Lehet úgy csinálni, hogy akik vendégségbe hívnak, ne tudják meg?
Fogyni szeretnék, két hete kezdtem, lement 1.5 kg. A baj az, hogy elég gyakran megyek vendégségbe, egyrészt az én családomhoz, másrészt párom családjához, ami 3 különböző hely, szülei, testvéréék és a nagynénjéék. Az én családom megérti és támogatja a fogyásomat, de az ő családja az a tipik "ha nem eszel rengeteget nálam, akkor nem foglak szeretni" emberek. A szüleihez ráadásul csak úgy tudunk menni a távolság miatt, hogy ott is alszunk és két egész nap. Na hát ezeken a helyeken nincs olyan, hogy nem eszel. És lehet mondani, hogy egy eseménytől nem hízom. Ja, hát heti egy vagy két egész napos zabálástól talán mégis :D Nem egyszer sértettem már meg őket és olyankor tényleg rosszul érzem magam, úgyhogy akkor is eszem, amikor nem vagyok éhes, annyit, amennyit ők mondanak.
Lehet valahogy nem feltűnően keveset enni?
Nem szeretném nekik megmondani ezt, mert amikor volt egy hasonló beszélgetés, amit hallottam, akkor azt mondta a párom nagynénje, hogy inkább legyen valakin plusz kiló, mert ha beteg lesz, csak rosszabbul lesz, ha fogy.
Meg kell tanulnod megbecsülni hány kcal van előtted a tányéron… ha hosszú ideig értelmesen diétázol és nem valami marha fogyókúrát követsz, akkor ebbe beletanulsz egy idő után, így aztán ki tudod következtetni minőp mennyit szabad enned, utána már csak ragazkodni kell az elég volt bammeg kijelentéshez.
Az elején ezt én 1tányéros módszernek hívtam, nekem a fő bajom az volt, hogy bármiből bármikor tudtam mégegy tányérral enni… így bevezettem azt, hogy bármit tesz elém anyukám, abból. Sak egy normál nem púpozott tányérral ehetek meg és punktum…
Eleinte voltak nagy sértődések, mert mint kiderült, csak miattam voltak akkora adagok főzve sütve…
egy ilyen kerdes mar volt...szerintem ugyanaz a kerdezo vagy.
Mar akkoris megmondtak jo paran, enis itt vele van a baj.
Ilyen NINCSEN hogy kell enni.
Marmint tudom mire gondolsz, videki rokonok nalam is ilyenek..de ba...us kulcs. felnött ember vagy, allj ki magader.
nem fogyozol hanem etrendet valtottal, jo minosegu etelekbol szeretnel keveset enni.
Ha pszihologiai trükköt varrsz max az van hogy rajuk zuditasz egy akkora informacio tömkeleget, 20 perc beszed levego nelkul kb az etkezesi formadrol miket eszel otthoon mit csinalsz hogy a vegen nekik lesz sok a tema. Politikusok szeretik igy bevetni a temakat ;)
Mondjuk én eleve nem megyek olyan helyre, ahol tukmálnak, majd még ők sértődnek meg, amikor nem kérek többet.
Vagyis MIUTÁN finoman elküldtem őket a fszba, nem megyek többé.
Az én anyósom is ilyen. Többször mondta is, hogy fogyózzunk a férjemmel otthon, nála zaba van. Volt sértődés is "én semmit se csinálok jól", "minek álltam ennyit a konyhában, ha nem fogy semmi", "látom, nem ízlik" és más hasonló önsajnálatok. Az anyósom az ételen keresztül gondoskodik (csak). A férjem megelégelte ezt és elmondta neki, hogy számunkra sokkal fontosabb az egészségünk, hogy láthassuk a gyerekeinket felnőni, mint az ő megfelelési kényszere, amit saját magának állított fel.
A 16 év alatt, amióta ismerem, rengeteget fejlődött. Megkérdezi, hogy mit főzzön, mi pedig próbáljuk lebeszélni a reggeltől estig tartó főzésről. Pl. azzal, hogy inkább legyen velünk és az unokáival.
Megszámlálhatatlan "köszönöm szépen, nem kérek, de minden isteni finom volt"-ba került, de megérte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!