Milyen fogyókúrát ajánlotok amivel megtudok szabadulni 20kg túlsúlytól?
35 éves vagyok, 180cm magas és sajnos 116kg vagyok. Leszeretnék fogyni, mert rosszul érzem magam a bőrömben. Diétának, annyival kezdtem hogy elhagytam minden olyan ételt és italt amiben cukor található. Szeretek sétálni, bár 1 óra gyaloglás után már úgy nézzek ki, mint aki lefutott volna egy maratont. Tanácsok, ötletek?
Köszönöm.
9. Borzasztó egysíkú a gondolkodásod. Nem minden fekete fehér. Előbb talán sikerüljön az a 20 kg, mint túl sokat akarjon ami túl messze van, és ha nem sikerülne neki maradéktalanul, akkor még nagyobb a csalódás.
Mivel hosszú fogyáson vagyok túl, Tapasztalatból tudom, hogy jobb kisebb, rövidebb távú célokat kitűzni, és azokat apránként teljesíteni, ez sikerélményt is ad, majd ha AZ megvan, tovább lépni.
Feleslegesen vagy ilyen lenéző. A mentális része is rettenetesen fontos a sikeres tartós fogyásnak. Továbbá 96 kg még mindig egészségesebb állapot mint a 116, és 76kg nagyon kevés egy ilyen magas embernek. Ezen túl pedig, a te negatív véleményed másvalaki testsúlyáról a te problémád.
Majd ő eldönti mit és hogyan szeretne elérni, és milyen áron. Mert pl egy alacsonyabb testsúlyt sokkal nehezebb fenntartani. Ha úgy érzi pl koplalnia kellene hozzá, hogy 76kg legyen, akkor az sem egészséges. Ennyi.
9-es vagyok, nem lenéző vagyok és nem a levegőbe beszélek. 38 éves, 3 gyermekes anya vagyok, aki 82 kilóról fogyott le 62 kilóra idén, kemény elhatározással. Csinálhattam volna én is tingli-tangli módon fél gőzzel, leadhattam volna csak a felét ennek a súlynak és még mindig nem lennék elégedett magammal.
76 kg kevés??🤣🤣
Én 178 centi vagyok, de ekkora súllyal úgy néztem ki mint egy töltött galamb...
Most 62 kilósan se vagyok sovány, csak normális testalkatú. Sőt lenne még pár kiló amit ledolgozhatnék magamról, ha szigorúan nézzük.
Ha a kérdező elszánja magát akkor szerintem csinálja végig rendesen a fogyást, minek nagyon kövérről kevésbé kövérré konvertálnia magát, ha sikerülhet normál súlyba is kerülnie kicsit több idő alatt?
Én nem rosszindulatból írom amit írok, hanem épp ellenkezőleg!
Az ember azt hinné, hogy egy 3 gyerekes anyának több esze van.
Sajnos nem..
Akkor most ki a bunkó?🤣
Én segíteni akartam a kérdezőnek és motiválni. Te meg velem bunkózol meg személyeskedsz.
De nekem aztán végülis tök mindegy, nem rajtam van 50 kiló felesleg, én az enyémet sikeresen leadtam, nincs miről beszélni.😆
12. Fantasztikus. Én meg 170 kilóról 64 kilóra fogytam hosszú évek alatt, nagyon kemény munkával, és ha az elejétől a nagy célra fókuszáltam volna , elvesztem volna valahol félúton, annyira nehéznek és távolinak tűnt az egész, és ez a lelki állapotnak sem lesz jót mindenkinél. Ezért írtam amit. Sokkal Jobb volt napról napra az életmódváltásnak élni, a napi " ma is tettem magamért" érzést követni, aztán haladtam ahogy a testem képes volt rá.
