Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit egyek NE egyek ezek közül...

Mit egyek NE egyek ezek közül ha fogyni szeretnék?

Figyelt kérdés

Sajnos elég válogatós vagyok, nem sok mindent eszek meg szívesen.

Élelmiszerek közül leginkább ezeket fogyasztom:

- gabonapehely

- pirítós

- vörös- és fehérbab

- lencse

- darált hús

- brokkoli

- főtt tojás

- tej

- fokhagyma

- erős paprika

- joghurt

- péksütemények

- gyümölcsök közül szinte minden

Kész ételek közül igazából csak olyanokat eszek, amik egy sültes tálon szoktak lenni (rántott sajt és hús, sült krumpli, rizs).

Azon kívül a bolognai spagettit szeretem még, illetve sokat eszek májas ételeket (sült máj, resztelt máj, májas pizza, stb.)

A gyorséttermi kajákat sem vetem meg. Gyros, hamburger, tortillák, stb.

Amikor diétás cikkeket olvasgatok mindig csak az ilyen gyümölcs, zöldség, víz, rizs, tonhal, stb. szokott lenni.

Próbálkoztam azzal is de semmi erőm nem volt egész nap dolgozni utána.

2023. aug. 31. 18:35
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
92%

A fogyás nem így működik. Mindent ehetsz, egyél is mindent, a változatos táplálkozás az egészséges élet alapja. Fogyás szempontjából csak a mennyiség számít, ergo hogy kalóriadeficitben vagy-e, vagy sem. Hiába iktatsz ki élelmiszereket az étrendedből, ha nem vagy tartós kalóriadeficitben, nem fogsz fogyni. Ismerkedj meg a kalóriaszámolás alapjaival, mert nagyon meg fogod magad szivatni:

[link]

Nyilván egészségügyi szempontból nem mindegy, hogy péksütiről, rántott sajról, májas pizzáról, hamburgerről beszélünk, vagy babról, lencséről, brokkoliról, de amíg a táplálkozás és a kalóriaegyensúly nulladik szintjével sem vagy tisztában, addig ne azon szorongj, hogy mit írnak a diétás cikkekben az okádék minőségű Nők Lapján és társain.

2023. aug. 31. 18:41
 2/17 anonim ***** válasza:
89%
Egyél, amit akarsz és amit szeretsz, csak a mennyiségekre figyelj. Erre találták ki a kalóriaszámolást, mindent, amit eszel, elörre pontosan grammra lemérsz, beírod egy kalóriaszámoló oldalra és figyelsz, ne lépd túl a keretedet.
2023. aug. 31. 18:46
 3/17 anonim ***** válasza:
12%

1-esnek igaza van.

Kalóriát meg csak akkor számolj, ha neked az megfelelő módszer.

Inkább úgy gondolkodj, hogy mit adhatsz hozzá az étrendedhez, ahelyett, hogy mit vegyél el. Egyél mindent, de pl. emeld a zöldség- és gyümölcsfogyasztást, részesítsd előnyben a kevésbé feldolgozott élelmiszereket és a magas fehérjetartalmat.

2023. aug. 31. 18:55
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

En itthon fozok, igy tudom kovetni a kaloriakat. Egyelore nem eszem etteremben, gyorsetteremben, peksutik is kiesnek, mert nem tudom mivel szamoljak, illetve sokkal-sokkal jobb, ha nem gyors felszivodasu szenhidratokat eszel.

De hozzatennem, hogy csak 1 honapja dietazom, nem akartam egyelore csalni, pl mekivel, mert szornyen egeszsegtelen eletmodot eltem es felek, hogy visszaesek.

Bar eletemben eloszor nincs is igenyem ra, egyaltalan nem hianyzik egyik gyorskaja se, pedig regebben sokszor ettem.

(Viszont ezek is belefernek neha, de merteket kell tartani.)

En ezt annak tudom be, hogy nem ingadozik a vercukrom, lassu felszivodasu szenhidratokat valasztok, sokkal jobban is erzem magam, nem tor ram az a tipikus farkas ehseg, amikor mindegy mit, csak zabalni akarok.

Valtozatosan eszem, csak mindent merek es szamolok, illetve itthon szoktam csinalni sutiket, pudingot, kremturot, stb.

Szoval eszem edesseget is meg normal kajat is.

Ha az segit elindulni az uton, akkor fizess elo pl a yaziora. Vannak benne tok jo receptek, neked csak ki kell merni es meg kell csinalni.

En is az elejen sokat lestem innen, illetve sokat kerestem a neten is mindenfele receptet, mert magamtol nehezen talaltam ki, hogy mik azok az alapanyagok, amiket szivesen ennek.

De aztan belejottem.

2023. aug. 31. 18:59
 5/17 anonim ***** válasza:
69%

A pirítós az kenyér. A pirítástól nem változik a kalória tartalma. Péksüti elég meredek.

