Miért utálják sokan a kövér embereket?
Kövérség miatt nem, de van egy határ, ami fölött a túlsúly már egészségtelen, és szövődményekkel járhat, és inkább ne jusson el az ember idáig, vagy ha már ott van, tegyen meg mindent, hogy kikerüljön a kóros túlsúlyból. Anyukámnak cukra lett szövődményként, már lefogyott, és már csak diétáznia kell, és a cukra is normál szintre került, de folyamatos orvosi vizsgálatokra kell mennie, mert lehet annak is szövődménye, ha már egyszer előjött.
Ugyanígy egyébként a kóros soványság is baj.
Én egyik oldalt se utálom, de ha valaki eljutott a kóros határra, és van kiért még élnie, de legalább ha még élni akar, akkor tegyen meg mindent, hogy visszakerüljön a normál szintre a kórosból. Halálhoz is vezethet. Én anyukámnak nagyon sokat segítettem, hogy lefogyjon, de ahhoz neki is akarnia kellett, és meg is tett mindent, nem akart még meghalni 50 alatt. Normál szintre hozta a súlyát, és ő is jobban érzi magát, nem kapkodja a levegőt séták vagy bevásárlás után... ez sokat jelent.
Nem minden kövér ember a társadalomnak akar megfelelni, ha fogyott. Anyukám 149cm magasságával a kórós túlsúlya, amivel kb. 20-as cukra lett, 96kiló volt. Azzal, hogy lefogyott, egészségesebben akart élni, és nem akart idő előtt meghalni.
Ez az utolsó válaszolónak szólt. Ne általánosíts kérlek, tényleg veszélyes lehet a túlsúly.
Foleg Magyarorszagon divat utalni a kover embert, ez pl. latszik abbol is, hogy egy oneletrajzot csak fenykeppel lehet elkuldeni. Csak tudnam miert?
En munkara jelentkezek, nem modell valogatasra, es nem is szepsegkiralynonek.
Egy kover ember kulonben tenyleg nem szep latvany, ezert utaljak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!