Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit gondoltok, szerintetek...

Mit gondoltok, szerintetek realisztikus, hogy valakinek 25 alatt legyen a testtömeg indexe?

Figyelt kérdés
Egy orvos ismerősöm aki látott már sok embert, azt mondta, hogy akinek annyi, az nagyon sovány, kb csont és bőr, ahogy kinéznek.
2023. szept. 17. 21:47
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
23%

"Nem veszed észre, hogy csak te hajtogatod ezt?"

Itt a fogyókúra kategóriában lehet, mert itt az emberek többsége elhízott. De pl. ismerkedés vagy szexualitás kategóriában, ahol az a fő téma, hogy kinek mi tetszik, mit tart vonzónak, rengetegen értenek velem egyet.

2023. szept. 19. 11:59
 32/45 anonim ***** válasza:
41%

31. Attól hogy valakiknek a bőrös csontváz nők vonzóak, attól az még nem lesz egészséges, fogd már fel.

De ha már itt tartunk, rengeteg férfi szereti a normál alkatú nőket, de akár a formásabb nőket akiken van mit fogni. ( és nem a túlsúlyról beszélek, csak arról, hogy mondjuk 170 centihez nem 50 kiló hanem 60-65-70 kg. ) ez még semmilyen szinten nem túlsúly. 170/80 pl már kis túlsúly lenne.

2023. szept. 19. 14:14
 33/45 anonim ***** válasza:
66%
Nekem 19 a bmi-m, én jól érzem magam. Majd olyan 20-21-re fel szeretnék menni izomból, de így is jó. Szerintem valahol 16-22 lehet az egészséges BMI tartomány
2023. szept. 20. 05:44
 34/45 anonim ***** válasza:
27%
#32 A van mit fogni nem azt jelenti, hogy a hájat lehet fogni, hanem hogy a lánynak van melle (ami lehet pl. szilikon), meg feneke (ami nem háj, hanem izom. Vagy lehet szilikon az is.). Ma már minden megoldható, nem kell elhízni ahhoz, hogy formás legyen egy nő.
2023. szept. 20. 11:29
 35/45 anonim ***** válasza:
75%

34.

És nem fogja fel.... milyen elhízásról beszélsz?

19-24 es bmi között egy nő sincs elhízva. Ez az egészséges, normál súlytartomány.

Az ilyen tudatlanok miatt van annyi szerencsétlen nőnek testképzavara és lesz beteg. Mert pár ilyen elmeroggyantnak ilyen beteges nézeteik vannak az egészséges női test kinézetéről.

Nekem pl 64 kilóval 20,9 a bmim, és nem vagyok túlsúlyos, elhízva főleg nem, és még 75 kilóval is normálisan néztem ki amikor a normál tartomány felső határán voltam 24 körül.

Amúgy inkább azt választanám, hogy picit több zsír legyen rajtam minthogy műanyag szilikonmacává operáljanak🤮🤮🤮 Tudod Az igazi Férfiak sem szeretik a műanyagot fogdosni.

Attól hogy van valakin valamennyi zsír, még nem lesz elhízva.

A te nézeteid szerint pl nekem 175centimhez 50valahány kilónak kéne lennem ami számomra 🤮, egyáltalán nem vonzó, és nem is egészséges. + Koplalnom kellene ilyen kis súly eléréséhez egy életen keresztül, amit soha nem tennék. Élni se lenne kedvem.

Végtelenül örülök hogy az én párom nem ilyen mérgező személyiség, és nincs ilyen beteges ízlése, mint neked, hogy egy nő csak csontvázként lehet vonzó. Ha egyáltalán van barátnőd/feleséged, őszintén sajnálom szegényt. Szar lehet ilyen lelki terror alatt élni, hogy ha 18 fölé megy a bmije akkor már csesztetve van vagy megcsalják/elhagyják stb.

A te beteges vágyaid nem egyeznek az általános egészséges női testi állapottal. Ezt jó lenne ha minél hamarabb megértenéd. Mert nagyon káros.

Csak nehogy bármelyik nő is hallgasson rád, még véletlenül sem 🙏🙏🙏

2023. szept. 20. 16:21
 36/45 anonim ***** válasza:
91%

A BMI a haszontalanság határáig túlegyszerűsített, mert csak a testsúlyt és a testmagasságot veszi figyelembe a testösszerételt teljesen figyelmen kívül hagyja.

Az én BMI-m 26.6 (92kg), de rendszeresen sportolok, nincs rajtam sok zsír. Voltam már 8 kilóval könnyebb 24.3-as BMI-vel (84kg), de most sokkal fittebb és egészségesebb vagyok (nagyobb súlyokkal dolgozok, többet és gyorsabban tudok futni, jobb a vércukrom).

Simán lehet 25 alatti BMI-vel valaki borzasztó rossz egészségi állapotban. Semmi izom, lóg rajta mindenhol a háj, prediabetikus és kapkodva szedi a levegőt, ha 20 métert kell futni a busz után.