Szerintem egy töltött galamb testtel sincs probléma, ( ami nem összekeverendő a kövéeséggel). 175 cm vagyok, és én már 75 kilósan is jól éreztem magam, nem voltam sem kövér, sem szétfolyva, azt se bántam volna ha úgy maradok. egyszerűen szerencsém volt, hogy koplalás nélkül leljebb ment még a súlyom. Ezért vagyok 64. Innen már nem megy tovább, éheztetni meg senki kedvéért nem fogom magam. A mozgással is a tűrőképességem határán belül maradtam. Tudatosan.
Arról hogy ki hány kg maga dönt belátása szerint. Nem te. És nem kell mindenkinek vékonynak lennie. 5-10kg plusz nem világvége és ennyitől senki sem lesz kövér. Mint mondtam, ez az egyén dolga. Ha a kérdező csak 90 kilóra fogy és csak azt tudja megtartani, akkor máris éveket adott magának.
El kellene tudni fogadni, hogy A te súlyod a te dolgod. Másé nem tartozik rád.
Lehet, nem kell vékonynak lennie mindenkinek, de hosszú távon nem árt egészséges súlynál lenni. 96 kg pedig nem az, 180 centisen sem.
Nem én akarom megszabni hány kiló legyen, de a 76 kg biztosan nem kevés, és ki van zárva hogy éheznie kelljen ennek megtartásához.
Persze, kellenek rész célok, rész sikerek, de attól még nem árt kitűzni a végcélt. Mindenki más, máshogy érzi a legkönnyebbnek elérni a célját.
Nekem végig a végcél járt a fejemben, és semmi pénzért nem álltam volna meg hamarabb, mert nekem az lett volna a kudarcélmény. A kérdező még nem reagált, de kiváncsi lennék a véleményére...
10-es vagyok.
Miért lettem lepontozva? :D
Nem szenyózni akarok, hanem tényleg érdekel, hogy melyik része nem hasznos annak, amit írtam. A cukor elhagyása? A liszt és a szénhidrát csökkentése? A sok gyümölcs-zöldség fogyasztása? Hogy kímélni kell az ízületeket? A pulzuszónás fogyásos cucc? Csak mert nekem többek között ezek segítettek 87-ról 63-ra lefogyni (160 centi magas vagyok, szóval már durván el voltam hízva).
Egy olyan Nő csinálja, fejleszti folyamatosan a programot, Aki 170 kg volt, most már 70 körüli évek óta a súlya.
Korábban pénzügyi területen dolgozott, de mára az életét az életmódváltásra tette fel, dietetikus hallgató (nem most kedzte el, de nem tudom pontosan,H hanyad éves) mellette szakács és Személyi edző sulikat is elvégzett.
Komplett recepjtei vannak, segìt ki kalkulálni ,H mennyit kell enned úgy,H ne éhezz.
Napi 1500 kcal a minimum, de 116 kilónál ettől jóval több lesz :)
Én vagyok 173 cm, 100 kg és napi kb 1800-at kell egyek a fogyási szakaszban.
Idővel szabad tartani csalóétkezést is, de mindent megtudhatsz,ha elolvasod az ingyenes anyagokat. Valaki sosem fizetett elő nála, csak az ingyenes részt csinálta és lefogyott 20-30 kilót vele.
Tornánál is ad tippeket, de én őszintén szólva Góg Anikóval is szemezek,H előfizetek nála tornára.
16. Ha szerinted csak a végcél elérése siker, az elég szomorú. Sajnálatos.
Mondjuk lefogyni 50 kilót, de ha az illető úgy érzi út közben, hogy nem megy tovább és elfogad pl 30-35kg fogyást, és ez szerinted csak kudarc, akkor ez a te problémád. Valamiért nagyon frusztrált vagy a témában, de nem másokon kellene ezt levezetni.
Mint írtam, nem mindenki ennyire csőlátású, és soha nem csak a testsúly számít.
Semmit nem ér az alacsonyabb súly, ha az embernek ehhez vége felé már koplalni kell, nem tud olyasmiket enni amiket igazán szeret mert nem fér bele a kalóriába, szarul érzi magát, nincs energiája stb, csak vegetál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!