 100g be?
Keszetelből vagy a nyers termékből számolok?
Hogy kellene ezt?
Az összes nyers alapanyagot leméred, összeadod, ezzel kiszámolod az összes kalóriát a fazék ételben. (A vizet nem érdemes számolni.)
Amikor kész, leméred, hány gramm az összes étel súlya, ebben van ugyanannyi kalória, mint az összetevökben volt.
A kalóriaértéket elosztod az étel összsúlyával, abból ki tudod számolni az étel 100 g-jára jutó kalóriát.
Ezután leméred, hány grammot szedsz magadnak és ezt megszorzod a 100 g/kcal értékkel.
11-es: nem feltétlen a matematikával van baj, hanem rengetegen agyonbolyolítják az egészet, elkezdenek plusz súlyt számolni a víz miatt, meg a végén elpárolgást levonni, ettöl aztán tényleg összzezavarodik, aki még kezdö.
A legegyszerübb, ahogy többen írták, az összetevök össz kalóriaértékét elosztják a kész étel súlyával, ez 1 g-ra kiadja a kcalt, ezt megszorozva 100-zal megvan a referenciaérték, utána csak a saját adagját kell lemérni és felszorozni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!