Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez tényleg igaz a hízásra?

Ez tényleg igaz a hízásra?

Figyelt kérdés
Olvastam valahol, hogy ha valaki gyorsan, nagy mennyiséget hízik, akkor elszaporodnak a zsírsejtjei, és akkor is gyorsan fog hízni, ha utána visszafogy. Ez mennyire igaz? Én a barátnőm kedvéért híztam meg, és szerintem kimerítem azt a feltételt, hogy rövid idő alatt nagy mennyiség jött fel rám. Tehát akkor már egy életre bszhatom, ha lefogyok is hízékony leszek?
2023. aug. 22. 22:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
63%

Nem. A megszületésed pillanatától x számú zsírsejttel rendelkezel, ezek ugye hízással fogyással telítődnek/ürülnek. Aki egy fogyás után hízékonyabb lesz az inkább akkor szokott történni, ha koplalva fogy. Az anyagcsere lelassul, mert ehhez adaptálódik, illetve olyan tünetekkel járhat mint folyamatos fáradtság, energiahiány, hajhullás, töredező körmök, nőknél a ciklus felborulása, menzesz kimaradása. Nekem ezek koplalásos fogyókúra után mind megvolt ( még fiatalon sajnos így próbálkoztam). Aztán később ha már nem bírja az ember az éhezést és bezabál, akkor ebben az állapotban sokkal könnyebben szedi majd fel a felesleget. Én is abszolut hízékonyabb lettem, de már egy jó ideje teljesen életmódot váltottam, lefogytam, és egész életemben diétáznom kell, tudatosan figyelek már erre.

Ha nem figyelek oda a diétámra amit szigorűen kell követnem, 2-3 hónap alatt simán feljön 10-15kg, és kimondottan sokat se kell zabálni hozzá. A koplalásos fogyás előtt ennyire nem híztam gyorsan.

2023. aug. 23. 19:14
 12/13 anonim ***** válasza:
De mindentől függetlenül, igen, akin volt felesleg, de a fogyással elért alacsonyabb testsúlyát meg akarja tartani, annak tudatosan kell táplálkozni, mozogni fogyás után is, Ha nem akar visszahízni.
2023. aug. 23. 19:18
 13/13 anonim ***** válasza:
0%
Már megint a hízásfétises... Nem unod még?
2023. aug. 24. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!