Havi kb másfél kiló fogyás nagyon lassúnak számít?
Decemberben kezdtem bele az életmódváltásba. 1600-1800 szokott lenni a napi kalóriabevitelem.
Csak vizet iszom és nem nassolok egyáltalán. Sétálni szoktam napi 1,5 órát.
125 kilóról indultam, most 110 kiló vagyok. 168 centi magassághoz ráadásul.
Nem akartam gyors fogyást, de ez nem lassú így egy kicsit?
Ez a jó ütem.
Ehhez a bőröd is tud alkalmazkodni. Csak így tovább! 110 kilósan már valamit akár sportolni is tudsz, legjobb lenne a kerékpár, már csak a változatosság miatt is. Azzal emelheted a terhelést, de még mindig aerob szinten maradhatsz.
Ha nagyon stabil a bokád-térded (nem billen a bokád sem kifelé, sem befelé), hajlandó vagy néhány tízezer Ft-ot futócipőre szánni, és van rekortánpálya a közelben, akkor akár a futással is tehetsz egy próbát. De ha alapból fáj a térded, bokád, derekad, akkor ezt ne erőltesd!
Nem fáj semmim, eddig sem fájt. Esztétikai szempontok miatt figyelek oda magamra.
Biciklizni szeretnék már régóta, de egyensúlyzavarom van és gyakran elesek vele. :(
Annak viszont örülök, hogy nem annyira vészesen lassú ez a tempó.
Csak amikor elkezdtem decemberben ezt az egészet, reménykedtem abban, hogy a következő decemberre (azaz bő 3 hónap múlva) már 100 kiló leszek.
Nem fogok emiatt koplalni, de kicsit lehangolt vagyok hogy még milyen sok idő van hátra…
Teljesen jó és normális. Nem kell rohanni. Több időd van hozzászokni testileg, lelkileg a tudatos táplálkozáshoz és mozgáshoz, az új életmódhoz. És A bőrödnek is több ideje van vissszahúzódni. Egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi bőrfelesleg marad fogyás után.
Nyilván nem mindenki szeretne helyette 50-60 centis műtéti hegeket amiket a bőreltávolítás hagy maga után. Még én se tudtam rávenni magam az operációkra. Azok a hegek nagyon elriasztanak.
Ne foglalkozz vele, hogy meddig tart, az a lényeg, hogy tudd, hasznosan töltöd el ezt az időt, azzal, hogy szépen nyugodtan napról napra egészségesebbé teszed az életed😁
"ilyen sok idő van még hátra..."
Az egész életed így van hátra. Ez a lényege az életmódváltásnak.
6. És akkor mi van? Ne ez legyen már a mérvadó, mert ez az utolsó utáni dolog. az legyen a legfontosabb, hogy egészségesebb leszel, csökkented egy csomó betegség kialakulásának esélyét, nagyon valószínű, hogy tovább fogsz élni, és mérföldekkel jobb lesz az életminőséged. Emellett pedig némi bőrfelesleget simán elrejhetsz a ruhád alá, a hájat nem. Az mindig látszik. (ha már ennyire a külcsínyen van a fókuszod.
Elárulom, milliószor jobban érzem magam lefogyva, itt-ott némi bőrfelesleggel (abszolut nem vészes), amit a kutya sem lát, ha fel vagyok öltözve, mint mikor el voltam hízva, télen-nyáron izzadtam mint a ló, semmilyen ruha nem állt jól ha egyáltalán kaptam magamra, mindenem fájt, nehezen mozogtam stb stb. A párom meg úgy szeret ahogy vagyok.
Egy normális társat aki szeret, nem fogja érdekelni, hogy bőrfelesleged van, ha emiatt aggódsz. Senkinek, SENKINEK nem tökéletes a teste. Olyan nem létezik. Mindenkin lehet hibát találni ha az ember így akarja nézni a másikat, és ha így van, akkor az az ember nem méltó arra, hogy az életed része legyen.
8# Nem azért zavarna a bőrfelesleg, egyszerűen csak idegesítene, legalábbis van egyfajta szenzoros érzékenységem és ha tényleg lógni fog a bőr, le akarom majd szedni magamról és nem bírok majd egy helyben maradni, mindenhogyan kényelmetlen lesz.
De bízom benne, hogy másképp alakul majd a lassú fogyási folyamat miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!