Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan egyek hogy valóban...

Hogyan egyek hogy valóban fogyjak?

Figyelt kérdés

Ha van itt olyan aki 20 kilot vagy tobbet fogyott legyszi segitsen. Hosszu ideje szeretnek lefogyni 20 kilot kellene minimum. Most mar ugy csinaltam hogy minnel kevesebbet egyek , mostanaban csak 1 szer ettem vagy igy hogy utoljara 2 vagy 3 kor. Este nem egyaltalan de meg delutan se , kaloriaban meg 1000 kornyeke volt de egy kilo se ment le. Szoval arra gondoltam annyi helyen irjak hogy egyunk 5 x egy nap. Ez segitene? Es megis miert? Van aki 5 x evett es igy fogyott? Illetve miket ettetek? Mennyi ido.alatt fogytatok pls.help

166 /90 l

2021. ápr. 21. 11:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
70%
Kalória deficit kell, vannak kalkulátorok amik megmutatják, hogy kb. mennyi az alap kalóriaszülségleted és abból kell 400-500 kalóriával kesebbet enned, hogy fogyj.
2021. ápr. 21. 11:14
 2/13 anonim ***** válasza:
65%
Olyan nincs, hogy csak 1000 kalóriát eszel naponta, és nem fogysz. 1500 kalóriát javaslok, és fogyni fogsz. A fogyás szempontjából teljesen mindegy, hogy ezt hány részletben, és a nap melyik részén fogyasztod. Van, aki jobban szeret gyakrabban enni, ők nyilván kisebb adagokat esznek, más inkább többet eszik egyszerre, neki értelemszerűen kevés étkezése lesz egy nap. A lényeg (a kalória szigorú betartása mellett), hogy az a napi étrend jól össze legyen állítva. Kis keresgéléssel biztosan találsz a neten előre elkészített étrendeket. Fontos, hogy a mennyiségeket grammra pontosan kimérd, különben alaposan el lehet csúszni.
2021. ápr. 21. 11:15
 3/13 anonim ***** válasza:
40%
Figyelembe kell venni fogyókúra során az élettani törvényszerűségeket is, nemcsak az energetikai szempontokat. A gyomor-bél rendszernél 2,5-3 óránként fokozott mozgás lép fel, ha ilyenkor üres a gyomor, akkor lép fel a gyomorkorgás, a gyomor levegőt szív be, majd azt továbbítja is a bélrendszerbe, ahol aztán további kellemetlenségeket okoz. Ezért javasolják a napi ötszöri étkezést, hogy ne legyen sokáig üres a gyomor. A napi táplálék adagot így kb. 5 részletben ajánlatos elfogyasztani, egyes étkezések kiválthatók csak folyadék bevitellel is (csontleves, víz, tea stb.), nem véletlenül alakult ki az a brit szokás, hogy naponta többször teáznak. Ilyen táplálkozási ritmus segít elejét venni az éhségrohamoknak. Sokat segít aztán a szűkre húzott derékszíj, mert a gyomor összeszorításával ritkábban ill. kevésbé lép fel az éhségérzet, hamarabb alakul ki a teltségérzet, ezen alapul a gyomorszűkítő sebészeti beavatkozás. Az ételeket a javasolt kalóriaszegény alapanyagokból kell összeállítani, de közben kell ügyelni a megfelelő térfogatra is, hogy kialakuljon a teltségérzet. Ilyen kalóriaszegény ballasztanyagok bevitelével lehet biztosítani a megfelelő bélmozgásokat. És persze alapvető a napi aktív tevékenység, mozgás, értelmes feladatok elvégzése, mert sokszor az unalom váltja ki az éhségrohamokat.
2021. ápr. 21. 12:21
 4/13 anonim ***** válasza:
98%

Nem koplalni kell, hanem egészségesebben táplálkozni és rendszeresen mozogni életmódszerűen. Azaz nem drasztikus fogyókúrákkal szórakozni x ideig, amit sokáig nem tudsz betartani, és ide- oda fog jojózni a súlyod. Ennyi.

Ezen belül egyéni ízlés és igények dolga, hogy mit hogyan csinálsz.

2021. ápr. 21. 12:37
 5/13 anonim ***** válasza:
0%
Teljesértékű növényi étrend. Garantált a fogyás.
2021. ápr. 21. 12:41
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha túl keveset eszel akkor is lehet h nem fogysz. Bekem is volt ilyen. Mikor elkezdetm többet enni (ami a normál adag volt) akkor megindult a fogyás. Szerintem próbálj meg 1500kcal-t enni és ne csináld azt hogy napi 1-2x eszel. Inkább legyen 3-4. Ha jól esik többször kevesebbet enni, ehetsz 5-6x is. Ahogy neked jó. Viszont a 3n ritkábbat nem javaslom.