Mindent lehet enni, csak a kalóriára kell figyelni! Hát persze, csak nem mindegy, hogy egy marék cukros-zsíros péksütiből meg is van a napi kalória bevitel, vagy sovány húsból meg zöldségekből meg lehet enni egy vajlinggal!

Sültestálról egy rántott sajt, aminek a fele zsír, vagy egy roston husi? Elég erősen nem mindegy!

De a gyros hús salátával se ugyanaz mint a burger krumplival! Hiába laktat ugyanúgy.

Ezért szokták mondani, hogy ha nem akarsz koplalni, akkor hagyd ki a szemetet.

2023. aug. 31. 20:19
 6/17 anonim ***** válasza:
39%

En a gabonapelyhet iktatnam ki. Azert mert viszonylag kevesben viszonylag sok a kaloria es a legtobb olyan amitol max egy orara laksz jol. Tehat ztana hamar enni fogsz ujra.

A tobbi siman beepitheto. Meg a zab alapu cukormentes gabonapelyhek js de azok pl szerintem nem finomak.

Amugy a hangsuly a mennyisegeken van es akkor konnyu kevesebb mennyiseget snni sok ideig ha olyan dolgokat eszsl amikkel jol laksz. A gabonapelyhen kivul mind olyan. Lehetoleg mindig ugy egyel hogy legyen feherje, zsir es szenhidrat is minden etkezesedben.

2023. aug. 31. 20:47
 7/17 anonim ***** válasza:
9%
Gratulálok a nullára pontozóknak, sok sikert a restriktív próbálkozásokkal
2023. aug. 31. 21:14
 8/17 anonim ***** válasza:
6%

- gabonapehely Nem

- pirítós Nem

- vörös- és fehérbab Igen

- lencse Igen

- darált hús Igen

- brokkoli Igen

- főtt tojás Igen

- tej Igen

- fokhagyma Igen

- erős paprika Igen

- joghurt Igen

- péksütemények Nem

- gyümölcsök közül szinte minden Igen

Összességében a lisztet és gabonát tartalmazó ételeket érdemes kerülnöd, ha gyors eredményt akarsz elérni.

Az a baj ezekkel hogy nagy kilengéseket okoznak a a vércukorszintedben, ezért gyakran okoznak leküzdhetetlen éhséget.

2023. aug. 31. 22:19
 9/17 anonim ***** válasza:
81%

"lisztet és gabonát tartalmazó ételeket érdemes kerülnöd, ha gyors eredményt akarsz elérni"

Kivéve ha ezzel az okossággal az egyén nem kerül kalóriadeficitbe, mert ha nem kerül, akkor se gyors, se lassú eredmény nem lesz fogyás terén. A kérdésleírás alapján kb. 1% esélye van annak, hogy a kérdező pont a liszt és a gabona miatt nincs kalóriadeficitben. A teljeskiörlésű gabonák ráadásul dietetikailag kiemelt rost- és mikrotápanyag forrásnak számítanak, tehát ilyen kijelentéseket én a helyedben nem tennék.

"kilengéseket okoznak a a vércukorszintedben, ezért gyakran okoznak leküzdhetetlen éhséget"

Ez talán a péksütire még igaz is, de a gabonapehelyre és a pirítósra egyáltalán nem. Senki nem eszik magában gabonapelyhet, mindenki tejjel, növényi tejjel/itallal, fehérje turmixszal, vagy joghurttal eszi, ezek pedig kapásból lassítják a felszívódást, ergo a vércukorra gyakorolt hatása egy nem diabéteszes személy esetében abszolút ignorálható. Senki nem eszik pirítóst se magában, mindenki megkeni azt a kenyeret vajjal, margarinnal, bruschettával, aiolival, körözöttel, beafsteakkel, tonhalkrémmel (hadd ne soroljam tovább), meg eszik hozzá sajtot, zöldséget, tojást, amik kapásból csökkentik a felszívódást, ergo a vércukorra gyakorolt hatása egy nem diabéteszes személy esetében abszolút ignorálható. Nyilván nem azt mondom, hogy bárki, pláne egy fogyni akaró illető tömje magába az adalékanyagos bolti gabonapelyhet pirított zsömlével, hiszen ez egészségügyileg igen problémás lenne, de lássunk már kontextusban, és legyen már valami fogalmunk a táplálkozásról, ha már dietetikai kérdésekben osztjuk az észt.

Meg amúgy akkor ennyi erővel a darált hús, a főtt tojás, a tej, a joghurt miért igen? Az nem zavar, hogy ezekkel az élelmiszerekkel sokkal könnyebb jelentősen több kalóriát (plusz telített zsírt és étkezési koleszterint) bevinni, mint egy gabonapehelyből, vagy egy piritósból?

2023. aug. 31. 22:36
 10/17 anonim ***** válasza:
25%
6oshoz kiegeszites; pekaru akkor tamogat a fogyasban es kaloriadeficitben ha az teljes kiorlesu es cukor nelkuli. Egyebkent csak ehes tole az ember
2023. aug. 31. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!