Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Diètánál mennyit vízet kell inom?

Diètánál mennyit vízet kell inom?

Figyelt kérdés
85 kg vagyok 75 akarok lenni edzek, ès kardiózok is.

2023. okt. 5. 17:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Amennyi a szervezetednek szükséges, a fogys pedig a kalóriadeficit függvénye. Remélem utóbbival tisztában vagy, és számolod a napi kalóriabeviteledet.
2023. okt. 5. 17:46
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Amennyi jól esik :-) Tényleg. Hallgass a tested jelzéseire. Van olyan, hogy az ember nem érzi a szomjúságot tudatosan, de ha előtted van egy kancsó víz és egy pohár, akkor oda fogsz nyúlni, ha szükséged van rá. Ha ittál, és jól esett, akkor érdemes megpróbálni még egy kicsit.

Viszont lehet trükközni azzal, hogy többet iszol, mert valamennyire elveszi az étvágyat. Nekem a meleg gyümölcstea (cukor és minden nélkül) nagyon hatékony erre a célra.

Vannak irányzatok, akik szerint extrém mennyiségeket kell inni, 4+ litert naponta meg ilyenek. De tudományos kísérletben nem sikerült ennek a hasznosságát bizonyítani tudtommal.

2023. okt. 5. 17:59
 3/7 anonim válasza:
100%
Szerintem az átlag napi másfél 2 liter legyen meg :-) ez a mennyiség diéta nélkül is szükséges :-)
2023. okt. 5. 18:27
 4/7 anonim ***** válasza:
A vizelet színe megmutatja, hogy túl sokat vagy túl keveset iszol. Keress rá.
2023. okt. 5. 20:11
 5/7 anonim ***** válasza:

Azt tudom javasolni, hogy minél többet.

Én ilyen súlyban vagyok, kb 2,5-3 litert iszok egy nap

2023. okt. 5. 21:18
 6/7 anonim ***** válasza:

Van egy egyszerű, tudományosan alátámasztott módszer, amiből megtudhatod, mennyit kell innod!

Fogj egy pohár vizet, majd idd meg, ha

1. úgy lecsúszott, hogy észre sem vetted, akkor igyál még egy pohárral.

2. lement, de valamit éreztél a nyelőcsövedben, akkor oké, hidratált vagy.

3. nehezen, akarattal ment le, nyelőcsőben végig érezted, akár gyomorban is, akkor túl sokat ittál, hagyd pihenni a szervezeted, hogy kiürítse magából a felesleget.

2023. okt. 6. 14:31
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem pl policisztás a vesém, nem nyakalhatom a vizet mert megterhelem a szervezetemet. Napi 4 pohárral iszom, plusz levesféle néha, gyümölcsök, zöldségek, joghurt.
2023. okt. 6. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!