Sokszor fázom miután lefogytam, ez normális ilyenkor az alacsony testzsír-százalék miatt?
Figyelt kérdés
Kb 10-15 kg-t vesztettem. Nyilván előtte nem voltam fázós típus. Most viszont kifejezetten sovány vagyok és vézna.
Kb 1 éve tart ez, és sokszor olyankor is felveszek pl egy pulcsit amikor mások nem igénylik és a korábbi saját magam sem igényelte.
Ez valamilyen szinten normális gondolom, de mindig rácsodálkozom.
Ti is jártatok így?
2023. aug. 16. 10:59
1/9 anonim válasza:
Igen, szerintem az alacsony testzsír-százalék miatt lehet ez.
2/9 anonim válasza:
Ha valóban drasztikusan vékony vagy, én azt javaslom, hogy egy kicsit egyél többet. Valamint a hidratálás nagyon fontos (főleg ebben a melegben). Napi 2 liter VÍZ minimum szükséges. Továbbá, ha sportolsz sokkal kevesebb lehetőség van rá, hogy folyamatosan fázz, hiszen a sportolás hatására beindul az anyagacsere.
3/9 anonim válasza:
Igen, ezért inkább bisszahíztam pár kilót, egész télen majd megfagytam. Nem egészséges ez, hülyeség lefogyni így.
4/9 anonim válasza:
Ha megnézed a vérvizsgálati laborértékeidet, akkor talán a vércukor mérési számokban is látsz különbséget. Csökkent vércukor szint mellett gyakran lép fel spontán izomremegés, amit az ember "fázásként" érzékel.
5/9 anonim válasza:
Nekem nem volt ilyennel gond, de lehet akár vérkeringési vagy lelki gond is a háttérben.
6/9 anonim válasza:
Nyilván nagyon alacsony a testsúlyod, ha már ilyen problémáid vannak - és az sem mindegy, hogy 55 kg-ból fogytál le 10-et vagy 70-ből.
ÉS nem, nem normális, minimálisan sem.
7/9 anonim válasza:
Tudni kellene honnan hová jutottál. Ha túl sovány vagy akkor nyilván ez nem egészséges. Én nagyon elhízott voltam, viszont csak normál súlyra fogytam, nem vékonyra. Nyilván fázósabb lettem, mert nincs rajtam két plusz ember súlya. Amikor rajtam volt, télen is izzadtam, most már nem. És rétegesebben kell öltöznöm mert fázósabb lettem, de nem extrém mértékben.
8/9 anonim válasza:
Szerintem neked is, mint nékem,meteorológiai betegseged van!Én is az egyik pillanatban fazok,aztán meg megint melegem van!Fej fájás,szedelges! Van amikor még az ágy is forog velem! Ma elindultam dél körül a boltba,de egy utcányi távolság után vissza kellett fordulnom!Egyszerűen nem bírtam a biciklit tekerni!Ahogy haza értem egy fél órán belül kitort a vihar hatalmas esővel!Én előre megerzem az időjárás változást!
9/9 Senior Séf válasza:
A nagy súlyvesztés stresszfaktorként jelentkezik. Stressz esetén a mellékvese (ami amúgy a test energiaközpontja) ezerrel termeli a kortizol nevű stresszhormont, és ezért a hőháztartás rendben tartására már nem jut elegendő energia. Ugyanígy hátrányt szenvednek egyébként az emésztés, a keringés, az immunrendszer és a genitáliák is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!