Ez az étrend megfelelő lehet, ha fogyni szeretnék?
Sok ülő munka és mozgásszegény életmód miatt meghíztam. Elkezdtem edzeni de úgy voltam vele egy kis tömegnövelés még belefér, hogy egy kicsi izom is legyen rajtam. Ami mondjuk sikerült is de elég furán néztem ki. Elkezdtem fogyózni (áprilisban) 90 kilóról és most járok 82 kg-nál. Próbáltam az izmokat megtartani amennyire lehet de mostmár úgy vagyok vele nem érdekel csak tüntessem el a hasam ami egyszerűen nem akar lemenni…
A heti mozgásom az csak 4x~1 óra súlyzós edzés. Ezzel az étrenddel és ennyi mozgással szerintetek összejöhet az aránylag gyors fogyás?
(27/F 180cm, ha lényeges lenne)
Reggeli:
Főtt tojásfehérje (2 db)
Teljes kiőrlésű pirítós (1 szelet)
Ebéd:
Grillezett csirkemellfilé (150g)
Sárgarépa és brokkoli párolva
Uzsonna:
Alacsony zsírtartalmú joghurt (150g)
Kevés mandula vagy dió
Vacsora:
Lazacfilé (150g)
Barna rizs (1/2 csésze)
Saláta friss zöldségekből
+ napközben egy fehérje turmix (25g fehérje).
Összesen:
Fehérje: Körülbelül 92-95 g
Szénhidrát: Körülbelül 50-55 g
Zsír: Körülbelül 24-26 g
Kalória: Körülbelül 1225-1275 kcal
Néztem ilyen kalkulátorokat. Ott 2080 kcal-t írt ahhoz, ha fogyni szeretnék. Elvileg ha annyit viszek be akkor heti ~0,5kg lemegy. Azzal 3 hónap alatt kb. el is érném a célom. Ha persze tudok annyit fogyni annyi kalóriával.
Tudom a fentebbi hatalmas deficit. De már úgy voltam vele, hogy minden mindegy csak minél gyorsabban mert télen össze kellene dobni valami szebb szárazabb izmos formát a következő nyárra. Nem pedig ilyen furán kinézni, hogy izmos is meg zsíros is hatalmas hassal…
De hiszek nektek és újratervezem, megpróbálkozok egy 1800 kalória közelivel.
Köszönöm szépen a segítséget/válaszokat. :)
Nem jó a túl nagy deifict. Én 3 honapig ettem 1200 kcalt. Ez volt 2019 őszén. Azóta vannak vitamin felszívódási, vérnyomásos, végtagzsibbadásos problémáim. Szó szerint azóta nem múlt el, hiába jó az étrendem. Mind az alacsony kalória okozta. Kb egy eletre tonkretettem az eegszsegem. Mindezt azert hogy 6 honap helyrtt 3 alatt menjen le 15 kg (mondjuk volt mibol)
A fogyas, ha egeszseges akkor lassu. Ez van.
Jo lesz az az 1800 kcal. De oszinten, nekem 85 kilosan 155 centis lanykent volt 1700 a fogyasi kaloriam szoval valszeg neked tobb kell es ha 6-8 kilot leadsz akkor mijdig ujratervezni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!