Diètánál mennyit vízet kell inom?
Amennyi jól esik :-) Tényleg. Hallgass a tested jelzéseire. Van olyan, hogy az ember nem érzi a szomjúságot tudatosan, de ha előtted van egy kancsó víz és egy pohár, akkor oda fogsz nyúlni, ha szükséged van rá. Ha ittál, és jól esett, akkor érdemes megpróbálni még egy kicsit.
Viszont lehet trükközni azzal, hogy többet iszol, mert valamennyire elveszi az étvágyat. Nekem a meleg gyümölcstea (cukor és minden nélkül) nagyon hatékony erre a célra.
Vannak irányzatok, akik szerint extrém mennyiségeket kell inni, 4+ litert naponta meg ilyenek. De tudományos kísérletben nem sikerült ennek a hasznosságát bizonyítani tudtommal.
Azt tudom javasolni, hogy minél többet.
Én ilyen súlyban vagyok, kb 2,5-3 litert iszok egy nap
Van egy egyszerű, tudományosan alátámasztott módszer, amiből megtudhatod, mennyit kell innod!
Fogj egy pohár vizet, majd idd meg, ha
1. úgy lecsúszott, hogy észre sem vetted, akkor igyál még egy pohárral.
2. lement, de valamit éreztél a nyelőcsövedben, akkor oké, hidratált vagy.
3. nehezen, akarattal ment le, nyelőcsőben végig érezted, akár gyomorban is, akkor túl sokat ittál, hagyd pihenni a szervezeted, hogy kiürítse magából a felesleget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!