[link]

Szóval, ha valaki BMI-n akarja lemérni az egészséget, nagyon alacsonyra teszi a lécet. Még fizikailag passzív életmód mellett sem jelent sokat, sportolóknak meg semmit.

2023. szept. 21. 09:03
 37/45 anonim ***** válasza:
5%

36. Az átlagnak nincs testzsírszázalék mérésre se reális képet adó eszköze, se pénze.

A bmi egy átlag embereknek nagyon is jó irányadó lehet. Nem mindenki élsportoló testépítő.

Egyértelmű hogy a zsír izom arány is számít de az látszik a kinézeten is.

Egy átlagos, túlsúllyal rendelkező embernek aki mondjuk egész életében kövér volt, mint pl én, igenis jó kapaszkodó volt a bmi, hogy mégis körülbelül mi a normális, és nagyjából hová kellene lefogynom. Kövérként, de még sokáig fogyás alatt sem voltam a testképemben teljesen biztos. A súlyfelesleggel rendelkezők hajlamosak akkor is kövérebbnek látni magukat amikor már nem azok.

Így kötöttem ki szép lassan a 175 centimhez 64 kilón ami abszolut ideális nekem. A bmi normál tartományom pedig valahol 57 és 75 kg között van. Tehát a bmi bizony jó kiindulási pont volt a célom meghatározásához. Mivel sose voltam átlagos súlyú, fogalmam se volt mi az egészséges, és hogyan fogok kinézni.

Én csak egy átlag ember vagyok, nem testépítő.

Nekem nincs időm, se energiám egész nap az edzőteremben súlyokat emelgetni, van életem, van családom, van munkám, van hobbim stb. Ok hogy rendszeresen sportolok, napi 5x 2 órát, de nem úgy és nem annyit, hogy extra nagy izmaim legyenek ettől, amikor az izom annyira hangsúlyos, hogy a bmit már torzítja.

2023. szept. 21. 16:25
 38/45 anonim ***** válasza:
17%

Szerintem a #34 troll. Ezzel a szilikonozással már túltolta.

Viszont...

"Az ilyen tudatlanok miatt van annyi szerencsétlen nőnek testképzavara és lesz beteg. Mert pár ilyen elmeroggyantnak ilyen beteges nézeteik vannak az egészséges női test kinézetéről."

Azért ez erős túlzás. Mindig lesz pár bolond, aki hülyeséget mond, és egészséges embernek ettől nem kéne a kardjába dőlni. Akire már egyetlen ember véleményének ilyen súlyos hatása van, az eleve nem volt egészséges lelkű.

Mindamellett, hogy jelenleg hatalmas mennyiségben árad ránk a hamis testkép (a reklámokból, plakátokról, de még a közösségi hálókon is, főleg a könnyű képszerkesztési lehetőségek miatt), és ebben a mennyiségben már nehéz védekezni ellene. De nem azzal az egy-két bolonddal van baj, mint a 34-es (vagy aminek a 34-es tetteti magát), hanem az ilyen ingerek nagy tömegével.

2023. szept. 21. 16:39
 39/45 anonim ***** válasza:
92%

Ez az, hogy a BMI-t MINDIG torzítja a testösszetétel, mert egyáltalán nem foglalkozik vele. Lehet valaki 23-24-es BMI-vel 15 és 25% testzsír arányú és ég és föld a különbség kinézetben.

Az a napi (gondolom inkább heti) 5×2 óra, amit sportra szánsz pedig rengeteg. Innentől kezdve nagyon rossz kifogás, hogy se időd, se energiád, merthogy "neked életed van". A legtöbb hobbi gyúrós heti 4×1,5 órákkal is nagyon szép eredményeket ér el. Ha azt mondod, nem cél az izomtömeg-növelés, azt megértem. De amikor "nincs időm, se energiám, mert életem van", miközben másfélszer több időt szánsz rá, mint akinek célja az izomtömeg-növelés, az vicc.

2023. szept. 21. 16:48
 40/45 anonim ***** válasza:
21%

39. Tényleg elírtam, természetesen heti 5x2 óra a sport. Mi a vicc? Erre van időm, energiám.

Fél napokat súlyokat emelgetni hogy nagyobb izomtömegem legyen, nincs időm, mert más dolgom is van. Plusz ezt én amúgy is utálom. Semmi kedvem hozzá. Az általam választott sportot viszont jobban szeretem. Ez nem vicc, ez adja a motivációt ahhoz hogy ne üljek le inkább sorozatozni a laptop elé mozgás helyett.

Minek mozogjak olyat amivel nem érzem jól magam? És mondom, időm se lenne rá.

Volt olyan időszak régebben, hogy súlyzóztam is, de semmi eredménye nem volt, meg utáltam is, mert untatott, így azt hagytam inkább. Nincs értelme olyasmit csinálni amit utálok, semmi haszna, nem látom eredményét, így idővel úgyis abbahagynám.

2023. szept. 21. 17:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!