Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit egyek NE egyek ezek közül...

Mit egyek NE egyek ezek közül ha fogyni szeretnék?

Figyelt kérdés

Sajnos elég válogatós vagyok, nem sok mindent eszek meg szívesen.

Élelmiszerek közül leginkább ezeket fogyasztom:

- gabonapehely

- pirítós

- vörös- és fehérbab

- lencse

- darált hús

- brokkoli

- főtt tojás

- tej

- fokhagyma

- erős paprika

- joghurt

- péksütemények

- gyümölcsök közül szinte minden

Kész ételek közül igazából csak olyanokat eszek, amik egy sültes tálon szoktak lenni (rántott sajt és hús, sült krumpli, rizs).

Azon kívül a bolognai spagettit szeretem még, illetve sokat eszek májas ételeket (sült máj, resztelt máj, májas pizza, stb.)

A gyorséttermi kajákat sem vetem meg. Gyros, hamburger, tortillák, stb.

Amikor diétás cikkeket olvasgatok mindig csak az ilyen gyümölcs, zöldség, víz, rizs, tonhal, stb. szokott lenni.

Próbálkoztam azzal is de semmi erőm nem volt egész nap dolgozni utána.

2023. aug. 31. 18:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
56%

A péksüteményeket. Egészségtelen, tele cukorral, vitamin, rost semmi.

Amúgy meg az számít, hogy kalória mínuszban legyél.

2023. aug. 31. 23:46
 12/17 anonim ***** válasza:
57%
A fogyás valóban nem így működik, hogy bizonyos ételeket tiltólistára teszünk. Ilyen "ezt, meg azt nem lehet enni, tipusú diétákról a Femina.hu-ne meg a Nők Lapja Caffe-ban lehet olvasni. Valójában bármit lehet enni, ami belefér a napi kalóriakeretedbe.
2023. szept. 1. 03:10
 13/17 anonim ***** válasza:
13%

#9 "Meg amúgy akkor ennyi erővel a darált hús, a főtt tojás, a tej, a joghurt miért igen? Az nem zavar, hogy ezekkel az élelmiszerekkel sokkal könnyebb jelentősen több kalóriát (plusz telített zsírt és étkezési koleszterint) bevinni, mint egy gabonapehelyből, vagy egy piritósból?"

Mert ezeknek sokkal lassabb a felszívódásuk, teltségérzetet okoznak és nem idéznek elő éhségrohamokat mint a magas glikémiás indexű gabonaszármazékok.

Ezekkel sokkal könnyebb betartani a napi kalória limitet. És természetesen ezeket sem magukban kell fogyasztani hanem lehetőleg minél több zöldség kíséretében.

Az én étrendem alapja a tojás, ezt variálom mindenféle módon

A mai reggelim pl:

2 tojás

2 paradicsom (nyersen)

2 paprika (nyersen)

10gramm füstölt kolbász

10gramm szalonna

Ha valakit érdekel:

A kolbászt és a szalonnát apró kockákra vágom és teflon serpenyőben kicsit megpirítom.

Eközben a 2 tojást felverem egy tálban.

Ezután a pirított kolbászt és szalonnát hozzáöntöm a felvert tojáshoz, gyorsan elkeverem majd visszaöntöm a még forró teflonserpenyőbe, és fedő alatt pár perc alatt megsütöm mint a palacsintát (nem kell megfordítani)

Ha átsült, kicsúsztatom az étkező deszkára és pizzaszeletelővel kb 2x2cm-es kockákra szeletelem.

Ezután ahány kocka lett, annyi szelet paradicsomot és paprikát vágok mellé (Ez nálam általában 2 egész paprika és 2 egész paradicsom)

Ezután a tojást picit a paprikát és a paradicsomot kicsit erőteljesebben megsózom, majd villán egymásra rakva fogyasztom.

Egyszer érdemes kipróbálni, mert nagyon finom! :)

305kcal

20g zsír

10g ch

18g fehérje

Az ebédem pedig előreláthatólag

kb 150g áfonya

és egy nagy pohár natúr joghurt (450g lesz összeturmixolva kevés édesítővel. (több részletben elfogyasztva)

372kcal

14g zsír

43g ch

19g fehérje

1450kcal a napi kalórialimitem ez alatt igyekszem maradni.

Ez nálam egy működő módszer, tavaly így 20kg-t fogytam 5 hónap alatt különösebb megerőltetés nélkül.

Csak sajnos az utóbbi pár hónapban elengedtem magam és csúnyán eltértem az étrendemtől. Ettem palacsintát, tésztát sőt még néha kenyeret is..

Egyből fel is jött rám 6kg..

Másfél hete kezdtem újra a szigorú étrendem, azóta 2,5kg-t fogytam.

Még 3,5 van vissza.

Ha elérem a kívánt súlyom akkor kicsit emelek a kalóriakereten, de gabonaszármazékokat azután sem fogok enni hogy tudjam tartani a súlyom.

2023. szept. 1. 11:24
 14/17 NTBS ***** válasza:
34%
Mindent mértékkel.
2023. szept. 1. 12:56
 15/17 anonim ***** válasza:
0%

#14 Ha ez igaz lenne, mindenki modell alkat lenne!..

