Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit gondoltok, szerintetek...

Mit gondoltok, szerintetek realisztikus, hogy valakinek 25 alatt legyen a testtömeg indexe?

Figyelt kérdés
Egy orvos ismerősöm aki látott már sok embert, azt mondta, hogy akinek annyi, az nagyon sovány, kb csont és bőr, ahogy kinéznek.
2023. szept. 17. 21:47
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
32%
#20 Nem mindekinek az óriási tőgyek jönnek be. Én mondjuk biztos nem várnám barátnőmtől, hogy elhízzon csak azért, hogy nagy mellei legyenek. Amúgy meg a mellméret genetikától függ, egy kövér nőnek is lehetnek kis mellei. Akit meg nagyon zavar, hogy kicsi, annak nem elhízni kell, hanem pl. meg is műttetheti, vagy megtanulja elfogadni magát kis mellekkel, hiszen A-B kosaras mellekkel is lehet elképesztően dögös egy nő.
2023. szept. 18. 18:33
 22/45 anonim ***** válasza:
78%

17. De, az határozza meg, hogy 175 centihez 64 kilósan NORMÁLIS, egészséges a súlyom, és a bmi értékem, 170 kilósan meg el voltam hízva és nem volt normális tartományban egyik se.

Amúgy egészség és egyebek mellett sem mindegy hogy egy ember épp 100kg vagy 150. 100kilósan már mérföldekkel jobban éreztem magam mint 130 vagy 150 kilósan, fele annyi fájdalmam sem volt, és több lett az energiám is. Mint írtam is, elég nagy utat tettem meg, van bőven tapasztalatom.

A sovány bmi tartomány pedig nem számít normál, egészséges súlynak. Nem véletlen vannak behatárolva ezek az értékek orvosilag.

Csak A te egyéni ízlésed az, hogy az egészségtelenül sovány nőket tartod vonzónak. Ez nem jelenti azt, hogy a nőknek az ilyen alacsony testsúlytartomány az egészséges. Ez csak a te nézeted.

Ha nem tudnád:A nőknek pl kell bizonyos mértékű testzsír százalék, hogy a szervezetük hormonális egyensúlya meglegyen, egészségesen működjön, legyen ciklusuk, ha szeretnének, teherbe tudjanak esni stb. Ez egyénenként változó valamennyire, de kb 22%.

Nem véletlen ám, hogy a nagyon sovány nőknek pl abbamarad a menzeszük is. Volt ilyen osztálytársam a középiskolában, és 18 as bmivel már nem jött meg neki. A tesóm 180cm 60kg, és neki is gondjai vannak ezzel.

Szóval az ilyen kijelentéseket, miszerint 18 bmi felett mindenki kövér, baromira nem kéne erőltetni, mert csak a hülyeségedet reklámozod.

A vonzalom pedig olyan mint a szépség, mindenkinek más a vonzó és a szép.

Nekem speciel nincs problémám ezzel. Én elégedett vagyok magammal, főleg mert sokat küzdöttem érte, továbbá Annak az egy férfinak vonzó vagyok aki számít:), a férjemnek.

Más férfi ízlésvilága hidegen hagy. Nem voltam nem leszek, és soha nem is akartam sovány lenni, nekem nem tetszik amúgysem kinézetre sem, szerintem nem vonzó ha egy nő csak csont és bőr.

2023. szept. 18. 18:55
 23/45 anonim ***** válasza:
72%
Nem csak a testtömegindexet kell figyelembe venni, hanem a testzsírt is: [link]
2023. szept. 19. 00:53
 24/45 anonim ***** válasza:
84%
23. Nyilván számit az is. De 20-24es bmivel ha kevesebb is az izom valakin, akkor sem lesz se túlsúlyos, se kövér senki.
2023. szept. 19. 01:32
 25/45 anonim ***** válasza:
89%
Légyszi jelentsétek a provokátort ezerrel, mert kora reggel már triggerelte az étkezési zavaromat :D
2023. szept. 19. 07:07
 26/45 anonim ***** válasza:
100%

25: Én meg még azt hittem velem van a probéma. Az ő meglátása szerint egy 170 centis nő ha több mint 53 kiló, akkor ronda, egészségtelen és diabéteszes.

