Mit gondoltok, szerintetek realisztikus, hogy valakinek 25 alatt legyen a testtömeg indexe?
"azt mondta, hogy akinek annyi, az nagyon sovány"
Pontosan! És a nagyon sovány a normális! Ez csak a modern kor elkényelmesedése, hogy "normál"-nak nevezünk elhízott, elzsírosodott testeket.
Nekem mindig 25 alatt volt. 20 körül volt mindig.
Most 20,02. És normál vékony vagyok, kicsit sem sovány.
Nekem nagyobb fogyás után 20,9 a bmi-m. Normálisan nézek ki, nem vagyok se túlsúlyos, se csonti gebe. Viszont pár éve még 55 feletti bmi-m volt 170 kilóval, így én a magam részéről boldog vagyok a 175 centimhez a 64 kilómmal és a 20,9es bmivel.
( más eltorzult ízlésének pedig nem óhajtok megfelelni aki szerint a normális, egészséges kinézet az már kövér).
Az elhízottság amúgy is 30-as bmivel kezdődik. És még az elhízottsági szintnek is van 3 súlyossági fokozata. Tudom mert mindet végigjártam a fogyásom során, és érezhető volt a különbség a súlyos és a közepes szint között is. Nem csak testsúlyban.
Nem, a sovány az nem a normál. Vagy vegyünk egy anorexiást is normálnak, mert 18 alatt van a BMI-je? És nem, attól, hogy valakinek 19-24 a BMI-je még nem lesz diabéteszes vagy hal meg elhízás miatt. Így is sok a testképzavaros, nem kell fokozni.
Természetesen az sem mindegy, hogy ki mennyit sportol. Egy izmosabb x kilós teljesen máshogy néz ki mint az, akin ugyanennyi súllyal zsír van.
#15 Hogy mi számít elhízottnak azt nem az fogja meghatározni, hogy te régen kövérebb voltál e mint most. Ennyi erővel akkor egy 100 kilós ember sem kövér, ha két évvel korábban 130 kiló volt??
#16 Az anorexiásoknak 15 alatt van a BMI-je, afelett még senki nem anorexiás. Tudom, ma nagy divat vékony emberekről kijelenteni, hogy anorexiás, mert 300 kilós instagram modellek diktálják a trendet. Az egészségi állapotod, meg az, hogy az ellenkező neműek vonzónak tartanak e, nem az aktuális trendtől fog függeni. 18-as BMI felett sem egészséges nem vagy, sem pedig vonzó.
Nem csak a 300 kilós és a 30 kilós létezik.
"18-as BMI felett sem egészséges nem vagy, sem pedig vonzó."
De egészségesnek egészséges. Miért írja bármilyen BME táblázat, hogy 20 és 24 között normális? Egy 21-22-es BMI-vel rendelkező egyén simán lehet egészséges.
"Az egészségi állapotod, meg az, hogy az ellenkező neműek vonzónak tartanak e, nem az aktuális trendtől fog függeni. 18-as BMI felett sem egészséges nem vagy, sem pedig vonzó."
Ebben igazad van, de az az értékhatár, amit írtam teljesen normális Ellenkező esetben nem írnák orvosi oldalakon sem, hogy az a normális. Mégis honnan vetted, hogy 18-as BMI felett egészségtelen?
Nem lehet ezt ennyire behatárolni, mert nem csak egyféle testalkat létezik. 2 embernek lehet teljesen más a csontozata, a zsír és az izomfelépítése. Van aki jól néz ki 18-as BMI-vel, van akinek pedig akkora súllyal teljesen be van már esve az arca, mint egy betegnek és semmi melle nincsen már.
Én most csak az egészségről beszélek, az egyéni dolog, hogy kinek mi a vonzó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!