Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy működik az anorexiások...

Hogy működik az anorexiások szervezete?

Figyelt kérdés

A kérdés onnan jön, hogy szerintem hasonló helyzetben vagyok én is, de ne értsétek félre, közel sem vagyok anorexiás.

Itt leginkább arra gondolok, amikor a szervezet alap kalóriaszükséglete nem annyi, amennyinek kellene lenni.

Pl egy anorexiás, legyen 170cm 45kg napi 1000 kalóriát eszik és nem hízik, holott a szintentartásnyi kalóriája jóval felette lenne ennek.

vagy, ha visszatér a normál kalóriájához, pl 2000, akkor rohamosan elkezd hízni, mintha 5000 kalóriát vinne be.

Nálam ugyanez a helyzet: Magas napi aktivitással rohadt keveset ehetek, különben hízok, és közel sem vagyok anorexiás.. BMI index szerint is a normál kategória felső harmadába esek, szóval teljesen egészséges a testsúlyom.

Mi ilyenkor a megoldás? Ha van..

2023. szept. 19. 15:56
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Napi 20 ezer lépéssel, férfiként 2000 kalóriával is fogyni kellene.

Illetve, igen, ez nem fogyás, ez szintentartásra elég. A különbség az, hogy még ehhez is ennyit kell mozognom, míg más nőként is ehet ennyit mindenféle megterhelés nélkül.

2023. szept. 20. 16:22
 12/15 anonim ***** válasza:

Lassan menne a fogyas, mert normalis a testsulyod. A normalis bmi felso hatara alatt van pont. Ha ilyen aktiv vagy, ennyi sulyzos edzessel akar azert is lehet magasabb mert izmosabb is lehetsz. Probaltal mar tobbet enni? Eloszor 2200mindennap 2300 aztan 2400 2500 talan meg a 2600is beleferne. Az nem biztos, hogy egybol hizol, nem is lehet 2 het alatt 1kg zsirt se felszedni ha eddig 2200al tartottal szintet akkor most 2600al 400pluszba lennel tehat: 5600kaloria plusz , egy kg zsirhoz nem is eleg.

Maximum a tobb eteltol, szenhidrattol tobb vizet tartott vissza a szervezeted. Ilyen aktivitas mellett, ha minden orvosi erteked rendben van, tul keveset eszel, ezert nem fogyhatsz.

2023. szept. 20. 18:38
 13/15 A kérdező kommentje:

2300-at ettem 1 hónapig, +1kg.

Nem hízás lenne a cél, hanem szintentartás, csak normális kalóriával..

2023. szept. 21. 07:18
 14/15 anonim ***** válasza:

vagy, ha visszatér a normál kalóriájához, pl 2000, akkor rohamosan elkezd hízni - ez nem igaz.

Voltam 35 kilós, az első 13 kiló után lényegében semmi változás nem volt a testalkatomban, mert nem jött fel zsír, hanem azok a szerveim épültek újra (sejtszintű dolgokról beszélek), amiket előtte felzabált a szeervezetem csakhogy a szívem és az agyam működhessen.

És 3000+, kalóriát kellett ennem minimum. Aztán 48-55 az volt több, mint két hónap, pedig extrém éhség is beütött napi 7-8000 kalóriával.

De teljesen normális ütemben visszaszedtem a kilóimat, sortolok, eszem, amit szeretnék... Ennyi. Nem lettem 80 kiló :D

2023. szept. 21. 12:02
 15/15 anonim válasza:
Mondjuk nem vagy olyan magas, én azt látom, hogy kB 2200 kcal a szintentartasod. De vannak amúgy ilyen testösszetétel mérések, lehet, érdemes lenne egy olyanra elmenni.
2023. okt. 1. 17:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!