Nem hiszem, hogy egy 170 centis 60-65 kilós undorítóan dagadt lenne hatalmas tőgyekkel.

Amúgy 25-ös bmi kb 170 centi 70 kiló, nyilván rengetegen vannak alatta.

Nem érten amúgy, hogy miért lettem azzal leponrozva, hogy azt írtam teljesen más egy olyan x kilós, mint akinek izma is van, mint akinek nincs.

Amúgy meg ha orvosok azt mondják 19-23-ig egészséges nyilván meg van az oka. És nem az az oka, hogy x válaszoló mit tart vonzónak.

És igen függ a zsír-izom összetételtől és a csontozattól is. Beállok ismerősöm mellé látszik, hogy sokkal vékonyabb maga a csontozata is. (úgybértem keskenyebb, ha beállok mellé.) Ami neki normális súly, lehet nekem sose lesz az.

2023. szept. 19. 08:10
 27/45 Metionin ***** válasza:
70%

Igen amúgy elvileg 20-23 között a normál, szóval aki itt vergődik, hogy 18 fölött mindenki dagadt, az valamit rosszul tud. Mondom úgy, hogy nekem sincs meg a 18.

A csontozat pedig valóban nagyon számít, nekem keskeny vállam, csípőm van, egy ugyanilyen magas szélesebb csípőjű nőn kapásból kell 5-6 kg plusz hogy olyan arányosan nézzen ki, mint én a magam vékony csontjaival. Rajtam meg 6 kiló már nem tudom hova mehetne, hogy ne nézzek ki hülyén.

2023. szept. 19. 09:03
 28/45 anonim ***** válasza:
100%

Miután a BMI egy nagyon egyszerű közelítő érték, amit mondani tud, az is csak közelítő. Valamit valamiért: testmagasságot és testsúlyt pofonegyszerű mérni, cserébe az eredmény is csak nagy vonalakban egyértelmű.

Az való igaz, hogy attól még, hogy valakinek normális a BMI-je, még lehet gond azzal, hogy túl sok zsírtartléka van. A tökéletes BMI nem garantálja a tökéletes testet, de biztos nincs nagyon nagy gáz. Ellenben ha valakinek 15 vagy 55 a BMI-je, ott egész biztos, hogy valami nem kóser (a testépítők nem tudom, meddig tudnak fölmenni, de biztos kilóghatnak az elvi egészséges tartományból, nyilván az egy másik kategória).

Aki nem nagyon elhízott, annál átlagosan csökkenti a várható élettartamot a fogyokúra kísérlete, még rosszabb mint a lassú hízás (nagyon gyakran torkollik jojózásba a fogyási kísérlet, ami többet árt, mint az a kis fogyás, amit egy kicsit túlsúlyos ember egészséges kereteken belül elérhet). Nyilván ez csak a kicsit túlsúlyosakra vonatkozik, nem a súlyosabb esetnek számító elhízottakra.

2023. szept. 19. 09:29
 29/45 anonim ***** válasza:
29%

"Nem, a sovány az nem a normál."

De. A sovány a normál. Próbáld ezen túltenni magad és menj el futni az esti foodpandázás helyett.

2023. szept. 19. 11:37
 30/45 anonim ***** válasza:
84%
Nem veszed észre, hogy csak te hajtogatod ezt? De oké legyen igazad, hiszen mit is tudhatnak az orvosok, a dietetikusok, a szakértők, akik ezzel foglalkoznak. Érts már meg, hogy nem mindenki egyforma. És a válaszaid sokszor bunkóak. Nem mindenki, aki 18 BMI felett van zabál egész nap a fotelban.
2023. szept. 19. 11:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!