Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek? Félek a fogyástól,...

Mit tegyek? Félek a fogyástól, pedig nagyon le szeretném adni a plusz kilóimat.

Figyelt kérdés

11-12éves korom óta le szeretnék fogyni,egész kis korom óta túlsúlyos voltam.Szüleim soha nem szóltak rám,hogy ne repetázzak,sőt,örültek neki hogy eszek.Mikor nagyobb lettem,rájöttem hogy nekem ez így nem jó,de a szüleim nem akarták belátni,hogy gond van.13évesen 160centi mellett majdnem 80kiló voltam!De anyukám mindig aztmondta,hogy ilyen az alkatom,meg nem szép ha valaki vékony.Ennek ellenére próbálkozam fogyni,igaz sikertelenül.Megkértem szüleimet,hogy legalább sportolni irassanak be,szóval eljártam hetente 2x úszni.Még suli volt addig rendszeresen jártam is,tavasztól futottam mellé.Fogytam közel 10kilót,de még így is volt mit leadnom.Próbáltam keveset enni,salátákat meg gyümölcsöt.A nyáron igyekeztem nem enni,ha ettem,rosszul éreztem magam.De ősszel új suliba mentem,szerintem kicsit híztam is.Pár hónap után rájöttem,hogy így nem leszek boldog,és talán ekkor voltam a legjobban magam alatt.Sírtam a tükör előtt és hasonlók.Idén elkezdtem megint sportolni járni,most heti 3x,és szeretnék még valamit emellé a nyáriszünetre.Nagyon szeretnék lefogyni,de itt jön az igazi gondom.Félek a fogyástól!Ha látom,hogy kicsit kisebb lett a karom,a hasam,örülök,de meg is ijedek.Igyekszem normálisan enni,zöldség-gyümölcs nagyrészt,de azt vettem észre,hogy ilyenkor minden másból bezabálok.És így persze hogy nem fogyok..Vannak napok,mikor szinte alig eszem,de a kezemben van az irányítás,lelkileg sokkal jobban érzem magam.De ugyanakkor félek,hogy ha rendesen lefogyok,akkor valaki esetleg felfigyelne rám,vagy feltűnne valakinek a változás,esetleg valaki megnézne..Én ezt nem akarom,nem szeretek a középpontban lenni,szégyenlős is vagyok.Nem akarom,hogy valaki azzal jöjjön,hogy "fogytál?" mert azt cikinek érzem..Utálom mikor valaki megjegyzi,vagy észreveszi. Egyszerűbb elrejtőzni egy réteg zsír alatt,és így senki nem vesz észre.Félek,hogy mások mit gondolnak rólam.Utálom magam minden egyes falat után,nem akarok enni,de mégis eszek. Kiskoromban megtanították,hogy csak akkor állhatok fel az asztaltól,ha üres a tányérom.Ezt a mai napig nem sikerült leküzdenem,így van,hogy túleszem magam.

Mit tudnék csinálni,hogy ne féljek fogyni?Itt a nyár,el nem tudom mondani,mennyire szeretnék megszabadulni a felesleges zsírtól.Fiatal vagyok még,nyáron leszek 16,és nem szeretnék többet a fiatal éveimből a hülyeségeimre pazarolni.Jelenleg 165centi vagyok és 65kiló nagyjából,ha ez számít valamit.

Köszi ha elolvastad,és válaszoltál!

2013. jún. 20. 17:17
 1/2 anonim ***** válasza:

Nos kezdetben megszeretném jegyezni, hogy 165 cm-hez a 65 kilo nem annyira sok. Szerintem inkább próbálj izmot felszedni ne a súly csökkentése legyen a lényeg.

A nyáron az osztálytársaid jó részével nem is találkozol, szóval biztosan szembe ötlő lesz majd a változás, de erre legyél BÜSZKE. Sokan nem képesek rávenni magukat és végig csinálni, éppen ezért még ha nem is akarsz a középpontban lenni ne ez legyen az akadálya.

A ducibb lányokat rendszerint többen piszkálják, szóval az, hogy leadod a kilókat nem lesz pletyka téma. Talán az első pár napban megjegyezik, de ennyi.

2013. jún. 20. 17:38
 2/2 anonim ***** válasza:

Hy

Ami van az asztalnál,hogy állandóan túleszed magad mert csak üres tányér után állhatsz fel ezen könnyen lehet segíteni:annyit szedj amennyit megeszel!!!

Amit még meg kell tanulnod hogy van olyan táplálkozás is amivel nem gyötröd meg magad és fogysz tőle.Én egy hónap alatt majdnem 10kilót fogytam le,se tészta se kenyér de még barnából sem.MIndig húst meg zöldséget és gyümölcsöt ettem.Nos az a 10kg visszajött normális táplákozás mellett úgy hogy nó cukor és barnakenyér ,cukormenteseknek való tésztával.

Ami nagyon sokat segít,hogy mindig rendszeresen egyél,mindig ugyanabban az időpontban,be kell osztani,pl reggeli 7kor,10kor egy vagy két alma,délben ebéd ,3kor alma,5környékén vacsora ,és ha éhes vagy este akkor alma fahéjjal megszórva.

Így elérheted annyira nem szenvedés ez az egész csak be kell tartani.

Amúgy kg-ban nem vagy még súlyos eset.ÉS miért törődsz másokkal?Neked kell jól érezned magad a saját bőrödben!

2013. jún. 21. 05:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!