Miért tömik a kövér embereket?
Figyelt kérdés
Pl vendégségben, látja hogy kövér az illető, de azért egyél még egyél még, és rendesen meg is sértődik, ha csak egyszer szedsz és csak egy desszertet eszel.
Azzal sem értek egyet, amikor a vékonyakat tömik, de abban látok logikát, de miért akarják, hogy még több kiló legyen a kövér ember? Persze nem egy alkalomról beszélek, én volt anyósomhoz hetente jártam és látta mekkora darab vagyok mégis folyton tömött, híztam is mert nem mertem nemet mondani, amikor végre mertem, akkor megutált.
2023. júl. 7. 10:56
1/13 anonim válasza:
Ez tipikus kelet-európai szokás. Egyél még, szedjél még, vegyél még, még egy tányérral, még egy szelet húst, még lesz desszert is, vigyél haza is. Emögött valószínűleg az a történelmi tapasztalat áll, hogy amit megeszel, azt más nem eheti (veheti) el előled. Ez inkább szociálpszichológiai kérdés, nem dietetikai.
2/13 anonim válasza:
Fordítva. Általában az a kover aki olyan kornyezetben nott fel ahol tomik
3/13 anonim válasza:
A helyzet az, hogy engem senki nem "töm" mivel én azt eszek, és annyit, amennyi nejem elég. Ha pl nem vagyok éhes, akkor nekem hiába kínálgatnak bármit is, nem fogom elfogadni. Rohadtul nem érdekel a kinézetem, a súlyom, az alakom. Az sem izgat, kinek mi a kövér, de az sem, ki mit pofázik rólam. Tudom, nekem mennyi az elég. Nem hinném, hogy bárkit is tömnének ételel, ha nem éhes.
4/13 anonim válasza:
Ehhez amúgy két ember kell, soha nem egy. Engem például hiába tömnének, nemet mondanék. Senkit nem szoktak lekötözni, aztán erőszakkal a szájába kanalazni az ételt. Öregecske nagymamám nekem is minden családi ebéden tolja a szedjél még, vegyél még, egyél még mantrát, de ha én jól laktam, akkor jól laktam. Érdekes, hogy nem is vagyok kövér.
5/13 A kérdező kommentje:
Jó ezt nyilván úgy értem, hogy folyton erőltetik, hogy egyen, most az mindegy a kérdés szempontjából, hogy elfogadja-e.
Elsőnek köszi!
2023. júl. 7. 11:42
6/13 anonim válasza:
Majd a kövér ember eldönti, hogy kér-e még vagy sem.
Nem érdekli a hisztikéd.
7/13 anonim válasza:
Aki tukmálós, az mindenkire tukmál, nem csak a kövérekre.
8/13 A kérdező kommentje:
#6 te mi a f.aszról beszélsz? :D
2023. júl. 7. 12:14
9/13 anonim válasza:
Ez egy nagy rákfenéje a kelet-eu-nak.
10/13 anonim válasza:
Ez igazából azoknak nehéz akik alapból küzdenek a súlyukkal, mert ha eléd van rakva a kaja akkor is nehezen állod meg, hát még ha tukmálják, na az esélytelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!