Félek a fogyástól?
Félek lefogyni. Tartok attól, hogy ráncos, megviselt arcom lesz. Illetve még, hogy nem tudom hogy mennyire lesz másabb az arcom. Mi lesz, ha nagyon nyúlánk fejem lesz? Lehet sokkal csúnyább vagyok valójában, csak a súlyfelesleg miatt nem látszódik.
Akárhányszor láttam előtte - utána képet valakiről, kb 80%-ban ráncosabbnak, öregebbnek látszottak, még ha csak 2-3 év is telt el a másik fotó után.
Max ahol a nők voltak kisminkelve, ott nem lehetett ugye durván látni, de normális fotókon nagyon feltűnő volt a fogyással járó hátrány.
Nem kifogásnak szánom a kételyemet. 50 kiló mínuszt tűztem ki, eddig 15 kiló lement. Nagy változás nyilván még nincs, de kicsit sápadtabbnak látom magamat (illetve mások is mondták, hogy nincs-e valami bajom.)
Holott 7 hónap alatt adtam le ezt a tömeget, mert tudom hogy lógni fog a bőröm, ha siettetem. Egyébként is ráérek.
Valahogy nyugtalanít a gondolat, hogy 30+-nak fogok kinézni. 21 éves vagyok.
Mit tegyek, hogy ez ne így legyen? Sok gyümölcsöt, zöldséget eszem, évente megyek vérvételre, hogy nincs-e valamilyen hiányom, de mindig jó szokott lenni az eredmény. Nem tudom, szedjek-e kollagént vagy valamit a bőröm miatt.
Először is ne félj, ne gondolj erre. Tudom, könnyű mondani, de ne hagyd, hogy ez szomorúvá, kétségbeesetté tegyen. Tök természetes, hogyha az ember lefogy, akkor "öregebbnek" néz ki. A súlyfelesleg feltölti az arcot, amikor már nincs itt az a sok felesleges zsír akkor természetes, hogy jobban látszanak a ráncok, jobban látszik az arc valódi formája, vonalai. Ha egy átlagos húsz éves vékony lányt megnézel ott is ugyanezeket látod, csak nincs összehasonlítási alapod, mert nem láttad őket sose kövéren. Nem kell ettől félned, ez normális és tudod ez olyan dolog, amit te észreveszel, de az emberek nagy többsége egyáltalán nem. :D
Amit szerintem tehetsz:
- rakj össze egy jó arcápolási rutint, amiben már vannak antiaging hatóanyagok (ha nincs ebben tapasztalatod, akkor a skinsmart oldalát és YouTube csatornáját szívből ajánlom)
- Igyál nagyon sok folyadékot, nagymamám mindig azt mondja, hogy 80 évesen azért néz ki 50-nek mert egész életében megivott mindennap 1,5-2 liter vizet :D
- szedj kollagént, ártani nem tudsz vele, de jó hatással tud lenni a bőrödre (nekem jó hatással volt)
Ha nem tetszel magadnak, visszahízol.
De inkáb az egészség mint a tetszés.
Ha kollagénezel, beviszel cinket és a fogyást lassan csinálod akkor sokkal kisebb eséllyel viseli meg a borod
- az egészség milliószor fontosabb mint a kinézet, és egészség szempontjábol +50kg az káros.
- én extrém felesleget adtam le az elmúlt 4,5 évben. (106kilót). Határozottan sokan mondják, hogy megfiatalított, és én is azt látom, hogy az esetek többségeben az embereket a nagyobb súlyfelesleg az ami öregíti
- plusz, ezek után, ha vàlasztani kell, inkább néznék ki öregebbnek minthogy a súlyfelesleg okozta kínokat elviseljem.
- világ életemben gyűlöltem a kövérségem, és bár az egészségemért fogytam le, eljutottam oda, hogy elfogadtam magam külsőleg, megbekéltem magammal és bár a szépségtől nagyon messze vagyok, határozottan jobb érzés tükörbe nézni mióta lefogytam.
Én is féltem, hogy milyen lesz az arcom a sok háj alatt, milyen lesz a testalkatom, mindkettőt pozitív változásnak érzékelem, minden beképzeltség nélkül. Önmagam egy egészségesebb verziója lettem, és ez olyan boldogság érzést ad, ami visszaadta az életkedvem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!