Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Vendégségben hogy utasítotok...

Vendégségben hogy utasítotok vissza ételt?

Figyelt kérdés
Sajnos nem mindenki érti meg a köszönöm nem kérek mondatot. Személyes sértésnek veszik, hogy csak egyszer szedsz, hogy a bolti sütiből nem kérsz, hogy vizet iszol üdítő meg alkohol helyett. Oké ha évente egyszer megy valaki vendégségbe akkor nem gáz, én minden hónapban találkozom párom családjával, akik nehezen viselik ezt. Van, hogy több program is van egy hónapban, illetve én nem akkor akarok esetleg több kcalt enni, hanem akkor már legyen az én kedvenc ételeimből :D
2023. júl. 23. 07:42
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A "köszönöm, nem kérek" böven elég, nem szedsz még egyszer. Ha meg netán a tányéromra tesznek még, akkor nem eszem meg.

Az, hogy ezt nem fogják fel, az ö bajuk, ha következetesen mindig nem eszel többet, idövel megszokják.

2023. júl. 23. 07:58
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
10 köszönöm, de nem kérek, vagy a nem szeretem az adott ételt kis sértődéssel, de be szokott válni falun. Városban meg nem kínálnak agyon.
2023. júl. 23. 08:27
 3/8 anonim válasza:
79%

Ha sértésnek veszik akkor sértődjenek meg a ku**rva anyjukba

Vagy nem kell menni hozzájuk soha többé

2023. júl. 23. 08:41
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Személyes sértésnek veszik, hogy csak egyszer szedsz, hogy a bolti sütiből nem kérsz, hogy vizet iszol üdítő meg alkohol helyett - az már az ő bajuk.

Elmondom egyszer, hogy nem és ennyi. Ha ennek ellenére szednek nekem - ez alapból pofátlanság -, akkor otthagyom. Ha rossz kedvemben talál akkor viszont hűvösen elmagyarázom neki a NEM szó jelentését és a másikkal szembeni tiszteletet meg hogy ovis kor után ciki megsértődni.

2023. júl. 23. 15:13
 5/8 anonim ***** válasza:
76%

Mondjuk nem megyek olyan emberekhez, akik az alapvető kérésemet nem tartják tiszteletben = bunkók.

Ha a párom családja, akkor ők. Egyébként félelmetes, hogy a párod sem áll ki érted. Engem egyszer cs.szegettek, abban a pillanatban helyre tette a családját.

2023. júl. 23. 15:14
 6/8 anonim ***** válasza:
33%
5-ös: elnézést, de ha egy felnött ember elvárja, hogy ilyen apróság esetén a párja "kiálljon mellette", az igencsak infantilis. Ez nem az a kategória, ahol a kérdezön kívül bárki másnak is van szólásjoga!
2023. júl. 23. 15:19
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos marad a mondat. És ha tukmálnak, akkor sem eszed meg. Ha a nyomásra beadod a derekad, azt fogják hinni, hogy csak szégyellősködsz.

Amúgy nem kéreken kívül van a jól laktam és a nem szerete.

2023. júl. 24. 00:26
 8/8 A kérdező kommentje:

#5 Kiáll értem. Ebben a témában is, amennyire "kell", mondta már, hogy "mondta, hogy nem kér", meg egyszer egy éttermes szülinapozás után mentünk még az ő családjához, és ott is mondta, hogy sokat ettem úgyhogy nem kell tovább kínálgatni.

Csak én már unom ezt a sok köszönöm nem kéreket, főleg, hogy nem csak egyszer kínálnak, hanem ilyeneket mondanak, hogy csak nekem csinálták az adott ételt, miközben én akkor csak beugrottam kb egy órára, és jól tudták, hogy én akkor a saját családomnál voltam ebédelni, külön kértük, hogy nekem ne főzzön. A "nem szeretem" mondjuk működik, de volt már korábbi anyósnál ebből probléma, ott rendesen le lettem b.aszva, hogy akkor mégis mit főzzön nekem, mert másfél év után először volt olyan, hogy nem kértem az adott ételből, mert nem szeretem. Fura, milyen emberek vannak, én telibe szarom, hogy most eszik e a vendégem vagy sem, mások meg úgy veszik, hogy paraszt vagyok és őket becsmérlem :D

2023. júl. 24. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!