Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kalóriabázisozók! Ti hogyan...

Kalóriabázisozók! Ti hogyan tartjátok számon a bevitt ételeket étteremben/ vendégségben?

Figyelt kérdés
Étterembe nyilván nem viszem magammal a kis konyhamérlegem, vendégségbe meg nem nagyon illik:S Ilyenkor ránézésre utólag beviszitek vagy hogy?

2014. dec. 3. 09:32
 1/7 anonim ***** válasza:
Saccolok. Nagyjából tudom szemmel érzékelve, hogy mennyi 100 g. Így kisaccolom, hogy amit ott ettem abból mi hány gramm volt. De egyébként sem lehet pontos számításokat végezni ha valaki otthon saját maga főz. Csak tippelni tud egy megközelítő értéket.
2014. dec. 3. 09:42
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi! És azonnal beviszed az adatbázisba/ felírod valahova?
2014. dec. 3. 09:57
 3/7 anonim ***** válasza:

Az a memóriádtól függ.

Ha még este is emlékszel arra, hogy mit-miket ettél napközben, és az kb. ? deka volt, akkor elég, ha csak este ülsz neki bevésni. Akkor már a napközben elvégzett mozgást, tornát is be tudod írni, és a napot lezárhatod.

Ha úgy gondolod, persze neki ülhetsz minden evés után is!

2014. dec. 3. 11:42
 4/7 anonim ***** válasza:

Gondolom, nem naponta eszel éttermben. Ha max. heti egyszer és akkor sem eszel ész nélkül sokat, akkor aznap ki is hagyhatod a számolgatást, vagy az ételek nevét beadva körülbelüli mennyiséggel számolsz (gondolom, tudod, hogy a legtöbb étel esetén mennyi a súlya annak az adagnak, amit meg szoktál enni).

A vendégség egyértelmüen az a kategória, amikor nem érdemes számolgani, az legyen egy "pihenönap" utána meg folytasd a számolgatást.

Egy nap alatt ugyanis garantáltan nem eszel annyit, hogy attól hízzál, mert az egyszerüen biológiailag képtelenség.

Mellesleg ha néha (és ez alatt max két-három hetente egyszer) tartasz egy csaló- vagy pihenönapot, azzal csak javítod a fogyás esélyeit, mert nem annyira görcsösen állsz a dolgohoz, és amit egyebként nem ennél, abból is tudsz valamennyit enni, így utána egy ideig megint nem fogod annnyira kívánni.

2014. dec. 3. 13:32
 5/7 anonim ***** válasza:
Meg lehet jegyezni, de készételeknél általában ott van hogy "1 adag/1 szelet" és az jó szokott lenni. De ránézésre sem nehéz megmondani.
2014. dec. 3. 16:48
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2014. dec. 3. 16:52
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem a kérdező vagyok, de a 4/6. válaszon fellelkesedtem.

A Karácsony kivételes :)))

2014. dec. 26. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!