A magyarok elhízását hogyan lehetne megállítani? Milyen intézkedést kellene hoznia a kormánynak?
Japánban például tiltott az elhízás, itt is ezt kellene alkalmazni:
"Japánban az elhízás szó szerint illegális. Egy japán törvény értelmében a lakosoknak egy bizonyos méret alatt kell tartaniuk a derékbőségüket. A férfiaknál ez az érték 85 centiméter, míg a nőknél 90 centiméter."
Túl ragidkális? Oké. Nem én vagyok elhízott, nem én zabálok össze-vissza mindent, nem nekem lesznek egészségügyi problémáim azért, mert elhízott vagyok.
Tudod, akinek a szép szó nem elég, ott már csak a drasztikus megoldás létezik csupán.
Szép szó itt az, hogy az interneten, az összes médiumban már rég felhívták az emberek figyelmét szépen, hogy miért fontos az egészséges mozgásban gazdag életmód. Miért nem célszerű agyoncukrozott ételeket, italokat venni. Miért fontos a gyümölcs - zöldség fogyasztása napi szinten. Milyen jótékony, stresszlevezető hatásai vannak a sportnak, az legyen akár egy egyszerű futás, vagy relaxáció. Az internet, a könyvesboltok tele vannak pszichológiai könyvekkel, stresszkezelés megtanulásáról, trauma kezeléséről. De elég, ha csak bemegy a könyvtárba, oda beiratkozik és kikölcsönzi az adott könyvet.
Senki nem kényszerít senkit, hogy egészségtelen vackokat vegyen le a boltok polcairól, de a relaxációt, a meditálást meg a többség kiröhögi, ha azt javasolnám neki, hogy stresszlevezetésként inkább meditáljon, vagy fusson két házkört.
Minden adott ahhoz, hogy az ember ne legyen kövér a mai világban.
Ha valaki a szép szóból nem ért, ott már csak tényleg a drasztikus megoldás lehet a kulcsa az egésznek.
Egyébként a magyarok még nagyon jól értenek a kifogáskereséshez és a hárításhoz. Nincs idő erre, nincs idő arra...stb.
Tibeti mondás: Ha nincs időd az egészségre, majd lesz időd a betegségre.
41 - es!
Az megvan, hogy az evés un. boldogság hormonokat termel?
Na most akinek sz@r az élete - most teljesen mindegy miért és felelős - e érte - annak nem egy utolsó, ha legalább arra a kis időre, amíg eszik, elfelejtheti a bajait és "boldog" lehet...
Tudják ők jól, hogy ez rossz..... de ha nem tud mást tenni az életéért?
Ezt sajnálod tőlük? Hogy esznek?
taposs az ő cipőjükben, utána kritizálj!
"Milyen intézkedést kellene hoznia a kormánynak?"
Kezdésként be kellene tiltani az összes fornetti, pizza és hamburger forgalmazót :)
44 - es !
Te hülye vagy!
Semmi közük a valós problémához...
Erre mondtam, hogy a sport jó stresszlevezetőnek, sőt boldogságot is okoz közben. A meditáció is hasonló. Lehet naplót írni, ki lehet írni a bánatot és utána megkönnyebbül az ember és legalább nem árt evéssel saját magának.
Az evés meg csak kompenzáció. Rengeteg tevékenység van, ami boldogságot okoz. Pl. a nevetés. Markos-Nádas: Katonadolog című előadása engem mindig jobbkedvre derít.
Nem a boldogságot sajnálom tőlük, csupán van jobb megoldás is az örömforrás eléréséhez a zabáláson kívül.
Rosszul ülik meg a lovat
Az elhízásért elsősorban nem a zsír, nem a cukor felelős. (Mondom elsősorban)
Hanem a liszt, főleg, elsősorban a fehér-liszt. Pont a kenyérzabálás az egyik legrosszabb dolog, erre azt valahogy nem akarják korlátozni.
Sehogy, semmilyet. Ráadásul annak a bandának a nagy része amúgy is rossz példát mutat, mert a többség el van hízva.
Érintettként, én úgy gondolom, Ez mindenkinek a maga döntése kell hogy legyen. AHogy az is, ha le akar fogyni.
Ha nincs meg egy emberben a belső késztetés, belső erős motiváció, akkor sose fog lefogyni. Gondolj bele, hogy hiába mondják azt is hogy a dohányzás rákot, halált okoz, az emberek mégis bagóznak. A legtöbb embernek vannak rossz egészségkárosító hatásai. Felesleges ilyen szinten csak az elhízottakat diszkriminálni. Ugyanúgy elő kellene ezen az alapon venni az alkoholistákat, dohányosokat, drogosokat stb. Sőt, ezek még másokat is veszélyeztetnek, nem csak önmagunkat.
Ráadásul a rossz életmódbeli szokások az elhízott felnőtteknél sokszor kisgyerekkorban rögzülnek és ilyen évtizetes rossz étkezési szokásokat, utólagosan már nagyon nehéz tartósan megváltoztatni, jobbra cserélni. Persze nem lehetetlen, csak baromi nehéz tud lenni.
A mozgást csak azért nem veszem ide mert az nem feltétlen csak lustaság. Az ember korán kel, dolgozni megy, ott van egész nap, aztán hulla fáradtan esik haza, teljesen érthetőnek tartom azt, hogy nagyon sok embernek már semmi energiája még rendszeresen ugrabugrálni is még pluszba.
Mondom ezt úgy, hogy voltam kórosan elhízva (már lefogytam), és én is energiahiánnyal küzdök egész életemben, a korán kelés mindig is borzasztóan leszívott, még gyerekként és tizenévesen is, előbb suli, majd munkahely miatt nyilván. Semmi energiám nem volt még mozogni is a sulis kötelezőkön kívül. Azt is szívem szerint kihagytam volna.
Végül lefogytam mégis, teljes életmódváltással, mert egyszerűen muszáj volt, mivel az elhízás már durván ráment az egészségemre. Megkaptam azt a motivációt, amit előtte soha, így aztán végül le tudtam fogyni, és a mozgásra is rávettem magam. De még mindig nem rajongok érte, egyszerűen mert fáradt vagyok. Simán el tudom képzelni hogy vannak akiknek ez akkora problémát okoz, hogy még ennyi energiájuk sem marad a nap végére, hogy kényszeredetten de mozogjanak. Mert van ilyen.
Az étrendemen, a kajálási szokásaimon évek alatt tudtam változtatni tartósan, ezzel már szerintem nem lesz gond, elég jól megy, de Erre a fáradtságra sajnos nem találtam megoldást, és így nagyon nehéz élni egy életen át.
Fáradtan felkelni, munkába járni, majd sport, aztán haza, majd az otthoni dolgok, és akkor arról már nem is beszéltem mikor családi összeröffenésre kéne menni feláldozva azt a 2 napot amikor nyugiban pihenhetnék otthon. Már ott tartok, hogy Az ilyen találkákat is kerülöm amennyire lehet.
Mindig irigyeltem azokat az embereket akik kicsattannak az energiától, örömmel járnak sportolni, lelkesek stb. Én bár szeretem magát a sportot amit beépítettem az életembe, mert ez még mindig nem olyan megterhelő számomra, mint pl futni járni, de még mindig azt érzem, hogy szívesebben mennék haza aludni pl. Persze nyilván csinálom, és fogom is, különben elkezdenék visszahízni, AZT pedig mindeképp el akarom kerülni, de ettől sajnos nem lesz több energiám, csak végigszenvedem. Enni sem ehetek többet, mert akkor meg azért híznék. Szóval ördögi kör.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!