Mindent mértékkel.. Ezt szajkózza az oldalon mindenki, a valóságban meg talán az emberek egytizede képes így fogyni..

A többségnél ez nem működik, bármennyire is lepontozzátok a hasznos válaszokat..

2023. szept. 1. 14:12
 16/17 anonim ***** válasza:
73%

Ez azert nem ennyire fekete es feher, hogy ez most tiltolistas mindenfelekeppen, egyel naturjoghurtot orrba szajba.

Kaloriadeficitbe kell kerulni. Ezt vagy szamolod vagy adagokat csokkentesz de ugy nagyon el lehet csuszni vele.

Zoldsegek nyilvan amit felsoroltal es a gyumolcsok is mehetnek.

Minden mas is egyebkent nem az etellel van baj, mindent meg lehet egyebkent csinalni egeszsegesebb , kaloriacsokkentett verzioban is.

Peldaul:

Reggeli:

2 szelet teljes kiörlésű kenyér pirítósként 140g 380kcal

Light sajtkrémmel megkenve kb 30g 45kcal

Esetleg rá csirkemellsonka (ha szereted) 50g 50kcal

Hozzá zöldségek kb 30kcal

Hozzá

200g naturjoghurt 110kcal

150g gyumolcs max 100kcal

715kcal

Ebed:

70g rizs vagy 180g sutoben sult olaj nelkuli sultkrumpi 260kcal

230g máj sütve 319kcal

10g kókuszzsíron 86kcal

Parolt/sult brokkolival 200g 35kcal

700kcal

Vacsora

Egy teljeskiorlesu tortilla 180kcal

100g olaj nelkul sult gyros fuszersos csirkemell 120kcal

70g salata-paradicsom-uborka-lilahagyma kombo kb 30kcal

50g naturjoghurt 25kcal

Osszesen: 355kcal

Akár kettő is mehet belőle úgy is csak 710kcal

Ez osszesen: 2125kcal

Nemtudom higy no vagy ferfi hany cm hany kilo milyen eletmodot folytatsz de szerintem kezdesnek egy ilyen kaloria siman tarthato, nem eheznel

Es az eddigi eletmododhoz kepest deficit is lenne a szeretett eteleidbol (persze tovabbra se tudom az infokat az alap kaloriafelhasznalasodhoz)

Persze ez csak egy minta

Amit fontos lenne megtanulni , hogy nagyjabol minden etkezest ugy allits ossze

Szenhidrat forras egyharmad tányér

Fehérje egyharmad tányér

Zoldseg egyharmad tanyer (ez lassitja a szenhidratok felszivodasat es telit is, mint a feherje)

Fontosak az egeszseges zsirok is , de az altalaban egyutt jar az elkeszitessel, pl kokuszzsiron sutott hus, vagy ha sajt a feherje meg a lightban is van zsirforras

Ha minden etkezesedben megvan mindharom alap tapanyagforras

Es a deficitet is tartot

Valamint nagyokat setalsz szerintem nem lehet gondd, de nem egy homap alatt fogsz azert lefogyni

Rantotthust is lehet keszuteni dietasan:

Teljeskiorlesu liszt vagy zabpehelyliszt

Tojas

Zsemlemorzsa házi vagy jobb a zabkorpa, zabpehely

Olajban kisutes helyett legkevereses sutoben

Maris dietasabb, nyilvan ne ot szeletet egyel belole

Sajtbol is van light verzio , a mozzarella light nagyon jo feherje forras, barmelyik etkezesedben

Spagetti:

Daralt csirkemell

Megparolva egy csepp olivaolajon

Bolti szoszok es porok helyett, bio natur paradicsomszosz befuszerezve otthon (bors oregano kakukkfu bazsalikom majoranna so)

60g durum tk tesztaval

Tetejen 30g reszelt light sajt

Maris dietasabb

Lencse mehet koretnek, bab is barmihez szenhidratforraskent ezek teljesen jok

Fott tojas is meg akar pluszban is mehet reggelihez , vacsorahoz, nasinak (nem 10 de egy 2 siman)

Probalj minek tobbet mozogni is, es ne akarj mindent megvonni magadtol

Egy sajtburgermenu kozepes krumplival zero kolaval

626kcal nagyon ritkan siman lehet ebed

Este inkabb mar csak egeszsegesebb dolgokat reszesits elonyben, de ilyen 6utan nem eszunk marhasagokat ne vegyel figyelembe.

Nyugidtan irj ha van meg kerdesed , 20kgt fogytam igy es tartom is 1 eve:)

2023. szept. 1. 14:20
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell teljesen kizárni élelmiszereket. Kalóriadeficit kell, ennyire "egyszerű" az egész.

Ha az ember elkezd kalóriát számolni, baromi gyorsan rájön, hogy úgymond mi "éri meg".

Nem eszek pl. napi szinten csokit, de havi 2× azért előfordul és bőven belefér az a havi pár kocka csoki.

Ezzel ugye nem zártam ki, csak korlátoztam a mennyiséget pl.

2023. szept. 1. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!