Kezdj el picit többet mozogni emellett. Futást ezzel a súllyal még nem ajànlanám (izületek miatt). Inkább gyors gyaloglás vagy otthoni gyakolatok. Így menni fog:)

Én 170 cm vagyok és 85kilóról fogytam. Kb 4 hónap alatt 70 kg ra. Azt csináltam amit fent is leírtam (mondjuk én futottam is pár hét után egy keveset, heti 3-4x csináltam 3/4 óra-1 óra mozgást)

Ne éheztesd magad, attól csak rosszabb lesz és nem fogsz gyorsabban fogyni, egészségtelen is

Hajrá;)

2021. ápr. 21. 13:02
 7/13 anonim ***** válasza:
16%

"annyi helyen irjak hogy egyunk 5 x egy nap"

Én a fogyni akaróknak kimondottan nem javaslom a gyakori étkezést. Kivéve ha szénhidrátmentesen tudna táplálkozni valaki. De nyilván gyümölcsöt is enni kell a vitamin- és ásványi-anyag tartalma miatt, szóval mindig jut be szénhidrát. Ha meg jut be szénhidrát, akkor termelődik inzulin. Az inzulin meg, ha nem mozogsz eleget, akkor rátolja a zsírsejtekre a felesleget. Szóval ha az egész nap az egekben tartod a gyakori étkezéssel az inzulin szintedet, akkor nem fogsz hatékonyan fogyni. Mekkora idótávon próbáltad, hogy azt állítod napi 1000 kalóriától nem fogytál. Esetleg úgy tudnám elhinni, hogy 3-4 nap próbálkozásod éppen akkor volt, amikor a mensesnél a legnagyobb volt a vízvisszatartásod... egyébként hihetetlen, hogy hosszú távon a kalóriadeficit ne működne.

2021. ápr. 21. 13:41
 8/13 anonim ***** válasza:
59%

Ha kalóriadeficitben vagy, akkor fogysz, ilyen egyszerű. Nem az inzulin hizlal. A felesleg akkor raktározódik el, ha több a bevitel, mint amire szükség van. Ezért hívják feleslegnek. De a zsírt is ugyanúgy elraktározod, ha túl sokat viszel be, hiába nem viszel be ch-t. Teljesen rendben van napi 5x étkezni fogyás alatt is.

2021. ápr. 21. 14:04
 9/13 anonim válasza:
33%

Kalóriadeficit az egyetlen megoldás.

Beírod, hogy bmr kalkulátor és az segít kiszámolni a napi alapanyagcseréd. De ajánlom figyelmedbe a kalóriabázis és a nevű alkalmazást ahol jegyzetelni lehet, ha bejelentkezel és megadod az életkorod, testsúlyod, nemed, magasságod, és hogy mikorra szeretnél lefogyni.

Minden nap lesz egy adott kalóriakereted és annyit kell enned egy nap. Mindig beírhatod mikor mennyit ettél és mit, mikor mennyit és mit mozogtál.

Én használok egy yazio nevű alkalmazást is, nekem ez segített.

Ajánlott a szénhidrátok csökkentése.

És inkább egyél napi 4-5-ször keveset mint 2-3-szor.

Pl. reggelire egy rántotta 2 tojásból. Mellé egy szelet szénhidrátcsökkentett kenyér, sok zöldség, és egy pohár víz/tej/tea kevés cukorral. semmiképpen nem jók a dobozos üdítők akármilyen kevés kalóriával rendelkeznek.

Most ebédhez rengeteg dolgot felsorolhatnék, de jók a levesek, krémlevesek, párolt hús, főtt krumpli, grillezett zöldségek, quinoa, rizibizi, kevert saláta, spenót főzelék, kelkáposzta főzelék stb.

Uzsonnára bármilyen gyümölcs, puffasztott rizs, cukormentes zabkeksz, natúr joghurt, akár zöldségek, magvak stb.

Vacsorára zabkása, tejbegríz, smoothie, lazac, csirke, zöldségek, gyümölcsök, rozskenyér, vajkrém, kefír stb.

Amiket jobb ha kerülsz : fehér kenyér, zacskós édességek, chips, túlságosan olajos/zsíros/cukros ételek.

De természetesen semmi nem történik, ha megeszel egy szilvásgombócot, egy szelet sajttortát, lényegében bármi ilyet.

Én is volt hogy reggelire amerikai palacsintát ettem, egy szelet gofri is volt, hogy lecsúszott, mégsem történt semmi, mert deficitben maradtam.

Ha véletlenül több kalóriát eszel, nem maradsz deficitben, akkor se büntesd magad, hiszen megesik, másnap állj vissza a diétára és fel sem fog tűnni.

2021. ápr. 21. 15:39
 10/13 anonim ***** válasza:
42%

A legtöbb dologgal egyetértek, de van 1-2 dolog, ami nem helytálló.

Ezek az alkalmazások kiindulásként jók, de sokszor nagyon nem helytálló, a megszabott kalória keretük, a makró arányok meg pláne nem. Kezdőként teljesen jó, de a legjobb, ha egészséges ételeket eszel, lehetőleg minél több zöldséggel, gyümölccsel, hüvelyessel, tk gabonával.

"Ajánlott a szénhidrátok csökkentése."

Nem, nem ajánlott. A feldolgozott ételek csökkentése (inkább kizárása) ajánlott. Csomó ch dús teljesértékű, nagyon egészséges étel van, például az általad is ajánlott zöldségek, gyümölcsök. Ezeket lehet enni minden mennyiségben. Tudsz mondani olyan nem feldolgozott ételt, amiben sok a szénhidrát és kerülni kéne?

"egy szelet szénhidrátcsökkentett kenyér"

A ch csökkentett kenyerekkel az a baj, hogy ugyan kevesebb bennük a szénhidrát, cserébe több bennük a zsír, így kalóriában vagy ugyanannyi, vagy még a ch csökkentett a nagyobb. De legalább drágább is sokkal. Ráadásul ugyanolyan feldolgozott, alig van benne mikrotápanyag. Lehet kenyeret enni, de a ch csökkentett nem (sokkal) jobb, mint a fehér kenyér. A teljeskiörlésű kenyér az, ami jó. Persze ne az legyen az étrend alapja.

2021. ápr. 21. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!